Посъветвайте ме за два Голфа 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
aspobici
Автомобил:
Двигател:

Посъветвайте ме за два Голфа 3

Мнениеот aspobici » Вто 30 авг 2011 21:34

Здравейте,не разбирам мого от коли,затова предварително се извинявам ако не обяснявам добре.Имам два Голфа 3-единия с ABD 1,4 92г..Към момента имам да му сменям тампоните на задния мост,иначе с течение на времето съм му сменил една камара части,дето се вика половината е нов,обичам си го и съм си доволен от него.Другия е с ABU 1,94г.Дълго време ми работи почти безпроблемно до миналия месец,когато избуши задната и като отворихме кутията вътре сигурно нямаше нито едно здраво зъбно колело.Сложихме друга ,втора употреба.Една седмица работи идеално,докато тръгнахме в събота за Варна и още на Правец взе да прави чук-чук-чук и изключва пета.Появи се и един гъргорещ шум някакъв когато е изключена от скорост,без значение дали се движи или на място и като натисна съединителя изчезва.И от време на време до четвърта си влизат лесно,от време на време откача и едвам едвам влизат,най-вече като свалям надолу,от първа към четвърта по-добре,и също трудно някой път първата от място.Освен това имам да и сменям и предните амортисьори вече. Честно казано,вече миписна,а и малко нанагорно да ги издържам и двете,мисля единия вариант едната да я сложа на трупчета и да свалям каквото може от нея,но не знам коя.Опитах да се пообразовам във форума,чета ,че повечето не харесвате двигателя ABU,с по тежки проблеми ми е,пък и доста от вас съветват възможно по-малко бърникане по скоростната кутия,че може и да не тръгне.От друга страна пък 1,6-цата си е по-стобилната и хубава кола,серво на волана,ABS,климатик,четиривратка,по-запазена като купе,а и я чувствам по-стабилна особено като засиля някъде далечно.моля,помогете в мисленето,да ги правя ли и двете,или от двете една и коя да избера да остане.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Посъветвайте ме за два Голфа 3

Мнениеот emo-gar » Вто 30 авг 2011 21:42

ABD-то в коша на ABU-то,останалото на скрап.
И аз съм с подобна дилема(ама още годинка да избутат)-дизел и бензин,ще бъде вероятно дизелния мотор в коша на бензинката,ако е по-стара на годинки.....ръждата,ръждатаааа... scare

cccp_sds7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cccp_sds7 » Чет 01 сеп 2011 6:06

аз имах ABU и за 5 години двигателя никога не ми е правил врътки но щом ти е прецакана скоростната другия е по добър вариант

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 сеп 2011 10:11

1.6!!!...скоростни кутии по 250 лв бол!!!...и то читави!!!!

aspobici
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspobici » Чет 01 сеп 2011 12:20

Засега се случи следното:вчера реших-или и аз съм майстор или и така и така на боклука :D .Отворих капака на едната и другата и гледам.Жилото на съединителя на здравата закачена на една тел на казанчето за антифриза.На другата минава под тънкото маркуче от казанчето,дърпам жилото на ръка-хлабаво-затегне.Натисна съединителя два-три пъти,отида да погледна пак хлабаво.Откачих го ,закачих го отгоре на телта,сега си стои непрекъснато стегнато.Гъргорещия шум при пуснат съединител въобще изчезна,работи еднакво,днес сутринта всички скорости включват мазно и перфектно като нови.Пета не изхвърли нито един път,но и миналата седмица след смяната не изхвърляше на равно градско.После ще я засиля нанякъде като види зор дали ще изхвърли.Може и аз да я оставя жената да и се радва още една година,не ,че много я я кара де,ама да ми намира занимавка :D .Иначе кутии за 250 лева има,ама като купиш една и не става,и вземеш друга и пак се изложи ,а миналия месец във Виценца имаше един цял за 300 евро,по-добре да не му се занимавам да му купувам едно по едно такива скъпи възли.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 01 сеп 2011 12:53

Ако кутията на 1.4 е читава мятай я на АБУ-то, какво го мислиш толкоз не знам mhihi

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Чет 01 сеп 2011 13:19

stefan4o написа:Ако кутията на 1.4 е читава мятай я на АБУ-то, какво го мислиш толкоз не знам mhihi

Мда, взаимозаменяеми са :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”