Проблем с ксенон крушки H7!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ксенон крушки H7!

Мнениеот rocky » Вто 20 сеп 2011 2:18

Здравейте, колата е Голф 4 имам проблем с ксенонови крушки. Крушките са H7 и нямам си идея защо са по дълги с около 1см от обикновените халогенни крушки H7. Фаровете са стокиви с рефлектори, закачаат на "шапката" и не лягат в леглото както обикновените халогенни крушки и следователно не мога да ги закопчая както трябва със скобичката/щипката (или както и да се казва)! :banghead: :banghead: Някакви идеи? :roll:

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ксенон крушки H7!

Мнениеот rgi2003 » Вто 20 сеп 2011 5:58

Няма да ти хареса, но според мен трябва да търсиш със същата дължина, щото изобщо не се сещам как може да ги наврещ без да счупиш крушките, а шапката ти трябва защото е важна за разсейването на светлината, а без да закопчееш скобата няма как да стане изобщо.Та май ще тябва да търсиш други лампи, които да паснат точно.Обаче моите впечатления са, че винаги ксеноновите са малко по-дълги от халогенките, та трябва доста да ровиш.Успех.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 20 сеп 2011 8:19

Трябва да търсиш други - не само че опират ,ами има значение и за самата светлина къде се намира крушката.Лошото е че ксеноните са само ефтинджос и крушките не пасват никак.При мен след като ги сложих лявата спрямо дясната хвръкна с 20-30 санта нагоре :(

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Вто 20 сеп 2011 9:55

Ксенона го взех от ebay писах на продавача той ми отговори, че това е стандартната дължина на ксенонова H7...
Аз вчера ги побългарих с телчета ги закопчах, но самите лампи седят една идея по назад все едно крушката е наполовина вкарана. Rabbit_TDI с реглаж коригира ли се разликата, щото на мен сега ми светят доста високо и доста разсеяно! :не:
П.С. Въобще има ли по-къси H7, a и къде да ги търся? Доста колеги има с ксенон на Г4 нека някой сподели ако знае...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 20 сеп 2011 10:38

Ми мойте като дължина си влезнаха чудесно :) .При мен проблема е че самото легло на крушката не е плътно ,а и двете крушки една от друга се леко криви и тва прави разликата в височината.Естествено с реглаж я оправих ,ама това говори за качеството на крушката и съответната и разсейка.Твойте според мен оправия нямат - щом дори не влизат.На боклука и така - все пак едни крушки са 40 лева-няма смисъл да се прави чак такъв компромис.Някой ако знае качествени китайски крушки да казва-макар че то труднос е разбира.При мен ги хванах лесно защото имам DRL на дългите и като регулирах късите да са ОК сега си личи как дългите са на 20 см. една от друга в стената на гаража.То това не е болка за умриане ,ама говори за качеството на крушките и разейката им.На предишните коли пак с китайски ксенон ,но по времето когато имаше и някви качествени за 100++ лева след смяна на крушките дори не се налагаше реглаж.

Потребителски аватар
rocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky » Вто 20 сеп 2011 11:02

До сега си играх с крушките...Англичаните казват FUCK ME Срам ме е да ви кажа! Но ще ви кажа хахахахаха вчера съм сложил крушките наобратно scare maikomila maikomila maikomila

Някой модератор да я изтрие тая тема чеее много се изложих, направо заслужавам да ме баннат в тоя форум! :dummy:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”