как да разбера дали голфа ми е с ABS........
- gotin_83
- Автомобил:
- Двигател:
как да разбера дали голфа ми е с ABS........
става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика 

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да разбера дали голфа ми е с ABS........
gotin_83 написа:става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика
93-та година шанса да имаш АБС е малък. Засили се и натисни рязко спирачките. Ако педала те рита значи имаш АБС....друг е въпроса че имаш комп за АБС. Имаш лампа за АБС. Имаш Надпис АБС. някъде над копчето за фаровете....
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: как да разбера дали голфа ми е с ABS........
gotin_83 написа:става въпрос за голф3 93г.1.6 като спирам до сега никога не са свирели гумите даже и при по рязко спиране но незнам как изглеждат спирачните апарати когато е с ABS и дали изопщо има някаква разлика
доколкото знам, ако спреш рязко от 100 км/ч трябва педала да почне да "рита"...май така ми бяха обяснили когато зададох същия въпрос

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
скоростта всъщност няма значение, педала запчва да рита коагто някое от колелата блокира. Ако имаше АБС със сигурност щеше да си го усетил, защото на мокро и сняг се включва постоянно. За да не ти блокират колелетата и ако наистина нямаш АБС (засечи си долу-горе спирачен път от 100км/ч до 0км/ч колко метра е) значи нещо на са ти в час спирачките и е хубаво да ги провериш!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ

...на всеки му се иска да открие неочаквана и неизвестна до този момент екстра в колата си(или пък колата му да се случи някакъв много рядък уникат) но тези неща стават много рядко и то главно по филмите.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
според мен, ако са в час спирачките и ако няма ABS няма начин да не блокират колелата при натискане на педала до пода, дори и с 40-50 км/ч да се движи автомобила. Няма такива гуми, които да задържат 1.2 тона засилени с тази скорост ... То ако не се плъзгаха гумите, би трябвало автомобила да се закове на място! Щом не блокират колелата и няма ABS, значи спирачките не работят като хората.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gotin_83 написа:може пък да не съм натиснал толкова силно колкото трябва за да блокират може би подсъзнателно си я жаля ама все пак ще пробвам де благодаря за мненията
Нямаш колега

И аз нямам и доколкото знам са ни стари талигите за да имат АБС.Пък и АБС рита яко

Или не ти работят спирачките хубаво или ги жалиш в натискането.....Най - добре ако не го жалиш педала, а гумите не влачат иди я прегледай, че е опасно ...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gotin_83 написа:може пък да не съм натиснал толкова силно колкото трябва за да блокират може би подсъзнателно си я жаля ама все пак ще пробвам де благодаря за мненията
Тук е отговора на въпроса-жалиш ги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”