Теч на антифриз, незнайно от къде
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Теч на антифриз, незнайно от къде
Здрасти, имам Golf 4 TDI и ми губи антифриз незнайно от къде. Давах го на тъста да ходи на море и му изписало за ниско ниво някъде по пътя. Долял и продължил, след два дни сутринта при първото палене пак така. Пак долял и се прибра(500 км) без проблем. Вчера я карах, нищо. Сутринта при първото палене пак показа ниско ниво, долях. На морето е ходила на майстор, който не е открил нищо. Днес пак я карах в София на майстор, не тече никъде, даже я вдига на подемника. Явно изтича само като изстива, вече не знам. Миналата година имаше пробит маркуч, който сменихме и не е имало проблем. Видимо не тече от никъде, помислих си за гарнитура на главата ама маслото си е наред, колата не пуши грам даже и с много газ.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Теч на антифриз, незнайно от къде
Виж си тройника,който е на блока.Най-често от ттам сълзи.Ако не е от там...мятай свързките с другите маркучи или направи един бърз тест да не ти е заминала гарнитурата на главата
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гледа го майстора, даже на подемника я вдига. За гарнитура не е пресякла маслото, не пуши грам. Подозирам че като изстине някое съединение се свива. Сега съм оставил един голям картон под двигателя и утре ако покаже ниско ниво ще погледна къде е. Склонен съм да сменя радиатор, водна помпа и т.н. само и само да е здрава че ме човърка.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено губи течност при загрял двигател, а не при студен. Изпарява се, затова не може да се види. Като загрее, при работещ двг вдигни капака и гледай внимателно.
Имай предвид, че течностите които слагаш... особено ако е вода при увеличаване на температурата, увеличава обема си и дори незначително да е при работа и загрял двигател може трудно да установиш дали отива някъде водата!
Това че не тече отдолу никъде, не е гаранция! Както каза колегата по-горе може да се изпарява докато работи колата. Възможно е някъде по радиатора да има теч и при висока температура да увеличава налягането и да започва да сълзи и да се изпарява без да усетиш (много празитно стана с това "да")... По същият начин на една мазда 121 губеше течност миналата година и се видяхме в зор, намерихме един познат, които препоръча да вземеме от моргата му един радиатор и да тестваме, ако не е от това да го върнем и се оказа точно там проблема...
Мой съвет остави я да загрее и да работи и вдигни капака и се оглеждай за пара, дори малка! Това не е нормално при никой двигател, освен ако не е стояла колата на паркинг и не е хванала яко прах и мизерия..
Това че не тече отдолу никъде, не е гаранция! Както каза колегата по-горе може да се изпарява докато работи колата. Възможно е някъде по радиатора да има теч и при висока температура да увеличава налягането и да започва да сълзи и да се изпарява без да усетиш (много празитно стана с това "да")... По същият начин на една мазда 121 губеше течност миналата година и се видяхме в зор, намерихме един познат, които препоръча да вземеме от моргата му един радиатор и да тестваме, ако не е от това да го върнем и се оказа точно там проблема...
Мой съвет остави я да загрее и да работи и вдигни капака и се оглеждай за пара, дори малка! Това не е нормално при никой двигател, освен ако не е стояла колата на паркинг и не е хванала яко прах и мизерия..

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гледах я днес два пъти сам и един път майстора. Загряла, 90 градуса(повече не качва). Явно е много малък теча и го изпарява. Това за ниското ниво след като е седяла може да е просто съвпадение. Бих сменил каквото и да е, само да го разбера какво е. Ще пиша пак като има развитие. Писах и на Ники от Герман да видим дали му се занимава да търси проблема. Колегите му се отказаха, имат си работа хората и не им се гадае какво е. Може лесно да сипя една добавка ама искам да се направи като хората.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Не че нещо,но един съвет....не слагай добавка за радиатори... след време пак ще текно,но и на всичкото отгоре ще трябва да правиш и промивка на системата. Другото което се сещам е ...погледнахте ли под помпата. Може да сълзи по блока и там трудно се хваща понеже за да се завреш като хората трябва да сваляш фитърната кутия
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тая сутрин нищо, бях сложил огромен картон отдолу. Много странна работа. Ще продължавам да го дебна.
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
сълзи ти лекичко когато е загряла и се изпарява почти веднага след известно време ще почне да се забелязва оцветяване от антифриза на проблемното място (а може вече да се е оцветило ,но с по щателен оглед може да се открие)
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кога трябва да ми се пускат перките? От два дена не е текло, но ме яде и се ослушвам. Сутринта до работата, вдигна си 90 градуса. Не съм я гасил и седи в двора вече 1 час, не включва нито една от перките. Държи 90 градуса и не мърда от там. Ако пусна климатика си включва и двете перки.
edit
Преди две седмици за първи път беше пуснала перките след каране по един стръмен баир, натоварен и с климатик. Поработиха минута докато охлади и си спряха.
edit
Преди две седмици за първи път беше пуснала перките след каране по един стръмен баир, натоварен и с климатик. Поработиха минута докато охлади и си спряха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При мен имаше подобен проблем.
Беше тройника на блока. Намира се отдяно на двигателя (1.6 101 Hp).
Доливах по-малко антифриз, но много ме дразнеше.
Нямаше никакви течове. Просто отдолу тройника леко се беше пукнал, така че сълзеше, но само когато колата върви и понеже двигателят тогава е горещ изпарява течността.
Няка колата повърви и после опипай първо там. Много хора са имали подобен проблем иса го разрешили именно по този начин.
Беше тройника на блока. Намира се отдяно на двигателя (1.6 101 Hp).
Доливах по-малко антифриз, но много ме дразнеше.
Нямаше никакви течове. Просто отдолу тройника леко се беше пукнал, така че сълзеше, но само когато колата върви и понеже двигателят тогава е горещ изпарява течността.
Няка колата повърви и после опипай първо там. Много хора са имали подобен проблем иса го разрешили именно по този начин.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все още не съм доливал, а минаха 10-ина дни. Не че съм я карал много ама в неделя ще се фейна до Самоков и ще видя. Абе странна работа.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
dragozow написа:Все още не съм доливал, а минаха 10-ина дни. Не че съм я карал много ама в неделя ще се фейна до Самоков и ще видя. Абе странна работа.
Виж си тапите на ДВГ....
Колега и аз го имам същия проблем.При мен го прави тоя номер от тройника и по-точно от мъркуча който е за парното.Сложих друга скопа вместо стандартната,но пак ги има тея капки и май и аз ще бяхам да купувам 3-ник.Някой знае ли колко горе-долу струва това нещо чисто ново и в моргите зада може всеки който има проблем с него да знае колко горе долу ще се изръси за него преди да тръгне да го копува.Поздрави на всички 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nik5 написа:Някой знае ли колко горе-долу струва това нещо ... в моргите
Забрави за моргите, ти стар си имаш, не ти трябва още един такъв. Взимай само нов!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”