смяна на еку на голф4 1.6 16в
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
смяна на еку на голф4 1.6 16в
и така ,от доста време се опитвам да сменя компа на колата обаче не се получава.оказва се че само с адаптация не става.след смяната и след извършената адаптация не пали и изкарва грешка на имобилайзера.доколкото разбрах е необходимо да бъде разкодиран компа и да му бъде изключен имобилайзера.някой знае ли точно за какво става въпрос 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: смяна на еку на голф4 1.6 16в
Дай така поне за обща култура да почнем от въпроса "Защо искаш да сменяш ECU-то"? 
- toni82
е добре
.всичко започна с покупката на някои части от един колега от форума,обаче момчето имаше и един компютър който уж би трябвало да е чипнат и докаран почти до 115коня и след дълги молби аз склоних да го купя.сега се опитвам да го сложа самоче нещата излязоха по-сложни от колкото си представях 

- Haralampi
toni82 написа:е добре.всичко започна с покупката на някои части от един колега от форума,обаче момчето имаше и един компютър който уж би трябвало да е чипнат и докаран почти до 115коня и след дълги молби аз склоних да го купя.сега се опитвам да го сложа самоче нещата излязоха по-сложни от колкото си представях
Чипнат
Принципно ако сложиш спортен катализатор ще имаш над 110 коня при същия и даже по-нисък разход... доста по-безопасна интервенция. Не бих барал ЕКУ-то на твое място.
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
Аз го знам колегата и не мисля че те е излъгал, аз съм взел от него помпата.
Трябва някой да обясни как се адаптира имобилайзера за компа или обратното, Vladko би могъл.
Аз намерих това, не знам дали ще помогне ако имобилзера е immo III
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/I ... pping.html
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/immobilizer2.html
това за две.
Трябва някой да обясни как се адаптира имобилайзера за компа или обратното, Vladko би могъл.
Аз намерих това, не знам дали ще помогне ако имобилзера е immo III
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/I ... pping.html
http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/immobilizer2.html
това за две.
- toni82
купих го от колегата kirilex ,достатачно е да хвърлиш едно око на темите му за да разбереш че не лъже.докато си бях в българия ходих при трима майстори единият от които е изявен клубен майстор и никой не успя да смени еку-то.трябваше тук в италия да разбера че еку от един автомобил не може да бъде сложен на друг без преди това да е бил разкодиран
.много ми е чудно само защо никой от нашите майстори не спомена за това
.ако някой ми беше казал щях да го разкодирам,покрай горубляне на сто места извършват тази услуга.
.много ми е чудно само защо никой от нашите майстори не спомена за това
.ако някой ми беше казал щях да го разкодирам,покрай горубляне на сто места извършват тази услуга.- Haralampi
toni82 написа:купих го от колегата kirilex ,достатачно е да хвърлиш едно око на темите му за да разбереш че не лъже.докато си бях в българия ходих при трима майстори единият от които е изявен клубен майстор и никой не успя да смени еку-то.трябваше тук в италия да разбера че еку от един автомобил не може да бъде сложен на друг без преди това да е бил разкодиран.много ми е чудно само защо никой от нашите майстори не спомена за това
.ако някой ми беше казал щях да го разкодирам,покрай горубляне на сто места извършват тази услуга.
Да, сетих се веднага за кой колега говориш, но въпреки това не бих се занимавал. Рискуваш доста според мен, а ползата ще е минимална на цената на висок разход и кой знае още какви проблеми. Но разбира се колата си е твоя
Ще ти разкажа моя филм.Майстора каза,че трябва с програматор да "убеди" новия комп да тръгне с моя имобилайзер или да се сложи симулатор.Историята е дълга,но...
Намери в нета схема по номера на компа и свали от моя една "джиджавка"(каза флаш).
След слагането и на новия(всичко 10-15мин),колата запали без проблем.
Намери в нета схема по номера на компа и свали от моя една "джиджавка"(каза флаш).
След слагането и на новия(всичко 10-15мин),колата запали без проблем.
- toni82
а този vladko каде да го намеря ,някакъв телефон може би.
трябва ти кабел и програма да прочетеш пин кода и за 5 мин си готов! казваш в БГ не са те оправили? значи не разбират!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
toni82 написа:а този vladko каде да го намеря ,някакъв телефон може би.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=654
- toni82
а някой може ли да каже какъв кабел е необходим за тази операция.иначе не вярвам че човека при когото ходих не разбира но явно не му се занимаваше и аз останах разочарован 
ами ако си до 2004год може и с 409! и с по новите версии ,разбира се
!
- toni82
имам vcds10.6 но за тази операция не е ли необходима ваг-командер или galeto за да се прочете паметта на еепрома.колега rudoni а би ли описал точно процедурата която се прави с кабела с който разполагам.ще ти бъда много благодарен 

- Haralampi
И аз мисля, че тая работа няма да стане с обикновен VAG-COM / VCDS 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”