G3 ABD мотор Сцепи се тръба към водната помпа. № 030121065J 16лв.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

G3 ABD мотор Сцепи се тръба към водната помпа. № 030121065J 16лв.

Мнениеот dj_nako » Вто 20 сеп 2011 18:20

Та значи поради постоянния теч на охлаждаща течност от колата ми, днес съм забравил да долея вода. При изкачването на 1 баир видях че стигна 110градуса и докато спра се чу гръм и следа от вода по пътя отзад. Спрях и видях че целия двигател е във вода. След като изстина долях вода и тя изтече на земята, като преди това проверих всички маркучи. Сцепената тръба е от водната помпа към 3-ника, казанчето и 1 маркуч отива в радяторчето на парното. Как да сменя тази тръба, има ли я в магазините за авточасти като нова или да тегля колата до сервиз, че оттам на канал и така. Задавам тези въпроси защото няма да се ремонтира колата в сервиз. На някой случвало ли му се е е това, от къде е взел тръба, каква е тази тръба. Ако не мога да я оправя пред блока ще ми се наложи да я тегля 100км а там вече в гараж ще мога може би.

viewtopic.php?f=5&t=63520 ето колега с тема за същата тръба

Последна промяна от dj_nako на Чет 22 сеп 2011 14:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Прегря! Сцепи се тръба към водната помпа. Как да се оправя?

Мнениеот Ivan4u » Вто 20 сеп 2011 22:26

Дишай :wink: Тръбата е около 20 лв , зависи от магазина . ДА - можеш да я смениш където си поискаш , не е нужно да има канал . Аз лично свалям всмукателите , за да мога да си бачкам спокойно , някои колеги казват , че без да ги махат го правят , но за мен това си е мазохизъм :wink: С тръбата най-вероятно ще ти дадат и тапа за излишен отвор , така че внимавай как я слагаш и с какво я стягаш/тапата/ , защото след време се прокъсва и почва да сълзи , системата губи херметичност и проблеми пак :да: В единия край на тръбата/входа на водната помпа / има О-пръстен , той си върти комплект с тръбата . Тръбата се 'набива' в помпата - просто се напъхва хубаво да уплътни , не че се удря с нещо ... Това е , ако има още нещо питай :D

П.С.За който не се е досетил - 1.4 АБД е мотора на колегата

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Re: Прегря! Сцепи се тръба към водната помпа. Как да се оправя?

Мнениеот dj_nako » Чет 22 сеп 2011 14:23

това е въпросната тръба, сцепила се е по цялата дължина. за отремонтирването на място използвах гумен маркуч койнто натиках в тръбата, но пак течеше вода, но с доливане се прибрах от плевен до бяла. Номера на тръбата се вижда на 3-та снимка а цената и е 16лв.
Изображение
Изображение
Изображение

Asen F
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ABU 1993

Re: Прегря! Сцепи се тръба към водната помпа. № 030121065J 16лв.

Мнениеот Asen F » Нед 21 авг 2016 17:11

Същото се получи и при мен,водната помпа си загуби "перките" пласмасата на колелото деградира и се разпадна,явно вдигна налягане и същата тръба се спука на 10 см след водната помпа.Та сега търся,дайте съвет за читава тръба.От къде да купя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”