2.0 ФСИ Въпрос за температура?
-
tarambuka
- Автомобил:
- Двигател:
2.0 ФСИ Въпрос за температура?
Колеги имам едно питане за тепературата на двигател 2.0 Фси става въпрос за Ауди А3.Знам ,4е не съм от вашия форум но тука има доста компетентни хора и ще се радвам да чуя мнението им.Накратко отскоро я имам тази кола 2-3 дни прави ми впечатление ,че загрява много бавно като казвам бавно имам в предвид за 8 км.градско в София не достига 90 градуса.Старата А3-ика за половината растояние ги правеше 90 градуса.След като достигне 90 градуса стрелката не мърда ,карах я и извън градско с около 120-130 стрелката не мърда от 90 градуса.Въпроса ми е тези двигатели така си загряват бавно или съм за смяна на термостат.Благодаря ви предварително 
-
Aimbotfan
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2.0 ФСИ Въпрос за температура?
Аз се чудя дали може да е проблема в температурният датчик? 
Някакви други симптоми, освен ниското стрелково показание на таблото?
Прекъсва ли? Ако прекъсва залагам на температурен датчик.
В този случай датчика лъже, че колата е студена и се подава повече гориво, което "дави" двигателя.
За да видиш дали е термостат пробвай парното, вечерите вече са достатъчно студени за такъв тест.
Някакви други симптоми, освен ниското стрелково показание на таблото?
Прекъсва ли? Ако прекъсва залагам на температурен датчик.
В този случай датчика лъже, че колата е студена и се подава повече гориво, което "дави" двигателя.
За да видиш дали е термостат пробвай парното, вечерите вече са достатъчно студени за такъв тест.
-
tarambuka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега парното го пусках когато колата беше позагряла обаче ми направи впечатление,че тепературата падна с около 5 градуса щом го пуснах.Посъветваха ме да я покарам докато позагрее до 50-60 градуса да сляза и да пипна радиатора от пред ако е топъл значи си е отишъл термостата.Ще го пробвам.Иначе колата не прекъсва аз поне не усещам такова нещо,или ако прекъсва то е съвсвм леко защото аз не мога да го усетя.
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ФСИ загряват по-бавно, но не чак толкова. Има тема за ФСИ мотор, там има инфо. Вероятно е термостат
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”