Прочетох всички възможни теми, но не ми стана ясно може ли от тези О- пристени MAF да дава грешка
Бора 1.6 АКЛ мени обороти след смяна на свещи
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Бора 1.6 АКЛ мени обороти след смяна на свещи
Значи да разкажа за моят проблем. Колата преди седмица започна да прави проблеми да придърпва и да гасне това го правеше на газ и на бенз НО ниските обороти нямаха броблем бяха си стабилни не играеха. И така реших да закара колата на диагностика, излезе някакъв Speed Engine Sensor. Реших като сменям този Sensor да сменя и свещите защото не бяха сменяни. Закарах колата на майстор и я оставих там, след 3 часа работа ми звънят да ходя да си я взимам, отивам аз и като я запалих оборитите започнаха да играят даже и гасне( пак припомнямам този проблем го нямах преди да сменя свещи и Sensor). Закачихме я пак на дигностика този пат изкарва грешките 00537 lambda oxygen sensor и 00520 Mass Air Flow (MAF). И сега съм шах днес ги накарах да сменят тези O - пръстени защото ми обясниха че като са сменили свещите е трябвало да разкачат колекторните тръби. Та въпросът ми е към вас според вас може ли тези две грешки да се дължат на тези О-пръстена или трябва да купувам lambda и MAF. Колата трябва да е готова утре но искам да чуя и вашето мнение.
Прочетох всички възможни теми, но не ми стана ясно може ли от тези О- пристени MAF да дава грешка
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Re: Бора 1.6 АКЛ мени обороти след смяна на свещи
Къде са тези О-пръстени? Какви колектори да се свалят за смяна на свещите бре ,свещите не са ли в главата
Иначе виж ако са сваляли колектора да не дърпа сега я от скъсана гарнитура ,я от някой маркуч да са скъсали и от там да смуче въздух ,който не е минал през МАФ-а и съответно колата се шашави с този въздух ,който тя не го контролира от ЕКУ-то и си влиза съвсем спокойно. Огледай добре ,за такива "течове" ,също може да изчистиш дебитомера. Иначе Ламбда Сондата ти се е прецакала според мен от работата на газ ,а и ако я караш повече на газ не виждам смисъл да я сменяваш ,защото пак ще се прецака
Виж свещите дали са за твоя модел ,колко полюса и т.н. си сложил?
е защо са сваляли колектори за едни свещи?!вкара ли са те в страшен филм!и като са майстори защо не са ги подмазали тези О пръстени с качествен силикон след като нямате уговорка за смяната(струват 25-28лв)?!и защо не се изчистили грешките след работа?тези грешки трябва да са от разкачените куплунзи!майстори?!
!
!- Steels
Обясниха ми че са ги свалили защото газовото като е били монтирано пречи да се свалят свещите и е трябвало да разкачат трабите. Грешките бяха изчистени тоест грешката беше само едана Engine Speed Sensor. И след смяна на този Sensor и свещи изкачат тези нови грешки две MAF и Lambda и колата работи ужасно
.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Смуче въздух от всмукателния колектор ,нещо не са направили както трябва
Смени майсторите
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Със сигурност не сменяй дебитомер и ламбда (особено ламбдата не искаш да знаеш колко струва, въпреки, че на АКЛ е обикновена)
Очевидно не са си свършили работата както трябва! Самият факт, че те викат да си вземеш кола, която след работа по нея дори не са запалили да видят пали ли, работи ли, всичко наред ли е.... прави сметка! Или пък играта на обороти им се е сторила нормална !?
Сменяй майсторите
Сменяй майсторите
- Steels
Колата се оправи на 6 когато ми напраскаха дебитомера с някав спрей но ми казаха, че след време пак ще даде фира. Ще я карам така вече като сдаде багажа пак тогава ще го сменям.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”