Здравейте колеги. Може да е глупава темата, но не съм много запознат със спортното окачване, затова искам да се допитам до вас. Заслужава ли си спортно окачване или спортни пружини на кола която е 1.6 . Защото много се чудех дали да почна да си гласа колата. И дали става със спортно окачване за софийските и като цяло български улици. Ще съм ви много благодарен ако ми дадете съвет как да постъпя.
Повечето(според мен) които слагат спортно окачване е за да подобрят стойката на колата(по-ниска изглежда по добре) а не щот са големи състезатели с напомпани мотори.За + и - на окачването има доста изписано а и зависи колко ще я сваляш.
Чай да запаля сферата и ше видим дал' ше опира Майтапа настрана...кажи сега...За каква кола става дума. С какви джанти си. Цолаж,ЕТ,размер гуми,наличие на фланци и т.н. Също така имазначение дали е бензинов или дизелова кола,понеже дизелите клякат повече отпред.
Спортното окачване е крайно неподходящо за нашите пътища. Има градове като Стара Загора например в които карането със спортно окачване е доста приемливо,но има и такива като Враца където това е истинско наказание и лудост, освен ако не си мазохист
Спортно окачване = често сменяне на тампони по окачването (ако се кара със спортно окачване повечето напрежение от неравностоте отива във тампоните , пък "истински" спортни тампони ако питате повечето магазинери ще ви намерят саааамо да поискате .... хаха ) Стойката която предобива е несравнимо яка сравнение с обикновенното окачване , но едното за сметка на другото , все пак ти решаваш
Да допълня колегата над мен - освен тампоните , постоянните скърцания и усуквания на купето не са никак маловажни за нашите 15+ годишни коли , ама то така ... кеф цена няма И недай си боже да имаш мъжката китвано от предишни или настоящи собственици - всичкото кит става на юфка
Слагай обаче ще си принуден да се собразяваш със дадени участаци кадето са 'хубави пътищата',това за посукването на купето вкрайна сметка едни разпънки и сичко е ток иначе колата като е легнала на асвалта е много приятна гледка за това слагай нито си първия нито последния
Ако искаш такава стойка (погледни кoлата в гаража)памакар да ти друса и да усещаш всяка неравност по пътя-слагай не му мисли.Между другото много голяма стабилност на пътя