как да разбера дали голфа ми е с ABS........

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

как да разбера дали голфа ми е с ABS........

Мнениеот gotin_83 » Нед 08 окт 2006 18:32

става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика :?:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 08 окт 2006 18:37

на таблото в дясно, до ключа за фаровете трябва да имаш лампа с надпис ABS която свети при подаване на контакт и след това ако всичко е наред гасне, друг начин е да погледнеш при двигателя под казанчето за антифриза трябва да има голям модул с доста тръбички.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: как да разбера дали голфа ми е с ABS........

Мнениеот chefito » Нед 08 окт 2006 18:37

gotin_83 написа:става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика :?:

93-та година шанса да имаш АБС е малък. Засили се и натисни рязко спирачките. Ако педала те рита значи имаш АБС....друг е въпроса че имаш комп за АБС. Имаш лампа за АБС. Имаш Надпис АБС. някъде над копчето за фаровете....

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: как да разбера дали голфа ми е с ABS........

Мнениеот buFka » Нед 08 окт 2006 18:37

gotin_83 написа:става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика :?:

доколкото знам, ако спреш рязко от 100 км/ч трябва педала да почне да "рита"...май така ми бяха обяснили когато зададох същия въпрос :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 18:41

скоростта всъщност няма значение, педала запчва да рита коагто някое от колелата блокира. Ако имаше АБС със сигурност щеше да си го усетил, защото на мокро и сняг се включва постоянно. За да не ти блокират колелетата и ако наистина нямаш АБС (засечи си долу-горе спирачен път от 100км/ч до 0км/ч колко метра е) значи нещо на са ти в час спирачките и е хубаво да ги провериш!

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 08 окт 2006 18:47

:lol: Ако имаше ABS със сигурност щеше да забележиш, най-очебийното се намира под съдчето за наливане на спирачна течност,ако въпросното съдче е закрепено в/у агрегат с размерите на двигател от ГОЛФ 1.4 :wink: -имаш,ако си е прост цилиндър с дебелината на водопроводна тръба с излизащи 4 тръбички от него-нямаш.
...на всеки му се иска да открие неочаквана и неизвестна до този момент екстра в колата си(или пък колата му да се случи някакъв много рядък уникат) но тези неща стават много рядко и то главно по филмите.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Нед 08 окт 2006 18:49

Точно така при каквато и да е скорост като се натисне рязко педала на спирачката до дъно и започва да "рита", което се усеща веднага!

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 08 окт 2006 18:58

това с натискането рязко на спирачките е много относително, зависи от гумите и настилката, като си купих колата и реших да пробвам почти се бях уплашил че неработи, чак на запрашен път успях да завлача колелата иначе на асфлат много трудно, гумите са goodyear и определено имат значение.

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 08 окт 2006 19:10

моите са yokohama и мисля че няма проблем в спирачките защото спира много яко ама просто ми стана странно защото не свирят гумите ама иначе спира ама не съм забелязал за педала ама май не рита

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 19:11

според мен, ако са в час спирачките и ако няма ABS няма начин да не блокират колелата при натискане на педала до пода, дори и с 40-50 км/ч да се движи автомобила. Няма такива гуми, които да задържат 1.2 тона засилени с тази скорост ... То ако не се плъзгаха гумите, би трябвало автомобила да се закове на място! Щом не блокират колелата и няма ABS, значи спирачките не работят като хората.

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 08 окт 2006 19:17

може пък да не съм натиснал толкова силно колкото трябва за да блокират може би подсъзнателно си я жаля ама все пак ще пробвам де благодаря за мненията

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 08 окт 2006 19:18

Колега когато дадеш на контакт ако не ти светне една оранжева лампичка от ляво на волана на която пише ABS значи нямаш.Другия вариант е да вдигнеш задната седалка за да видиш дали има една черна кутия на която пише ABS и EDS а третия най лесен е да смачкаш спирачката ама до края и сам ще усетиш :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 08 окт 2006 19:29

gotin_83 написа:може пък да не съм натиснал толкова силно колкото трябва за да блокират може би подсъзнателно си я жаля ама все пак ще пробвам де благодаря за мненията

Нямаш колега :)
И аз нямам и доколкото знам са ни стари талигите за да имат АБС.Пък и АБС рита яко :)Мисля че при малко по скоростно каране и по-силен натиск на педала веднага ще го усетиш. Айде настъпи ги да видиш дали не влачи гумите ако ще и с незнам какъв грайфер да са , който наистина е от значение.
Или не ти работят спирачките хубаво или ги жалиш в натискането.....Най - добре ако не го жалиш педала, а гумите не влачат иди я прегледай, че е опасно ...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 08 окт 2006 19:41

gotin_83 написа:може пък да не съм натиснал толкова силно колкото трябва за да блокират може би подсъзнателно си я жаля ама все пак ще пробвам де благодаря за мненията

Тук е отговора на въпроса-жалиш ги :) Те затова на най-новите возила монтират системата "Brаkе assistant" която ги донатиска вместо теб когато реши че се налага :shock

00Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 00Cool » Пон 09 окт 2006 10:55

зна4и на мен ми казаха 4е за да има добра работа на абс системата вси4ки 4 гуми трябва да са ти еднакви това е даста важно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”