Golf IV Проблем с електрониката?
- pleasuree
- Автомобил: Golf MK4 V6
- Двигател: AUE 2001
Golf IV Проблем с електрониката?
Здравейте колеги,наскоро се сдобих с колата си (Golf IV 2000g.)Така,понякога не ми работи лампичката на вратата(долу) а с нея и зумера.Когато отключа колата от дистанционното(понякога от първия път,понякога от 8мия)и проработват и двете.Отпред от главната конзола за прозорците немога да свалям задните,само ги вдигам,иначе като натисна копчето да ги свалям се чува звук,но дотам.Лампите в колата също понякога не работят(предни,задни)На таблото часовника пък веднъж свети,веднъж примигва,веднъж никакъв го няма..и самото ми табло свети по-слабо в сравнение с това на PassatB5 98.Моля за някакви предположения от какво може да идва всичко това:\
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf IV Проблем с електрониката?
Микроклюето/а във вратата не винаги прави контакт(неизправно е)затова нети свети лампата на вратата,плафоните и зумера.Задните стъкла само от шоф.врата ли неискат да се вдигнат или от всякаде?
- pleasuree
van4ooo написа:Микроклюето/а във вратата не винаги прави контакт(неизправно е)затова нети свети лампата на вратата,плафоните и зумера.Задните стъкла само от шоф.врата ли неискат да се вдигнат или от всякаде?
Само от шоф.врата неискат да се свалят,иначе отзад си слизат без проблем.А относно това ключе къде се намира и защо понякога започва да работи ,чак когато си поиграя със дистанционното(плафоните не се влияят от това,те си имат собствено мнение)А относно таблото нещо?
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Колега скоро на едно Ауди Б4 ремонтирахме стъклата също като при теб от шофьорската врата не работеха задните стъкла. Сваляш бутоните за ел стъклата и самите букси ги чистиш с шкурка 120 след което ги мажеш с технически вазелин за да не окисляват. И ако пак не тръгнат самите бутони се разглобяват и вътре чистиш пластинките които правят контакт като се натиска бутона ,мажеш с технически вазелин и работата заспива.
П.П Същото се отнася и за ключето за лампата в купето и зуумера за фаровете. Като отвориш вратата или някъде между пантите или около ключалката се намира. Успех

П.П Същото се отнася и за ключето за лампата в купето и зуумера за фаровете. Като отвориш вратата или някъде между пантите или около ключалката се намира. Успех

- ivco_vw
- Автомобил: Volkswagen Golf
- Двигател: AZD 2002
И на мен не ми работи лампичката на шоф. врата но само от време на време,има и моменти в които работи.Мисля,че четох някъде че тези микроключета са някъде на много шибано място и е много разправия да се занимаваш,така ли е наистина?
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
ivco_vw написа:И на мен не ми работи лампичката на шоф. врата но само от време на време,има и моменти в които работи.Мисля,че четох някъде че тези микроключета са някъде на много шибано място и е много разправия да се занимаваш,така ли е наистина?
Ами не е от най-приятните процедури. Лично аз го минах тоя момент преди около месец.
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... blems!!!-(
Симптомите са доста - не светват плафоните като отвориш вратата, не мищи зумера за фаровете (ако е на шофьорската врата), като заключваш не мигат мигачите (което за управлението означава, че има отворена порта).
На VAG-a се вижда на коя врата какво се случва.
Успех.
- ivco_vw
- Автомобил: Volkswagen Golf
- Двигател: AZD 2002
Мерси колега,много сложно ми се вижда,та ще преценя дали въобще да почна 

- pleasuree
Aми не е от най-приятните процедури. Лично аз го минах тоя момент преди около месец.
Симптомите са доста - не светват плафоните като отвориш вратата, не мищи зумера за фаровете (ако е на шофьорската врата), като заключваш не мигат мигачите (което за управлението означава, че има отворена порта).
Успех.[/quote]
Плафоните ако не работят не е само като отварям вратите,въобще ги няма(ни отпред,ни отзад)!А това за заключването и мигачите не е ли някакъв режим на централното?Аз като я заключа още веднъж и светват и мисля ,че като го натисна още веднъж не се чува нищо ,пак светват и после като отключа колата ако не пипам нищо се заключва след 30сек.Само ,че немога да я запаметя да седи на този режим:/
Успех.[/quote]
Плафоните ако не работят не е само като отварям вратите,въобще ги няма(ни отпред,ни отзад)!А това за заключването и мигачите не е ли някакъв режим на централното?Аз като я заключа още веднъж и светват и мисля ,че като го натисна още веднъж не се чува нищо ,пак светват и после като отключа колата ако не пипам нищо се заключва след 30сек.Само ,че немога да я запаметя да седи на този режим:/