2.0 ФСИ Въпрос за температура?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tarambuka
Автомобил:
Двигател:

2.0 ФСИ Въпрос за температура?

Мнениеот tarambuka » Пет 23 сеп 2011 18:49

Колеги имам едно питане за тепературата на двигател 2.0 Фси става въпрос за Ауди А3.Знам ,4е не съм от вашия форум но тука има доста компетентни хора и ще се радвам да чуя мнението им.Накратко отскоро я имам тази кола 2-3 дни прави ми впечатление ,че загрява много бавно като казвам бавно имам в предвид за 8 км.градско в София не достига 90 градуса.Старата А3-ика за половината растояние ги правеше 90 градуса.След като достигне 90 градуса стрелката не мърда ,карах я и извън градско с около 120-130 стрелката не мърда от 90 градуса.Въпроса ми е тези двигатели така си загряват бавно или съм за смяна на термостат.Благодаря ви предварително :)

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: 2.0 ФСИ Въпрос за температура?

Мнениеот Aimbotfan » Съб 24 сеп 2011 1:17

Аз се чудя дали може да е проблема в температурният датчик? ;)
Някакви други симптоми, освен ниското стрелково показание на таблото?
Прекъсва ли? Ако прекъсва залагам на температурен датчик.
В този случай датчика лъже, че колата е студена и се подава повече гориво, което "дави" двигателя.
За да видиш дали е термостат пробвай парното, вечерите вече са достатъчно студени за такъв тест.

tarambuka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarambuka » Съб 24 сеп 2011 9:50

Колега парното го пусках когато колата беше позагряла обаче ми направи впечатление,че тепературата падна с около 5 градуса щом го пуснах.Посъветваха ме да я покарам докато позагрее до 50-60 градуса да сляза и да пипна радиатора от пред ако е топъл значи си е отишъл термостата.Ще го пробвам.Иначе колата не прекъсва аз поне не усещам такова нещо,или ако прекъсва то е съвсвм леко защото аз не мога да го усетя.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 24 сеп 2011 13:03

ФСИ загряват по-бавно, но не чак толкова. Има тема за ФСИ мотор, там има инфо. Вероятно е термостат

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”