не светят копчетата за вдигане/сваляне на стъклата...
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
не светят копчетата за вдигане/сваляне на стъклата...
Както се вижда от заглавието не светят. В момента тествам светодиодите, които са вътре с батерийка 3 волта и изненадващото е, че са здрави и си светят. Също така не светят и тези на врътката за фаровете (иконките не се осветяват) Тях не съм ги пробвал но си мисля, че и те ще са здрави. Та въпроса ми е има ли отделен бушон само за тях, защото не видях да има някой, който е изгорял по бушониерата.?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: не светят копчетата за вдигане/сваляне на стъклата...
Какъв е Голфа?Таблото с уредите свети ли нормално?
- TheExorcist
АБФ 94-та Таблото свети, осветлението на Климатроника свети когато е на габарити, копчето за подгряването на задното стъкло също си свети както трябва при вкл. габарити и изброеното до тук се регулира с врътката за осветеност която е до ключа за вкл. на светлините.
Това, което не свети : копчетата за стъклата, "иконките" на ключа за габарити/фарове... не се сещам никаква причина да не светят при положение, че са им здрави светодиодите
Пп.: Смених светодиодите със сини, прегледах пак бушоните но не видях нищо нередно.
Замислих се тези резистори, които ги има вътре, да не би да са изгорели или нещо да са си заминали просто с времето. http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3634_n.jpg
Но друг е въпроса дали въпросните резистори са за светодиодите (макар, че тези светодиоди, които са за осветяване на копчетата няма как да са за 12 волта)
Давайте идеи ако имате
Това, което не свети : копчетата за стъклата, "иконките" на ключа за габарити/фарове... не се сещам никаква причина да не светят при положение, че са им здрави светодиодите

Пп.: Смених светодиодите със сини, прегледах пак бушоните но не видях нищо нередно.
Замислих се тези резистори, които ги има вътре, да не би да са изгорели или нещо да са си заминали просто с времето. http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3634_n.jpg
Но друг е въпроса дали въпросните резистори са за светодиодите (макар, че тези светодиоди, които са за осветяване на копчетата няма как да са за 12 волта)
Давайте идеи ако имате

- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
Ако си сменял диодите със сини, и ако те не са на 12 волта трябва да сложиш съпротивление, ако не си сложил такова диода е изгорял. Потърси има доста писано за сменянето на осветлението!
- TheExorcist
Или не съм се изразил правилно или ти не си ме разбрал. Старите светодиоди са здрави (тествах ги с батерийка от 3 волта. Обаче монтирани по местата им, копчетата, и пуснати габарити, всичко останало в колата си свети, но копчетата за джамовете не искат.
Последна промяна от TheExorcist на Вто 06 сеп 2011 17:12, променено общо 1 път.
- TheExorcist
Съпротивленията са замерени и тествани - ЗДРАВИ са (противно на очакванията ми)

Едит.: download/file.php?id=72044
Погледнах тази схема и на място пробвах. Но на "1" и "6" няма ток.

Едит.: download/file.php?id=72044
Погледнах тази схема и на място пробвах. Но на "1" и "6" няма ток.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”