Подмяна на прибор за температура на Golf 3 1.4 - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Подмяна на прибор за температура на Golf 3 1.4 - РЕШЕНО

Мнениеот pecata12310 » Нед 04 сеп 2011 11:47

Притежавам Golf 3 1.4 ABD мотор. От известно време прибора за температура не работи - стрелката стои подпряна на бутона за зануляване на дневния километраж. Изчетох доста от написаното във форумите по този проблем. От изписаното по темата си мислех, че проблема е в датчика за температура. Смених го с нов, но промяна в показанията на прибора не настъпи. Това ме наведе на мисълта за повреден прибор за температура. Моят въпрос е: В правилна посока ли са разсъжденията ми и ако е така как да сменя прибора?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подмяна на прибор за температура на Golf 3 1.4

Мнениеот Ivan4u » Нед 04 сеп 2011 23:06

Има описано във форума кое как защо се сваля , накратко - пластмасата около таблото , 2-та винта които го крепят , след това разглабяш таблото , след това хващаш уреда , дърпаш нагоре , слагаш новия и пак по обратния ред . Внимавай с новия уред - тъй като вътре има едни пластинки и не е добре да ги разчопляш / не че е непоправимо , просто не е нужно / .

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Пон 05 сеп 2011 16:26

Благодаря Ви за указанията! Ще запозная с всички методи съвети и предупреждения. Ако имам нови въпроси пак ще питам.

Дясната страна на таблото се разглоби както е описано във форума - капаче 1, след това капаче 2 и десния винт на таблото се откри. Отляво при моя модел нещата не стоят така.
Малко пояснение. При мен отдясно на километража стои часовник и нямам втори цифров дисплеи. Отворих капачето с индикаторната лампа за ABS. Вижда се контращифта, но колкото и да отварях все не се изважда ключа за фаровете. При мен има винт за освобождаване на целия панел заедно с решетката на отоплението. Вътре в решетката няма винтче за развиване 5.
Какво ще ме посъветвате?

Последна промяна от pecata12310 на Сря 09 май 2012 16:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pecata12310
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pecata12310 » Вто 13 сеп 2011 14:22

Здравейте колеги!
След внимателно разглеждане на ситуацията се оказа, че има езиче в горния ляв ъгъл на панела за ключа на фаровете. При натиска върху него панела излезе цял. Продължението по демонтажа на плексигласа и подмяната на датчика за температура е както описаните методи във форума. Стрелката на моя уред може да се изважда. По някакви причини е излязла от оста. След наместването и пробата на горещо чрез загряване на двигателя всичко си дойде на мястото. Благодаря за съдействието Ви!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”