проблем с осветление на конзолата на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
represent
Автомобил:
Двигател:

проблем с осветление на конзолата на парното

Мнениеот represent » Сря 21 сеп 2011 12:53

Колеги моля ви кажете ми как да си сваля диодчето, което осветява конзолата на парното на голф 2 .... отделих предния и задния панел, стигнах до диодчето но не мога да го изкарам от гнездото му :X Вбесява ме вече 2ри ден scare scare Също така искам да ви питам продават ли се някаде друг цвят диоди ... примерно червени и може ли да се направи с жълт диод и червено фолио ?? Много ще съм благодарен на всеки който ми помогне :drunk :drunk

Потребителски аватар
ma4kan
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с осветление на конзолата на парното

Мнениеот ma4kan » Сря 21 сеп 2011 15:40

Ако можеш да сложиш една снимка на козолата, бих могъл да ти помогна.
Ако се окаже същото като моето , в проче аз съм с Jetta 2, работата е малко груба, но ефектна. Какво да се прави. :D

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 21 сеп 2011 16:48

ако си с оригиналната крушка зелената и не е нещо побългарявано отвори панелчето отдели сивата пластмаса от черната след това натисни кратеатат на лампичката с нещо подходящо и тя ще излезне напред просто и елементарно

represent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот represent » Сря 21 сеп 2011 22:20

zdravko_jett написа:ако си с оригиналната крушка зелената и не е нещо побългарявано отвори панелчето отдели сивата пластмаса от черната след това натисни кратеатат на лампичката с нещо подходящо и тя ще излезне напред просто и елементарно
мерси все пак :) аз час след като никой не писа реших да действам по грубо и започнах силни натиски по крачетата и с 300 зора излезна ... :) не очаквах че ще излезе нещо толкога голямо от нея малката дупка :) ... та както и да е сега малко побългарих работата с диод на 3.5 и с съпротивление 1 килоом на 0.25 и пъхнах диодчето вътре в дупката като преди тфа запойх едни крачета на жиците ... стана малко паянтово според мен нищо че цял ден не ми даде проблеми ... таа да те питам мога ли да изкарам оригиналното диодче от онази коносова пластмаса за да вкарам друго и да стане както си е оригинално ?? Аз изчетох доста теми но не намерих решение а и такива диоди с тази пластмаса и крачета се намирали доста трудно ... камоли и в други цветове :Ь :)

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 23 сеп 2011 12:25

направил си грешка според мене не е трябвало да слагаш диод а съшата такава крушка каквато ти е била преди има ги продават ги по магазините .... Защо, защото диода свети насочено само напред и в редки случаи от по специален магазин може да намериш с по голям ъгъл ако имаш светловоди както е при мен на 3-ката ще ти свети после само копчето в средата това което е непосредствено срещу диода другите две отстрани няма да светят ако при теб е така де ...
(е ако си мераклия можеш да сложиш пак светодиоди 3 за всеки световод и даже повече от 3 по желание тогава ще стане супер но е много играчка и за да ги сместиш там 3 на брой насочени във всяка посока трябва да минеш към SMD вариант на светодиодите)

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Пет 23 сеп 2011 15:12

http://www.blauetachos.de/doc/vw/golf_2 ... chtung.htm
:да:

аз ползвах такъв диод, но му махнах пластмасовата част и ми скъсих крачетата

Изображение

ето как се получи
Изображение