вече три изгорели бобини за две седмици на голф4 1.6 16в.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

вече три изгорели бобини за две седмици на голф4 1.6 16в.

Мнениеот toni82 » Нед 04 сеп 2011 17:41

колеги за една седмица вече за втори път ми гори бобина,става въпрос за тези малките дето са по една на всеки цилиндър .миналата събота на връщане от рожен изгоря на 4-ти цил.а днес на 3-ти цил.дали е съвпадение или има нещо което не е наред :(

Последна промяна от toni82 на Сря 14 сеп 2011 13:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: две изгорели бобини за една седмица на голф4 1.6 16в

Мнениеот lent » Нед 04 сеп 2011 17:44

Не е съвпадение,изгарят от прегряване.Някои дават накъсо и пак са за коша.Че ти 4 бобини ли имаш? :shock

Потребителски аватар
toni82

Мнениеот toni82 » Нед 04 сеп 2011 17:53

да с четири съм,азд мотор.е от какво да прегряват :roll: да е от по-високи обороти :roll:

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 04 сеп 2011 17:55

Една от причините е карането със с равнително високи обороти за известно време,съчетано с по-висока температура в коша на двигателя поради по-високи външни температури и липсата на охлаждане.Неприятно,но факт. :oops:

Потребителски аватар
toni82

Мнениеот toni82 » Нед 04 сеп 2011 18:03

е високи да но не повече от 4000об.мисля че да нормални за бензинов мотор

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 04 сеп 2011 18:06

Те за самия двигател да приемем че не са фатални,но проблема идва оттам,че самите бобини се натоварват електричеси и топлинно повече,откъдето идва проблема.Все пак зависи и какви са тези бобини - ако са някакви "CHINA REVOLUTION" е разбираемо.
Друго,което е възможно - самото ЕКУ да ги изгаря.Получава се,когато поради някакъв дефект в платката му към определени бобини се изпраща постоянен потенциал от порядъка на няколко волта.Той не бърка работата на двигателя,защото не генерира високоволтови импулси.Но натоварва електрически бобината,защото за него инпеданса й няма реактивна съставка и протича немалък ток,който загрява самата бобина и тя дефектира след известно време в следствие н прегряване.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 04 сеп 2011 18:19

... И все пак не бих изключил съвпадение....
Все пак се радвай, че са 4 отделни - с 2 сменени все пак си на далавера пред това да сменяш една обща....

Но наблюдавай.... може и да не е съвпадение. Нещо грешки при диагностика наскоро да си имал?

Потребителски аватар
toni82

Мнениеот toni82 » Нед 04 сеп 2011 18:20

бобините бяха bremi :cry: а това с компа как да го проверя

Потребителски аватар
toni82

Мнениеот toni82 » Нед 04 сеп 2011 18:26

здавей haralampi беше се изгубил :D .грешки няма никакви ,лично и правя диагностика през два дена ,даже и ваското1 и прави и нищо :applause:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 05 сеп 2011 22:46

Мале,мале, мале scare Отивам да взема едно въже и ще се обеся на асмалъка.То и аз не съм добре с мозъка ама и по зидя от мене имало mhihiЦяла тема има написана за тези бобини.Много боклуци са излязли от ръцете на Фау Ве инженерите.Тези бобини са доказателство за това.Нито са евтини нито са трайни.Като дойде време си горят една след друга в кратки срокове.Компа няма как да изгори бобина освен ако не я запушва но тогава ще е една и ще е само тя.Виж колко е нормално да е голяма една бобина макар да обслужва 4 цилиндъра и издържа най малко 10 години.Не можеш да очакваш от тези пучи въшки същото.Поздрави :beer

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Пон 05 сеп 2011 23:47

VW не е това,което беше(е било).А и не само VW.Преди доста години производителите на автомобили са произвеждали коли,като стремежа е бил да бъдат възможно по-безпроблемни и да не създават грижа на този,който ги купува.Днес ситуацията е различна - битка за оцеляване на автомобилния пазар.Производителите на автомобили нямат изгода да правят колите здрави и надеждни,защото биха издържали прекалено дълго.Както някой колега тук о т форума бе казал "VW никога повече нямада повторят "грешката" си да създадът толкова здрав и надежден автомобил като Голф 2!"
От известно време насам производителите следват следния принцип : "Да се направи нов автомобил,който да бъде закупен от клиент,който да му се радва докато е още нов и докато направи 5-6 години.Дотогава да не са се появили по-големи повреди и от тях произтичащите скъпи ремонти.След този период клиента да продаде съответната кола и да си купи по-нов модел от същия производител."
С няколко думи немеца е предвидил след пределните 10 години служба самият автомобил да се смени,а не бобините му!За жалост точно тези сменени коли попадат в ръцете на нас,българите,пък и не само.По-скоро на тези,които нямат възможност да си позволят чисто нов автомобил.
Хайде стига толкова,че се отплеснах от темата.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 06 сеп 2011 9:02

lent написа:....

И докато като цяло си прав и това важи не само за автомобили а за абсолютно всички продукти в днешно време, то ако отвориш немския форум ще попаднеш на не съвсем единични теми за Golf 4 и Golf 5 на по 500 000 и дори 750 000, изминали ги без никакви по-особени ремонти, извън профилактика, консумативи и някоя друга дреболия :idea:

Не може да очакваме обаче, че като купим някой италиански боклук невиждал профилактика през живота си, караме го из българските пътища, за които просто никоя кола (освен лада нива) не е правена и поддържайки го при бате митко в съседния гараж и то само когато нещо се обади, а не по предписание на производителя, ще ни вози безаварийно :idea:
Българина кара докато нещо се счупи..... а немеца сменя преди да се е счупило, когато му е написано, че трябва да се смени превантивно :idea:

ама стига толкова че наистина стана сериозен офф.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 06 сеп 2011 10:37

Bioside написа:Мале,мале, мале scare Отивам да взема едно въже и ще се обеся на асмалъка.То и аз не съм добре с мозъка ама и по зидя от мене имало mhihiЦяла тема има написана за тези бобини.Много боклуци са излязли от ръцете на Фау Ве инженерите.Тези бобини са доказателство за това.Нито са евтини нито са трайни.Като дойде време си горят една след друга в кратки срокове.Компа няма как да изгори бобина освен ако не я запушва но тогава ще е една и ще е само тя.Виж колко е нормално да е голяма една бобина макар да обслужва 4 цилиндъра и издържа най малко 10 години.Не можеш да очакваш от тези пучи въшки същото.Поздрави :beer

Поне като ти изгори една, стигаш там за където си тръгнал, което за мен е по важно. После я оправяш. На мен на "железния" Б4, като ми замина бобината и си останах на място, добре че беше в София, след 2 дни щях да пътувам за Варна с двете ми деца на море. Не искам да си мисля, ако беше умряла някъде около Търново :horror:. Супер неприятна случка...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 06 сеп 2011 10:40

bnick написа:
Bioside написа:Мале,мале, мале scare Отивам да взема едно въже и ще се обеся на асмалъка.То и аз не съм добре с мозъка ама и по зидя от мене имало mhihiЦяла тема има написана за тези бобини.Много боклуци са излязли от ръцете на Фау Ве инженерите.Тези бобини са доказателство за това.Нито са евтини нито са трайни.Като дойде време си горят една след друга в кратки срокове.Компа няма как да изгори бобина освен ако не я запушва но тогава ще е една и ще е само тя.Виж колко е нормално да е голяма една бобина макар да обслужва 4 цилиндъра и издържа най малко 10 години.Не можеш да очакваш от тези пучи въшки същото.Поздрави :beer

Поне като ти изгори една, стигаш там за където си тръгнал, което за мен е по важно. После я оправяш. На мен на "железния" Б4, като ми замина бобината и си останах на място, добре че беше в София, след 2 дни щях да пътувам за Варна с двете ми деца на море. Не искам да си мисля, ако беше умряла някъде около Търново :horror:. Супер неприятна случка...

Това е действително едно голямо предимство на тия двигатели - няма кабели, а отделните бобини струват всяка грубо 1/4 от цената на цяла единична бобина при другите двигатели! И освен това както казваш при изгаряне ти позволява да се придвижиш до някъде!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 06 сеп 2011 11:09

Що приказвате, колкото да не заспите.
На три цилиндъра няма да стигнеш от Велико Търново до Горна Оряховица.
А иначе с Харалампи вече сме го водили този спор 4 към 1.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”