голф 2 88г. 1.8 GX - Проблем с бензинова помпа ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vetso
Автомобил:
Двигател:

голф 2 88г. 1.8 GX - Проблем с бензинова помпа ?

Мнениеот vetso » Пон 23 май 2011 11:38

Привет на всички, колата е голф 2 88г. 1.8 GX с механична инжекция, има газово от почти година. Проблема е следния:
Колата пали на газ, върви, но не държи обороти. На бензин не работи изобщо, даже като е запалена и обърна на бензин пак гасне. Съмняваме че е заминала бензиновата помпа защото от доста време жужи(вие). Въпроса ми е дали наистина е от нея проблема, да погледна ли нещо друго преди да я сменям, как мога да разбера точно коя помпа е здала багажа(да ги замеря или проверя по някакъв начин) и ако проблема наистина е от там от какви мотори мога да търся помпа.

Потребителски аватар
vetso
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с бензинова помпа ?

Мнениеот vetso » Пон 23 май 2011 17:00

Преди малко отворих колата и може би проблема не е в помпата. Въздушния филтър е напоен с бензин, мисля че тече от разпределителя на горивото(не знам точно как се казва). Дали се е прецакал той или при преминаване на газ бензина не спира, колата се дави и затова тече(възможно ли е това). Всяка помощ ще ми бъде от полза .

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Re: Проблем с бензинова помпа ?

Мнениеот antonco » Вто 25 окт 2011 18:57

Извинявам се първо на автора на темата , че ще задам подобен въпрос към колегите.
Има ли смисъл от вълнения , защото мойта помпа е много шумна. Като цъкна на контакт и се чуват все едно две пръскания на помпата за чистачките. Даже някой път по силни ! :shock Смених горивния филтър с мисълта че шума ще олекне ама не. Въпроса ми е по принцип ли е така за тези мотори с две бензинови помни или мойта е на път за гробищатата. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”