Терморегулиращ вентил на климатроник Diavia РЕШЕНО ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitko23
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Терморегулиращ вентил на климатроник Diavia РЕШЕНО ?

Мнениеот mitko23 » Сря 17 авг 2011 22:26

Здравейте колеги,както пише в заглавието колата(Голф 3 1.6 MI)е с допълнително насаждан климатроник Diavia :banghead:. Преди няколко дни от въпросния вентил(закачен е за изпарителя) почна да тече масло и в последствие се оказа пукнат и съответно трябва да се смени. Доколкото знам този вентил се слага на VW и Audi , но знам ли :gruebel . Въпросът ми, е има ли някакви специфични изисквания за новия вентил или просто да го търся по външни прилики :mrgreen: ,понеже на него нито пише марка,нито нищо. Ето така представлява клапана:
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от mitko23 на Пет 19 авг 2011 23:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за терморегулиращ вентил на климатроник Diavia ?

Мнениеот zfa159 » Пет 19 авг 2011 17:03

прилича на оригиналния,който си се слага на Пасат В3 и В4,Голф 3 и Голф4.Ако искаш мини,да го погледна и да видим дали е като оригиналните.Цната на чисто ново ако е като оригиналното (силно препоръчвам да е чисто нов) е както следва :
International (само пакетаж на тази фирма,вътре вероятно Валео или друг подобен,хубав) - 88лв в Евро 07
Behr/Hella - 95лв в Косер , NRF (холандски,също доста добър) - 120лв в Косер.
Общо взето 2-ра употреба не е особено добър вариант,понеже си имат дертове.
Ако ти трябват гумички,имам при мен и мога да ти дам,ако ми донесеш мострите.Имам и 2-3 ТРВ-та (така се казва или Expansion Valve) ама те са 2-ра ръка и едното не работи много добре,другото пък тече,за временно стават ама не и за постоянно ползване...
:beer

mitko23

Re: Въпрос за терморегулиращ вентил на климатроник Diavia ?

Мнениеот mitko23 » Пет 19 авг 2011 23:28

zfa159 написа:прилича на оригиналния,който си се слага на Пасат В3 и В4,Голф 3 и Голф4.Ако искаш мини,да го погледна и да видим дали е като оригиналните.Цната на чисто ново ако е като оригиналното (силно препоръчвам да е чисто нов) е както следва :
International (само пакетаж на тази фирма,вътре вероятно Валео или друг подобен,хубав) - 88лв в Евро 07
Behr/Hella - 95лв в Косер , NRF (холандски,също доста добър) - 120лв в Косер.
Общо взето 2-ра употреба не е особено добър вариант,понеже си имат дертове.
Ако ти трябват гумички,имам при мен и мога да ти дам,ако ми донесеш мострите.Имам и 2-3 ТРВ-та (така се казва или Expansion Valve) ама те са 2-ра ръка и едното не работи много добре,другото пък тече,за временно стават ама не и за постоянно ползване...

Колега, благодаря за изчерпателния отговор :bowdown . Наистина е точно като оригиналния който се слага в изброените от теб модели. Взех на Behr/Hella от Косер(пише че е за Голф 4 1J1 ) понеже се оказа истинска мъка да се намери и само там го имаха. Относно гумичките, намерих днеска с голям зор, тъй като в доста магазини даже не бяха и виждали зелени гумички за климатици. Остана само да събера Голфа :Mr Green Fun за няколко дена, че и смяна на радиаторчето на парното правя и ще намина през теб за пълнене с фреон и масло за компресора и дано най-накрая тази Diavia проработи.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Терморегулиращ вентил на климатроник Diavia РЕШЕНО ?

Мнениеот zfa159 » Съб 20 авг 2011 7:37

Проблем нямаш никакъв.Имат го и по другите магазини,ама не го държат на склад и се чака на доставка ден,два,три.Иначе те са идентични за Пасат В3 (с фреон 134),за Пасат В4,Голф 3 и Голф 4 :)
Като си готов,звънни и ще се разберем,да я напълним :)
За зелените гумички - те фреоноустойчивите са зелени и лилави,черните не стават.Общо взето ги продават обикновено на едни големи кутии по 150лв и само по сервизите ги раздаваме на дребно на хората,учудващо е,че си си намерил на дребно в някой магазин :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 20 авг 2011 21:45

Извинявам се за намесата,но за какво точно служи този вентил? :roll:

mitko23

Мнениеот mitko23 » Нед 21 авг 2011 21:32

pas1.8mi написа:Извинявам се за намесата,но за какво точно служи този вентил? :roll:

Няма за какво да се извиняваш затова е форума да си помагаме :D , а иначе според моите скромни знания ТРВ ( терморегулиращ вентил ) - понижава налягането и температурата на фреона преди изпарителя(радиатора в купето). Ако колегата zfa159 се включи той ще обясни по-подробно, понеже аз само това знам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”