Климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
julib
Автомобил:
Двигател:

Климатик

Мнениеот julib » Сря 17 юни 2009 20:31

Здравеите колеги!Има ли эначение за работата на климатика,това че отвреме на време от духалките на парното летят дунапренчета.
Предваритилно се извинявам,ако има писано нещо по въпроса.
Колата е голф 2.0 115 к.с. Благодаря !

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Re: Климатик

Мнениеот addrak » Сря 17 юни 2009 20:35

Събираи ги ,един ден ще си напълниш възглавницата :lol:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 17 юни 2009 20:47

разпада ти се клапата, скоро няма да може да върти само вътрешния въздух, а ще ти вкарва отвън.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Чет 18 юни 2009 22:59

handycam написа:разпада ти се клапата, скоро няма да може да върти само вътрешния въздух, а ще ти вкарва отвън.

Не е задължително това.Ще има и други последствия.Примерно лятото да топли и обратно зимата да вкарва студено.

Решението е да свалиш парното и да си ги оправиш като ги заместиш с искуствена кожа.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пет 19 юни 2009 20:21

приготви си 120лв за сваляне на табло

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Пет 19 юни 2009 20:35

моите клапи ги облепих с едно фолио взех го от багирата за сега вси4ко е ок.и моя е 2.0 115 има6 1 ден сваляне и един ден ка4ване и доста главоболие наи добре плати на някои които е свалял да го свали

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 21 юни 2009 14:30

добре са , аз да попитам нещо - хрумна ми нещо мързеляшко , понеже съм със съяите дунапренови проблеми на 2000 115 , номера е , че - аз даже съм и без филтър купе - просто имам една решетка и толко . Мисълта ми е , понеже искам да ми върти предимно въздуха у купето и лято и зима , аз кат иска шси отворя прозореца за по-свежо , не мога ли да сложа един найлон на тая решетка дето е там при чистачките и да не влиза въздух отвън ? Мед ще стане май , :mrgreen: а?

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Нед 21 юни 2009 16:33

под таблото има една 4ерна кутия в нея се намира радиатора и клапите като изхвар4и всичкия дунапрен няма да може6 да насо4ва6 въздуха към прозорците в краката или към лицето ти ..духа си на кадето си изка... замата въздуха няма да минава през радиатор4ето за парното и 6те си духа студено...

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 21 юни 2009 16:42

еми не е точно така , в смисъл слезнах ся долу , че ме гложди тая мисъл и скивах преди вентилатора точно няква клапа - тя прекъсва външен и пуска само вътрешен въздух и обратното . Ето сними , за ентусиастите да си опраят кръговете не въздуховъртеж - http://195.149.248.189:8080/2009-06-21/ ... _920x0.jpg
http://195.149.248.189:8080/2009-06-21/ ... _920x0.jpg
http://195.149.248.189:8080/2009-06-21/ ... _920x0.jpg това са изгледите на работните места общо взето . Който не знае как се разглабя тапицерийте на таблото , да не пита много , ами да потърси темата за разглабяне на табло , мисля че беше за голф / пасат , нещо такова м преди време я гледах . Поздрави ! :drunk :drunk в моя случай , за по-лесно си напрайх само вътрешен кръг да ми върти , пък аз кат искам външен - прозореца се отваря и толко . :Mr Green Fun

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 юни 2009 17:04

basis4eto написа:Поздрави ! :drunk :drunk в моя случай , за по-лесно си напрайх само вътрешен кръг да ми върти , пък аз кат искам външен - прозореца се отваря и толко . :Mr Green Fun

Хохохо
Ще те питам есента/зимата как ще се оправяш със запотяването mhihi mhihi mhihi .
Ще е весело,повярвай ми.
Приготви си парцали да забърсваш стъклата.

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 21 юни 2009 18:35

И парцал няма да ти помогне ... приготви се и за пръскане във въздухоотводите с антибактериални препарати - защото ще мирише буртално!
Защо просто не си свалиш таблото и не си фолираш с алуминиева лента клапите - всичките така и така сваляш ? Измиваш радиатора на купето ако е зле го сменяш за 30-40лв. работата заспива след това - следващата стъпка е да си купиш една кутия за въздушен филтър за купе от някоя морга - за около 100тина лв. да ти е хубав живота ами некви наелони ще слагаш ? Замислял ли си се че 2ра стъпка е моторчето да ти изгори понеже няма от къде да вземе въздух ? :screwy
А щом си такъв ентусиаст можеш и с полиуретанова пяна да напълниш въздухоотвода към двигателния обсег :) Гаранция че О2 няма да влиза от там .
Успех :D

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 21 юни 2009 19:16

снимките видяхте ли ? направил съм клапата която менка вътрешен/външен въздух /на принципа на термостата/ вместо да ми вкарва само външен - както карам вече половин година /голям кръг / , да ми върти само вътрешен /малък кръг/ . :screwy не съм слагал найлони или други такива . моторя няма как да изгори, поради простата причина , че въздуховод за взимане на въздух си има , и няма никакво отрицателно напрежение . Пак казвам - в момента вентилатора вместо да взима въздух от вън , взима от купето по естествен за инсталацията начин . Кви такива филми си набивате незнам . Питата дето е за разпределяне на въздуха - дали да духа в краката , лицето или джамека си ми функционира и никакви парцали марцали няма да ползвам . Имам си и амби пур - войаж . :beer и климатик . И накрая - Имаше батаци в радиаторите - не се сваля тапицерията , щото пре спокойно се бърка и сичко може да се почиства . Преди 3 дена си почистих радиаторите - верно , доста батаци - листа и пр. имаше , ама ги разкарах . Филтър купе няа слагам , ама има едни ароматизатори за климатик / домашен / които много добре и дълготрайно ароматизират и също така ще влезе в роля на филтър - за мен си - за прашуляк , понеже едри частици няма как да попаднат в системата ... вече ... Поздрави ! :beer

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 21 юни 2009 19:26

Слушай ся колега - в по-голяма част от случайте потните стъкла са потни защото няма от къде да ти излезне влагата във въздуха и това става обикновенно зимата - като влезнеш с мокрите обувки и си пуснеш топлото водата започва да се изпарява и стъклата ти се потят когато ти се върти само вътрешния въздух за това ти се препоръчва парцал - разгледай по- добре темите ако ти се занимава разбира се :D .
Иначе щом си доволен - още по- добре за теб, а и ако нямаш ядове зимата темата е много ще бъде поучителна :).
Поздрави.

Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот basis4eto » Нед 21 юни 2009 19:35

http://195.149.248.189:8080/2009-06-21/ ... _920x0.jpg ето и да обясня кой въздух от къде къде отива . ограденото в жълто - самото клапаново устройство
ограденото в зелено - вътре се намира радиатора на климатика и се бърка мнопго лесно да се чисти
червена стрелка - въздушен поток създаден от вентилатора
бяла стрелка - потокът въздух на вътрешен кръг въздух - само в купето който се върти ся при мен - има си решетка даже , всичко си е измислено от производителя , няма побългарено прекаран въздух , просто побългарена клапа , което се вижда на следващата снимка
синя стрелка - потока въздух който идва от вън и съм спрял .

на снимката:
с червено - клапата , която менка въздушните кръгове - в момента е в положение въздух в купе
жълто : решетката , през която влиза въздуха от купето и отива към вентилатора
синя стрелка - под нея са краката на пасажера
бяла стрлка - над нея са чистачките на автомобила
ограденото със зелено - винта , с който съм закеркенечил клапата в това и положение .

Поздрави ! mhihi

п.п. има си отдушници , през които да излиза въздухо , и пак , в слушай на изпаряване и такива работи , ще цъкна джама един пръст и БХ , дето ще давам стотици левове за ремонт , решението е да цъкна бутона за 2 секунди :да:

И най-големия мед - колкото си искат икаруси , трабанти , пясъковози и тем подобни да ми се наредят отпред , няа ми мирише на батаците им . :012:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 21 юни 2009 20:30

Сядаме да чакаме есента/зимата и ще си говорим...Докато не се убедиш сам,няма смисъл да наливаме масло в огъня.
Айде поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”