Започна много да ми харчи гориво
Започна много да ми харчи гориво
Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Започна много да ми харчи гориво
REBELL написа:Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?
горивен филтър сменял ли си
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Дебитомер 
- passat19911800
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, колко много. Аз казвам, че е много, когато ми харчи над 17л./100км. градско и над 10л. извънградско.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
TiL написа:Скапана ламда сонда, кепави свещи, прескочил ангренажен ремък... абе работата си е за майсторите с ключовете и компютрите. И колко е това „повече“ литър, два, три...?
..няма смисъл от хвърляне на боб!Re: Започна много да ми харчи гориво
Ей горивен филтър не се бех сетил, него ще трябва го сменя. И свещите не са пипани от незнам си кога, май и те трябва да ги погледна. Колко повече гори не съм засякъл точно,ама е повече осезаемо, и вървежа го нема. Ама прави сте, ще трябва диагностика. Благодаря колеги, ще кажа какво е станало!
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
basata-user написа:REBELL написа:Колеги, колата е голф 3 от 96г. 101к.с. От известно време забелязах, че ми харчи повече гориво от нормално (обикновено 10,5 градско нормално каране, 7-извънградско). Нестига че и бездруго бая си харчи, а сега и повече от това. Преди време бях махнал катализатора и заменил с резонаторно гърне. Данеби да има общо? Сменил съм въздушния филтър също, полза никаква. Какво друго трябва да се направи, или погледне, почисти? Освен това няма вървеж, усещам намалена мощност. От какво може да е?
горивен филтър сменял ли сищо не отидеш на една диагностика
Колега май си объркал нещо
.От горивен филтър запушен може да не пуска достатъчно гориво и да не върви като хората ,но не може да се увеличи разхода.Явно си чул нещо за филтър но си объркал филтрите-от въздушен се увеличава разхода ако не пропуска въздух достатъчно и сместа става много богата. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”