Голф 2 , светещ панел за парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vesko_ralev
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 , светещ панел за парното

Мнениеот vesko_ralev » Вто 27 сеп 2011 17:10

Колеги разглобих си таблото и като го сглобих спря да ми свети панелчето за парното.Меря на кабелите идва там между 13 и 14 волта. Купих си панелче друго от една морга,но и то не свети... най-вероятно е вече да е изгоряла крушка или диотче там каквото свети... Ако някой може да ми даде идея... или поне как се отваря отзад това панелче,защото ми се струва залепено и трудно за отваряне?
Благодаря ви предварително!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 , светещ панел за парното

Мнениеот zdravko_jett » Вто 27 сеп 2011 17:27

да ти кажа колега честно отварял съм 3 4панелчета и без да ги чупя отварям ги с една по тънка отверка и мн мн внимателно отделям сивата пластмаса от черната може да пробваш с тънак нож малко по малко да го разлепваш

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Вто 27 сеп 2011 18:25

Проблема не ти е в грушката , при положение , че си купил още едно панелче , и то не е светило !
И при мен го има същия проблем . Имам няколко панелчета и нито едно от тях немога да разбера дали работят ако съм ги вързал към буксата , която е за него .
Пробвах с диод и резисторче и като ги мушнах в каналите на буксата и диода светна , след това пак сложих панелчето но то не светна . Панелчето го пробвах на друга кола и свети , а на моята неще .
Копчетата по таблото съм си ги правил да светят с други диоди и им е слагано съпротивление .
Ти слагал ли си такива неща ?

Ако искаш да си направиш панела на парното да ти свети пробвай с диод и сподели дали е станало . При мен става , но искам да си свети оригинално без диоди и съпротивления , но нещо се инати .

Ако някой знае къде е проблема да сподели , но при мен стана след като направих копчетата ми да светят с диоди и резистори
vesko_ralev написа:Ако някой може да ми даде идея... или поне как се отваря отзад това панелче,защото ми се струва залепено и трудно за отваряне?
Благодаря ви предварително!

Колегата "zdravko_jett" ти е казал какво да направиш . По принцип това панелче е капсуловано или по-точно пластмасите за сапоени една към една , което ще рече , че при сглобяването трябва да си прилепиш по същия или подобен начин !

Успех и кажи какво е станало

п.с. Не е от бушониерата със сигурност !!!

Поздрави :)
Deo88...

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Вто 27 сеп 2011 20:22

Закачи панелчето, включи осветлението и тогава премери напрежението между клемите отзад на буксата. Ако е нормално - проверяваш крушката за прекъсване. Ако е ниско - имаш проблем с кабелите, вероятно лоша маса.
Иначе ето как свети стоково панелче, без светодиоди, само с крушка - приятен зелен цвят в тон с бутоните:
Прикачени файлове
IMGP0989.JPG

Потребителски аватар
DaNicHeLi
Автомобил: Golf IV
Двигател: AGU 1999

Мнениеот DaNicHeLi » Сря 28 сеп 2011 17:39

Махаш панелчето и взимаш една много тънка отверка или ножче.Вкарваш го в канала между сивата и черната пластмаса и движиш по целия канал докато не се разлепи и се разглабя без да счупиш нищо.
Когато търсих такава крушка,в магазина ги нямаше в момента и ми предложиха светодиод,така и направих-сложих едно светодиодче заедно с резистор(върти ми се в главата 1 кило ом,но не съм сигурен),при мен пича в магазина имаше акумулаторче и ми показа как ще свети с няколко различни резистора,ако няма как да тестваш на място,купи повече и тествай след това.Много по ясна и хубава става светлината,успех :да:
И спазвай + и - на светодиода ,защото пак няма да свети mhihi

http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_2 ... chtung.htm

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”