запушено радиаторче-парно голф-2
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
запушено радиаторче-парно голф-2
колеги интересува ме как да си отпуша радиаторчето,запушено е от тези прахчета,понеже големия ми радиатор леко капеше и сам слагал от тях,100% сам сигурен,че е от него,входните му маркучи като ги бутна парят много здраво,някои ако е правил тази процедура да сподели,моля модовете да ме извинят,нямам време за търсачката
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: запушено радиаторче-парно голф-2
Отпушва се най-лесно с нов. Има вероятност ако смениш течността да ти прокапе пак големият радиатор. На твое място бих ги сменил и двата, ако имам финансова възможност за това и претърпя минимални лишения.
Аз затова на тези прахчета "вълшебни" не съм им фен, щото замазват проблема само, а ти отварят друга беля на главата
Аз затова на тези прахчета "вълшебни" не съм им фен, щото замазват проблема само, а ти отварят друга беля на главата
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако и двата маркуча парят значи радиаторчето си пропуска нормално. Вероятно и на теб са ти хвърчали дунапренчета през духалките и трябва да облепиш клапите. viewtopic.php?f=11&t=29384&start=30
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Ако и двата маркуча парят значи радиаторчето си пропуска нормално. Вероятно и на теб са ти хвърчали дунапренчета през духалките и трябва да облепиш клапите. viewtopic.php?f=11&t=29384&start=30
клапите са ремонтирани колега
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Отпушва се най-лесно с нов. Има вероятност ако смениш течността да ти прокапе пак големият радиатор. На твое място бих ги сменил и двата, ако имам финансова възможност за това и претърпя минимални лишения.
колега големия радиатор е чисто нов
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
вдигаш предния капак, вадиш маркучите дето влизат в купето или по точно в самото радиаторче,и с един маркуч от чешмат пускаш вода- идеята е ако има нещо запушено налягането от чешмата да го изкара
може да редуваш тръбите
пп
ама щом и двата маркуча са ти топли едва ли е запушено радиаторчето
може да редуваш тръбите
пп
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава бъди по-подробен и обясни какви са симптомите на проблема на колата, защото ако и двата маркуча парят значи радиаторчето си пропуска съвсем нормално. Радиаторчето оригинално ли е?
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:вдигаш предния капак, вадиш маркучите дето влизат в купето или по точно в самото радиаторче,и с един маркуч от чешмат пускаш вода- идеята е ако има нещо запушено налягането от чешмата да го изкара
може да редуваш тръбите
пп
колега направо парят като ги бутна,еее имат някаква разлика ама е много минимална,нее от клапите те са ремонтирани да не е темостата,големия радиатор е нов
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Тогава бъди по-подробен и обясни какви са симптомите на проблема на колата, защото ако и двата маркуча парят значи радиаторчето си пропуска съвсем нормално. Радиаторчето оригинално ли е?
да
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Обясни защо мислиш, че имаш проблем - ние боб ли да хвърляме да отгатнем какво те притеснява?
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Обясни защо мислиш, че имаш проблем - ние боб ли да хвърляме да отгатнем какво те притеснява?
абе колега калата като е загряла парното е много слабо
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
забелязах,че стрелката дето показва температурата не стои по средата а леко в ляво,да нее скапан термостата
- alex_7656
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AUM
Колега, това че и двата маркуча на радиаторчето са горещи не е критерий, че работи правилно.То е конструирано така,че ако се запуши, водата да може да циркулира през горният му край.В противен случай,ако се запуши и водата не върти правилно, стават мизерий сещаш се.Чувал съм, че ги отпушват в пароструйка, но незнам дали операцията е успешна !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, това с температурата можеше и в първото мнение да го напишеш. Има ли и друго, което не си споделил, щото темата може да стане няколко страници.
Причините да не ти седи стрелката по средата са няколко.
Причините да не ти седи стрелката по средата са няколко.
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
alex_7656 написа:Колега, това че и двата маркуча на радиаторчето са горещи не е критерий, че работи правилно.То е конструирано така,че ако се запуши, водата да може да циркулира през горният му край.В противен случай,ако се запуши и водата не върти правилно, стават мизерий сещаш се.Чувал съм, че ги отпушват в пароструйка, но незнам дали операцията е успешна !
колега казаха ми да го отпуша като вкарам горещ ябалков оцет
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”