Пичове нещо вече и аз май съм в клуба а?
Много се кефя.Само,че май има нещо за доизкууряване....когато чистачката е спряна пред шофиьора като пусна не ми чисте хубаво до другата страна,второ като се върне пред шофьора слиза чак долу до гумата после леко се дига на горе и така се паркира как може да се оправи проблема.Купих механизма готов обаче явно не са одължили оная планка достатъчно и за това не чисти до другия край (с 10мм ли трябваше да е по дълга от оргинала,тази е със 7мм по дълга от оргинала).Добре това ще го удължим но защо преди паркиране се качва върху долната гума после леко се връща и спира?Млагодаря предварително.
"една чистачка" - Проблем.
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "една чистачка" - Проблем.
колега,не съм чел или видял как се прави тоя номер с едната чистачка т.е. не съм в час,но според мен твоя проблем може да се реши,като отхлабиш малко рамото на чистачката от държача и преместиш чистачката малко по на ляво да влезне в други шлици и така ще ти чисти по на ляво и няма да слиза чак до гумата на стъклото.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам точно какъв е маханизма на едната чистачка, ама трябва да има общо с оригиналния механизъм. За да спира чистачката в долно положение без да потегля нагоре, трябва да се регулира лоста, който се стяга за шлиците на оста на моторчето. Вече след това ще настройш рамото на чистачката, ако не чисти достатъчна площ, тогава най-вероятно ще трябва да удължиш планката от 7 мм на 10 мм.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
темата за една чистачка е 30 страницитам е писано 100214 пъти как се оправя
търси
чети
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
мойто рамо го надължих точ4но с 12мм ,иначе и при мен отива до понадоло и после се връща 6 7см по нагоре и спира и неми пречи явно от засилката слиза по надоло
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Направи си пак механизма с две чистачки,и няма да имаш проблеми!
Това е най голямата глупост(според мен ),нищо че лично аз ,преди може би 5 или 6 години преправях на колега от форума МК-2 да е с една чистачка!
От тогава не ми харесва тази идея,пък и не чисти по добре,да не говорим за опастността да се разпадне механизма!
Той немеца си знае най добре,виж как е направил механизма на 190-тката! 
Това е най голямата глупост(според мен ),нищо че лично аз ,преди може би 5 или 6 години преправях на колега от форума МК-2 да е с една чистачка!
Той немеца си знае най добре,виж как е направил механизма на 190-тката! - nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
parno написа:maikomila темата за една чистачка е 30 страници
там е писано 100214 пъти как се оправя
търси
чети
колега аз съм чел тази тема,но никаде не намерих за това защо преди спиране слиза по-надолу пък се паркира по-нагоре,мислих,че е от моя механизъм,а се оказа,че не е само моето така.Видях,че на 15стр много си се ядосал.тук
zdravko_jett написа:мойто рамо го надължих точ4но с 12мм ,иначе и при мен отива до понадоло и после се връща 6 7см по нагоре и спира и неми пречи явно от засилката слиза по надоло
еми значи и мето ще се удължи с 12мм спрямо оргинала.Долния край на перото ти не се ли качва върху оплътнението на джама,ако можеш качи снимка с крайните положения.
Благодаря ви.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи толкова си чел
даже мисля и там съм писал защо така става
като махнеш кората на чистачките с ключе 10 развиваш гайката която държи удълженото рамо което е захванато на чистачката
местиш го там че да дойде в точно положение в ниското без да тръгва надолу - пробваш няколко пъти ако трябва
от там също се наглася да стои по средата
работи и като го оправиш пиши
даже мисля и там съм писал защо така става
като махнеш кората на чистачките с ключе 10 развиваш гайката която държи удълженото рамо което е захванато на чистачката
местиш го там че да дойде в точно положение в ниското без да тръгва надолу - пробваш няколко пъти ако трябва
от там също се наглася да стои по средата
работи и като го оправиш пиши
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като искате с едно рамо има готов комлект и той е от мерцедес
Ето там е истината и немеца точно го е измислил
Пия бира за идеята 
Ето там е истината и немеца точно го е измислил
Пия бира за идеята 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Като покараш с 1 чистачка, а после се качиш на кола с 2, ще викаш
- Бах маа му, как добре чисти с 2!
- Бах маа му, как добре чисти с 2!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
да ви кажа честно на мен ми харесва как си чисти ама мисля да си сложа 2те чистачки малко за разнообразие хехехе,не намирам голяма разлика в чистенето смисъл подържам си челното стъкло винаги чисто и видимостта от чистенето на чистачката си ми харесва и в снеговалежж и дъжд и по силен дъжд,можеби се свиква и не прави впечетление
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”