Проблем с помпа на съединителя?
Проблем с помпа на съединителя?
Става въпрос за Голф 3 1.9 ТДИ АФН. Скоростната кутия е обслужена с оригинално масло преди 30 000км., жилата са регулирани и скоростите влизат префектно, но от няколко месеца се яви следния проблем и то само сутрин. Ще се опитам да обясня...: сутрин паля колата, вкарвам първа и потеглям. Като дойде време превключвам на втора, която влиза без проблеми и шумове при самото превключване. Така...вече съм включил на втора, отпуснал съм съединителя и ускорявам и точно в тоя момент се чува нещо като престъргване или чегъртане за около секунда...все едно нещо се намества в скоростите или механиката между съединител и скоростна кутия. Дано да ме разбрахте.
Това се случва всяка сутрин точно в тоя момент когато вече съм включил на втора, отпуснал съм педала на съединителя напълно и вече подавам газ. Прави ми впечатление, че колкото по-рязко вдигам оборотите, толкова по-отчетлив е тоя звук. През останалото време нямам никакви оплаквания от към скоростите. Мен ме съмнява някоя от помпите на съединителя да прави мизерии. Някакви други идеи?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”