Започна много да ми харчи гориво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
REBELL
Автомобил:
Двигател:

Започна много да ми харчи гориво

Мнениеот REBELL » Сря 07 сеп 2011 16:12

Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Re: Започна много да ми харчи гориво

Мнениеот basata-user » Сря 07 сеп 2011 16:21

REBELL написа:Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?

горивен филтър сменял ли си :| що не отидеш на една диагностика :wink:

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Сря 07 сеп 2011 18:38

Дебитомер :roll:

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Сря 07 сеп 2011 20:03

Колега, колко много. Аз казвам, че е много, когато ми харчи над 17л./100км. градско и над 10л. извънградско.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 07 сеп 2011 21:33

TiL написа:Скапана ламда сонда, кепави свещи, прескочил ангренажен ремък... абе работата си е за майсторите с ключовете и компютрите. И колко е това „повече“ литър, два, три...?

:да: :да: :да: ..няма смисъл от хвърляне на боб!

REBELL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот REBELL » Чет 08 сеп 2011 9:07

Ей горивен филтър не се бех сетил, него ще трябва го сменя. И свещите не са пипани от незнам си кога, май и те трябва да ги погледна. Колко повече гори не съм засякъл точно,ама е повече осезаемо, и вървежа го нема. Ама прави сте, ще трябва диагностика. Благодаря колеги, ще кажа какво е станало!

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 08 сеп 2011 9:41

basata-user написа:
REBELL написа:Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?

горивен филтър сменял ли си :| що не отидеш на една диагностика :wink:

Колега май си объркал нещо :screwy .От горивен филтър запушен може да не пуска достатъчно гориво и да не върви като хората ,но не може да се увеличи разхода.Явно си чул нещо за филтър но си объркал филтрите-от въздушен се увеличава разхода ако не пропуска въздух достатъчно и сместа става много богата. :deal

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”