Колеги знам,че е писано във форума,нo нямам половин - един час да търся .
Сменям накладките и незнам как се връща това цилиндърче,което бута самите накладки.Трябва да го върна,защото челюстите не влизат в новите накладки,защото са по-дебели.Знаете как е.Пробвах на ръка не помръдват.С някаква скоба ли трябва да ги стисна за да ги свия ? Или има друг начин?Мерси
Смяна на накладки Г3
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Смяна на накладки Г3
намерих го мерси много ще пробвам с отверка
emo-gar написа:Колега,първо си осигури хубав шестограмен ключ(мисля 6мм.да беше).И преди да почнеш избутай тази накладка при цилиндъра ,така че да се поприбере цилиндъра навътре.За целта използвай подходяща голяма плоска отвертка ,като я пъхаш между диска и накладката(ма внимателно да не надираш диска).Има едни пластинки(пружини)-2 броя,запомни как седят и пак да ги сложиш така.Има две системи-Гирлинг или VW,не е особено различно,ключе може да иска друго....Има разлика между вътрешна и външна накладки-запомни коя къде седи,ще се справиш вярвам
А,най-важното:при стандартна смяна обезвъздушаване не е необходимо.Не развивай щуцерите за обезвъзд.
колега,това ако е на голф 4 мисля че трябва с навиване да се приберат,не с бутане само.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задните се навиват , предните всякак можеш да ги върнеш . Колегата над мен е описал всичко супер 

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
На голф 3 е .Стана само с отверката .Мерси много 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”