последствия от включване на задна по време на движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

последствия от включване на задна по време на движение

Мнениеот bobi_diesel » Пет 02 сеп 2011 19:12

Дадох колата на един приятел и по време на движение напред (много бавно) натисна лоста и вкара на задна,от което скоростната изхърка ужасно :beat_butt2 :063: .На следващия ден забелязах, че когато подам газ независимо на коя скорост има едно почукване, което бие на метал.Тампоните на мотора са здрави.Качих колата на канал и като хвана полуоските и ги завъртя назад-напред се чува въпросното почукване,но не от тях а се вижда как мърдат чашките на дифа.Но като ги разлашкам нагоре-надолу имат лек луфт вътрешните карета. Да ли проблема е от въпросното шофиране?Кутията е със сменено масло по спецификация и ревизиран лостов механизъм.Колата е г2 1.6д,а кутията е 4s.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: последствия от включване на задна по време на движение

Мнениеот stefan4o » Пет 02 сеп 2011 19:26

Аз защо си мисля, че за да набута на задна по време на движение има нещо нередно и по механизма? По-точно в онова чопче под ск.лост дето дели задна от първа. При коли със счупено такова лесно се цели задна вместо първа, от опит знам mhihi В смисъл искам да ти намекна, че следствието на проблема може да произлиза от това или твоят приятел е решил да натисне лоста надолу като включва на първа, в което не виждам логика ако се е качвал някога на кола :beer Аз също чух на ГТП-то как ми превключваха скоростите и бях е така :shock ама чичето беше едно шашнато и предпочетох да не го спичам тотално, явно беше нов.
Преди това имаше ли го този шум?

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пет 02 сеп 2011 19:31

Чопа е цял.Просто го натисна и след това ми се дорева.Почукването го нямаше преди това.

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Съб 11 фев 2012 20:51

Мина доста време от както пуснах темата и сега се сетих да напиша отговора на задачата,а именно вътрешното каре.Не съм го сменял,просто размених лявото и дясното каре и проблема се реши.Колата се кара само на пред от което следва износването на вътрешностите му само от едната страна,от другата страна на сачмите е почти ново (заради малкото ползване) и чрез обръщането може да се ползва целия ресурс докато не се износи изцяло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”