Здравейте нов съм извинявам се предваритемно ако съм объркал мястото където да питам.
Та към въпроса значи скоро станах горд собственик на фолксваген голф 4 1.6 SR но немога да разбера когато светне на таблото бензиноколонката която се появява като надис когато влзезе в резерва колко литра ми остават колко мога да мина с нея.
Резерва на колата
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Резерва на колата
Изхождай от 7л резерва.
Т.е. със спокойна скорост на магистрала спокойно можеш да минеш поне още 50-70 км без да се притесняваш. В града не вискувай с повече от 40.
Т.е. със спокойна скорост на магистрала спокойно можеш да минеш поне още 50-70 км без да се притесняваш. В града не вискувай с повече от 40.
-
Jivko7777
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:Изхождай от 7л резерва.
А въобще светне ли по добре е да се зареди, не е желателно да се засмукват мръсотиите на дъното
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Jivko7777 написа:Haralampi написа:Изхождай от 7л резерва.
А въобще светне ли по добре е да се зареди, не е желателно да се засмукват мръсотиите на дъното
По-скоро е опасно ако свърши наистина (при някои двигатели това води до повреда!). Но и другото го има, макар, че мръсотиите от дъното няма къде да изчезнат, а само ще се трупат. За това си мисля, че може би от време на време няма лошо да позасмуче и малко мръсотия, че да остане във филтъра и така да се отстрани.... Иначе след 10 години ще трябва да зареждаш като ти падне до половината на резервоара за да се пазиш от мръсотия
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”