Здравейте, колеги,
Имам следния много неприятен и странен проблем:
Понякога сутрин, между 6 и 7 часа алармата ми се включва сама, без никаква видима причина. Когато я изключа и пак я включа (съответно отключа и заключа колата, тъй като са на един бутон), започва да се чува някакво писукане известно време и алармата пак се включва, след което, с майка на уста разкачам едната клема на акумулатора и се прибирам да си доспя. Днес когато се включи погледнах през прозореца и видях, че едно рено 19 беше спряло точно пред моята кола, докато слезна вече се беше преместил (и друг пър съм го виждал, чака един комшия да ходят заедно на работа, не допускам, че може да прави нещо нарочно).
Въпросът ми е, дали е възможно въпросната 19ка да излъчва някакъв сигнал, който да смущава алармата и дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.
Колата е голф 4 1.6 101к.с., алармата е фабрична и няма шоков датчик.
Проблем с аларма
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: Проблем с аларма
А да ти свети някой плафон на вратите?Ако да-микро ключе ти прави проблем.
Не съм забелязал да свети, може би трябва да погледна, когато пак се включи. Иначе и аз мислих за тези микро ключета, понеже четох подобни теми във форума, но проблемът е само сутрин, почти по едно и също време и мисля че не е от тях. Не знам какво да направя, утре ще я карам на диагностика, така или иначе по друг повод и ще им кажа за проблема, но се съмнявам че ще измислят нещо. Иначе май ще откачам акумулатора всяка вечер. 

Колега, в общи линии се оказа прав, проблемът е бил в бутончето на предния капак (за мой късмет). Разбрах го, след като вчера пак се включи, само че този път на удобно място и по удобно време. Започнах да експериментирам като отварвх затварях врати отключвах заключвах, докато накрая (естествено последно) стигнах до предния капак. Оказа се, че бутончето се клатушка, поради лошо закрепване и явно понякога прави контакт. Нямам обяснение защо първоначално го правеше сутрин по едно и също време.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,че е малко рано(между 6 и 7 часа) да я напича слънцето но ако не е то виновни трябва да са вибрациите от минаващите автомобили-сутрин всеки хлопа,тропа на паркинга.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
На съседа ми от входа, алармата на колата му се вкл. дори някой да мине покрай колата му с леко по-силна музика в колата 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
TheExorcist написа:На съседа ми от входа, алармата на колата му се вкл. дори някой да мине покрай колата му с леко по-силна музика в колата
Аз такива съседи най- ги обичам!!!

van4ooo написа:Мисля,че е малко рано(между 6 и 7 часа) да я напича слънцето но ако не е то виновни трябва да са вибрациите от минаващите автомобили-сутрин всеки хлопа,тропа на паркинга.
И аз така смятам, сигурно са вибрации, въпросната 19ка дето беше спряла отпред, сигурно не е била с изгасен мотор и от там евентуално...
TheExorcist написа:На съседа ми от входа, алармата на колата му се вкл. дори някой да мине покрай колата му с леко по-силна музика в колата
Съседът ти сигурно има шоков датчик и най - вероятно може да регулира чувствителността. Иначе казано, съвсем целенасочено ви тормози и Haralampi е напълно прав

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”