Колеги, искам да попитам коя марка спирачни маркучи са добри и от къде да си взема маркуч, че единият от предните ми съвсем-съвсем леко и неусетно (засега, но даже няма капка, само следи) пропуска между метала и гумата.
Става въпрос за гр. Пловдив, възможни магазини - Ауто 1, Ауто +, Елит Кар, Евро 07...
Голфчето е тройка,1.6 AFT, 1997-ма, с ABS.
Трябва смяната да се извърши утре сутринта, защото ме чака дълъг път и не ми се рискува да каже "храс" и да ми потъне педала....
Преден спирачен маркуч, Golf 3 ( решено )
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Преден спирачен маркуч, Golf 3 ( решено )
Последна промяна от andro_ на Нед 29 май 2011 17:52, променено общо 1 път.
-
GT limited edition
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Преден спирачен маркуч, Golf 3
andro_ написа:Колеги, искам да попитам коя марка спирачни маркучи са добри и от къде да си взема маркуч, че единият от предните ми съвсем-съвсем леко и неусетно (засега, но даже няма капка, само следи) пропуска между метала и гумата.
Става въпрос за гр. Пловдив, възможни магазини - Ауто 1, Ауто +, Елит Кар, Евро 07...
Голфчето е тройка,1.6 AFT, 1997-ма, с ABS.
Трябва смяната да се извърши утре сутринта, защото ме чака дълъг път и не ми се рискува да каже "храс" и да ми потъне педала....
Да ти препоръчамм и друг магазин който набляга предимно на немските марки автомобили и най вече Фолкс Ваген магазина е АвтоХит трейд ,мира се като тръгнеш от централнаа гара посока Коматево преди кръстовището на медицинския факултет има една спирка , точно зад спирката е магазина ..
ето и карта да се ориентираш по лесно...

П.С. За частите гарантирам най вече защото няма нищо китайско или турско само немски и френски части

- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Ми брат, аз си взех маркучи за по 7-8 кинта бройката от един от магазините около бившата Нева, когато си сменях накладките. За близо 4 години не съм имал проблеми с тях. Не помня марката ('щото най-вероятно са нямали такава
)
Магазинът се намира в първата пресечка в дясно, веднага след лъскавото заведенийце
Edit: виж и тази тема viewtopic.php?f=20&t=26457&p=1955164#p1955164
)Магазинът се намира в първата пресечка в дясно, веднага след лъскавото заведенийце
Edit: виж и тази тема viewtopic.php?f=20&t=26457&p=1955164#p1955164
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Дългото ми пътуване се извърши с друг автомобил, Голфчето стоя в гаража.
Днес си взех два маркуча от Евро 07 (знам, знам и на мен не ми е любимия магазин) за 10.51 лв всеки, някакви италиански, изглеждат добри. Смених си ги, долях си течност, спира, щастлив съм. Колкото изкарат - толкова. Можех да взема и по-добри от някъде другаде, но просто автомобилът ми трябва и няма как да изчакам до работен ден.
Днес си взех два маркуча от Евро 07 (знам, знам и на мен не ми е любимия магазин) за 10.51 лв всеки, някакви италиански, изглеждат добри. Смених си ги, долях си течност, спира, щастлив съм. Колкото изкарат - толкова. Можех да взема и по-добри от някъде другаде, но просто автомобилът ми трябва и няма как да изчакам до работен ден.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Преден спирачен маркуч, Golf 3 ( решено )
Ще ползвам тази тема за да не отварям нова.
Значи ще сменям спирачни дискове (ZIMMERMANN) и накладки (PAGID).Преди година сменях и спирачната помпа.Чудя се дали да сменям сега с дискове+накладки и маркучите.
Въпроса ми е спирачните маркучи кога се сменят? На моите няма напукване от вън или други забележки.Не съм ги сменял аз никога и не знам от кога са на колата.
Да сменям ли маркучи заедно с дискове и накладки или да си карам със старите?
Има ли разлика в спирането с нови и стари маркучи?
Ако се сменят преди да се напукат ще ги сменям,ако от вътрешната си стена не се "износват" да не ги сменям?
Всякакви мнения ще са ми от полза,но нека пишат колеги имащи представа от спирачни маркучи

Значи ще сменям спирачни дискове (ZIMMERMANN) и накладки (PAGID).Преди година сменях и спирачната помпа.Чудя се дали да сменям сега с дискове+накладки и маркучите.
Въпроса ми е спирачните маркучи кога се сменят? На моите няма напукване от вън или други забележки.Не съм ги сменял аз никога и не знам от кога са на колата.
Да сменям ли маркучи заедно с дискове и накладки или да си карам със старите?
Има ли разлика в спирането с нови и стари маркучи?
Ако се сменят преди да се напукат ще ги сменям,ако от вътрешната си стена не се "износват" да не ги сменям?
Всякакви мнения ще са ми от полза,но нека пишат колеги имащи представа от спирачни маркучи

- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Когато една кола влезе за профилактичен оглед в един сервиз (принципно) спирачните маркучи, като всеки един шлаух се гледат дали не са напукани.. и ако да - се сменят. Обаче спирачния маркуч въпреки, че е направен от материал който да издържа на спирачна течност (логично), с времето се разяжда от вътре и намалява пропускливостта към спирачните апарати. От там следва по слабо спирачно усилие, по бързо/лесно загряване на течността и т.н. възможни проблеми и неудобства. Ако караш коалта от Х години.. нищо не ти пречи да смениш и едни маркучи.. не струват хиляди.tisho_psg написа:...
Проблема при смяната им е.. че шанса да скъсаш гайката на тръбичка го има.. и това донася допълнителни забавяния, нерви и изхарчени пари.
Надявам се да не подведа някой с казаното от мен.. това знам, това споделям.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Радвам се за мнението,вече съм на кантар за смяна на маркучите
Ще се радвам да чуя още мнения
Ще се радвам да чуя още мнения
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нямаш проблеми със спирачките и видно отвън маркучите не са напукани-по добре не ги пипай!От оригинала няма по-добро,може да попаднеш на невероятни ментета....и при всички случаи няма да изкарат толкова време.Ако обаче има пукнатини,е тогава търсиш възможно най-доброто,защото си помисли-едва ли ще доживее следваща смяна 
П.С. При мен е по-притеснителен вида на спирачните тръби,отколкото маркучите...и са там от '92-'94година..
П.С. При мен е по-притеснителен вида на спирачните тръби,отколкото маркучите...и са там от '92-'94година..
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси Емо,нямам проблеми със спирачките и маркучите не са напукани.
Вероятно ще ги оставя,явно няма точно правило кога да се сменяват тия маркучи.
Вероятно ще ги оставя,явно няма точно правило кога да се сменяват тия маркучи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”