Вчера сутринта оставих там колата, обясних, че трудно пали, с въртене 2-3 пъти по около 10-тина секунди и с натискане на газта. Майсторчето каза 'вероятно четки, втулки, остави колата, ще ти звъннем да ти кажем ремонт и цена'. Ок, устройва ме. Около обяд ми звъни и почва с погребален тон: "При тебе е най-лошия вариант, стартерът си е заминал, трябва да го сменяме". Чудих се как е заминал, като съм запалил сутринта, но тъй като не разбирам, съгласих се да ми го сменят, с което допуснах 2-ра важна грешка. Вечерта като си прибирах колата (която, естествено, пред сервиза запали от раз, щото беше топла), майсторът ми каза, че ако продължава да върти бавно, вината можела да е в акумулатор (чисто нов, на 2 седмици, алтернаторът го зарежда идеално), кабели на свещи (почти нови, на 10 хил. км, BOSCH - оригинални) или свещи (BERU, на около 4 хил. км). Като отхвърлих неговите идеи, последното, което му хрумна, беше някаква втулка в скоростната кутия, в която влизала оста на стартера, та тая втулка се износвала и от нея въртяло бавно. Аз, обаче, оптимист, нали съм дал 120 лева, викам "бе дано вече паля нормално, че да не ходя по майстори".
Тая сутрин - въртене 3 пъти по 10 секунди, стартерът върти по абсолютно същия начин - бавно, без да зацепи ... там-каквото-зацепва, за да запали.
Разочарован съм някакси

Лошото е, че платих 120 лева за нов (рециклиран) стартер, от който най-вероятно нямам нужда. А по-лошото е, че проблемът все още присъства. Всякакви идеи са добре дошли.