проблем с карбуратор пиербург 2е (решен)
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
проблем с карбуратор пиербург 2е (решен)
имах проблем с един карбуратор и сложих си стария няма проблеми ,пали си от раз ,но държи 3000 оборота , нещо не иска да се връща леко газта, та трябва отпред при карбуратора да я върна за да държи 1000 оборота ,ама всеки път прави така , от какво може да е ? Някой може ли да помогне? Странно, че запуши мн отзад, доста богата смес явно ... това от какво може да се дължи ? Ако може някой който разбира да дойде на място и да погледне дали всичко е наред по карбуратора ? двигателя е 1.6 EZ Само нерви с тия карбуратори....
На газ колата не съм я пробвал,само на бензин.
На газ колата не съм я пробвал,само на бензин.
Последна промяна от mk2_Golf83 на Нед 16 окт 2011 0:46, променено общо 1 път.
Re: проблем с карбуратор пиербург 2е
Проблема ти е карбуратора или по-точно ел.смукача на този карбуратор.
Там има една така наречена "гъба", която се ебава и не подлежи на ремонт, само смяна...
Намираш си един карбуратор от ауди - кейхин 2, заедно с колекторите и си готов.
Ти нали беше пуснал тема, че търсиш кейхин 2, какво стана, цената ли те отказа, та реши да питаш да оправяш този, аз ти казах колко вървят.
И аз го ядох същото преди малкоо повече от месец, затова така сигурно ти говоря.
п.п. и на газ ще е същото
Там има една така наречена "гъба", която се ебава и не подлежи на ремонт, само смяна...
Ти нали беше пуснал тема, че търсиш кейхин 2, какво стана, цената ли те отказа, та реши да питаш да оправяш този, аз ти казах колко вървят.
И аз го ядох същото преди малкоо повече от месец, затова така сигурно ти говоря.

- mk2_Golf83
blinder написа:Проблема ти е карбуратора или по-точно ел.смукача на този карбуратор.
160 лв за карбуратор , не ми се дава моя стария си го върнах и ми прави проблеми а преди не правеше проблеми преди да го махна .......... тя си работи "гъбата" прави си вакум но газта просто не се връща назад с около 5мм където да държи 1000 оборота,проблема е някъде др ,карбуратора си работеше преди перфектно
Абе той и моя се прецака за един пазар в един магазин, който е 30-40 минути, ти ми говориш, че преди да го свалиш работел.
Точно същото, като върна жилото мануално си смъква оборотите, обаче пусна ли го пак нагоре.
Точно същото, като върна жилото мануално си смъква оборотите, обаче пусна ли го пак нагоре.
- mk2_Golf83
blinder написа:Абе той и моя се прецака за един пазар в един магазин, който е 30-40 минути, ти ми говориш, че преди да го свалиш работел.
като го върна ръчно , седи така и няма проблем подържа си 100 оборота, като подам газ и пусна газта пак застава на 3000 оборота , дали проблема може да е в смукача защото не знам дали е правилно сложен ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Пробвай като ти държи обороти 3000 да натиснеш газта и рязко да пуснеш педала с върха на пръстите си дали ще се нормализират оборотите.
- mk2_Golf83
stefan4o написа:Пробвай като ти държи обороти 3000 да натиснеш газта и рязко да пуснеш педала с върха на пръстите си дали ще се нормализират оборотите.
не е от педала и това гледах, правих го тоя номер , проблема е при карбуратора някъде
- mk2_Golf83
проблема решен, бях забравил една част която връща газта и държи вече 1000 оборота на място
перфектно е всичко
мн happy
разглобих го 10 пъти и накрая видях че нещо липсва и беше на земята паднало преди 3 дни като свалих карбуратора от колата
сега всичко е на шест
и съм доста добре запознат с карбуратор пиербург 2е 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
не знам колеги но от както сложих 2Е3 се родих перфектна работа ина смукач и на загрял двигател работи перфектно както на бензин така и на газ,може и д аси внушавам но колата с този карб ми се струва че се режи мн по добре от колкото с 2Е2 особено след 2500 3000оборота смао споделям,а пък няма и преработки като при кейхина директно пасва на тампона само добавих един държач за жилото на газта
- stefan4o
Здравко, искаш да кажеш, че мога да си сложа 2е2. т.е. тампоните на 2е3 и 2е2 са еднакви ли? Между другото на колегата подозирах, че може да е 2е3 не само защото на външен вид ми заприлича на такъв. Доколкото знам на Пасат Б3 RF и EZ се слага 2е3, а техният колектор предполагам е същият като при Голф/Джета Мк2 1.6/1.8. 2е3 се монтира още и на Транспортер 1.9... Малко странно, на кола 1.3 и на бус 1.9 да сложиш един и същи карб, може и жигльорите да са малко по-други, ама...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
значи аз купих карба от колега на добра цена бих казал доста добра 20лв 2е3,колегата каза че е от голф2 1.6 не знаеше дали е допълнително слаган или е заводски но по кода на мотора му и годините проверих в един наръчник че заводски неговия двигател е с 2е2,пазарихме го с тампона за да мога уж д аси го монтирам на моята д ане се набутвам пари за тампон,дойде вреем да слагам карба меря тампоните еднакви,ето на тази снимка е карба по същия начин седи на колата жилото е от дясно
- mk2_Golf83
zdravko_jett написа:значи аз купих карба от колега на добра цена бих казал доста добра 20лв 2е3,колегата каза че е от голф2 1.6 не знаеше дали е допълнително слаган или е заводски но по кода на мотора му и годините проверих в един наръчник че заводски неговия двигател е с 2е2,пазарихме го с тампона за да мога уж д аси го монтирам на моята д ане се набутвам пари за тампон,дойде вреем да слагам карба меря тампоните еднакви,ето на тази снимка е карба по същия начин седи на колата жилото е от дясно
направи си сверка с др кола с карбуратор 2е 2е2 ако имаш възможност,да видиш дали върви повече
- stefan4o
zdravko_jett написа:значи аз купих карба от колега на добра цена бих казал доста добра 20лв 2е3,колегата каза че е от голф2 1.6 не знаеше дали е допълнително слаган или е заводски но по кода на мотора му и годините проверих в един наръчник че заводски неговия двигател е с 2е2,пазарихме го с тампона за да мога уж д аси го монтирам на моята д ане се набутвам пари за тампон,дойде вреем да слагам карба меря тампоните еднакви,ето на тази снимка е карба по същия начин седи на колата жилото е от дясно
Дай сериен номер на карба си. Снощи преглеждах из ЕТКА тампоните на 1.1/1.3 са различни с тези на 1.6/1.8. Ти нали беше с 1.6EZ двигател или бъркам?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 RF сериния номер ще го вида допълнително и по късно ще пиша
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
на карба пиеше 030 129,ако не е това да търся другаде за номер