гасне в движение

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
GTIVW
Автомобил:
Двигател:

гасне в движение

Мнениеот GTIVW » Съб 10 сеп 2011 19:46

Колеги карам VW GOLF IV 1.8T 20V с чип и допълнително присаден интеркуулер и имам следния проблем:

Карам колата примерно 10-15мин или 1-2ч, след което като я оставя за 10-15мин да не работи и не иска да запали.
Докато не иска да пали забелязахме че няма ток на свещите а бензина си идва равномерно.
Гасне в движение (рядко, но ми се е случвало 2-3 пъти) и веднага след като врътна ключа пали, смених дебитомер - пак същото.
Сега ми казаха, че може да е от комутатора.

Дали може да се получава този проблем от там?

Благодаря предварително за отговорите.

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: гасне в движение

Мнениеот m&m16v » Нед 11 сеп 2011 1:22

Напълно възможно да е комутатор, но повече ми се струва че ще излезе датчик на коляновия вал. Направи една диагностика, там ще си покаже най-добре къде е причината.

GTIVW
Автомобил:
Двигател:

Re: гасне в движение

Мнениеот GTIVW » Нед 11 сеп 2011 8:15

Пускахме я на ваг и на какви ли не още диагностики, изкарва че двигателя работи на 1.45 градуса температура, нарочно е правено предполагам за да може смукача постоянно да е пуснат. Аванса също чука на средни обороти, на високи не, предполагам му е дадено по-голямо предварение, и клапан N75 липсва, но установихме че турбината с която карам не е от VW GOLF 1.8T 20V, а е някаква по-голяма. Днес очаквам да пристигне комутатора да го сменим и да видим дали ще прави пак същия проблем..

След смяна на комутатора и тестване 1-2 дни се оказа, че не е от него. Смених датчик на коляновия вал и за сега (1-2 дни от както съм го сменил)нямам проблем. Стискам палци да е било от него scare

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”