Голф 3 ABS с газ - проблем на бензин
- kokito_1985
- Автомобил: audi 90 coupe
- Двигател: 6a 1992
Голф 3 ABS с газ - проблем на бензин
Здравайте колеги, проблема е следния: когато подам газ колата се препъва и след това ускорява. Колата има газ и са сменени: палец, капачка, свещи, реголатор за налягането на бензина, бензинова помпа, горивен филтър, дюзата е почистена, сложен е нов въздушен филтър. Проблема се появява само когато карам на бензин. Правена е диагностика, но нищо не показва.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
Re: Ппоблем на бензин при голф 3 абс
да се присъединя и аз към проблема на колегата и да го успокоя и при мен го има същия проблем със същия двигател+газ ,но монтиран на Б3
освен описаните опити за отстраняване на проблема съм местил делкото,сменях датчици за температурата,но няма ефект .скоро трябва да сменям ангренажен ремък и мисля да пробвам + - един зъб дали ще подобри нещата.
освен описаните опити за отстраняване на проблема съм местил делкото,сменях датчици за температурата,но няма ефект .скоро трябва да сменям ангренажен ремък и мисля да пробвам + - един зъб дали ще подобри нещата.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Погледни си нагренажния ремък дали е зацепен правилно. След това със стробоскоп си направи предварение 6 градуса. И тогава пробвай как ще се движи колата на бензин.
Проблема може да е и от: ламбдата или температурния датчик на моното. Тези неща служат за определяне на горивната смес на бензин. При каране на газ компютъра не определя горивната смес. При проблем с тези неща се получава добра работа на газ и лоша на бензин.
Проблема може да е и от: ламбдата или температурния датчик на моното. Тези неща служат за определяне на горивната смес на бензин. При каране на газ компютъра не определя горивната смес. При проблем с тези неща се получава добра работа на газ и лоша на бензин.
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Клемата махал ли си е да изчисти грешките 
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
при мен компютъра се рестартира при всяко палене.
за ламбда сондата не съм пробвал с друга мо съм пробвал с изключена сонда ама ефект няма.
за ламбда сондата не съм пробвал с друга мо съм пробвал с изключена сонда ама ефект няма.
-
slavi7575
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
И моя ABS беше така. При 1800-2000 оборота имаше едно леко заглъхване и след това се ускоряваше. Ходих на диагностика, ангренажа си е зацепен точно на белезите, делкото е с +6 градуса предварение смених и ламбдасонда, и пак си глъхнеше. Понеже майстора който ми прави диагностиката беше много заинтригуван от този проблем реши да смени инжектора. Извади един от едно сандъче, малко мърляв на вид, и го смени. От тогава нямам никакво глъхнене и колата върви перфектно, вече 75 000км.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Подобен ефект,същия мотор.Ходила е на неизвестен майстор,открих отрязана Ламбда-вързах я-без особен ефект,съмнение за свалян/слаган/объркан ремък..все се каня да я гледам..и все тогава не е на паркинга(жената си я кара).Ремъка беше безобразно хлабав,само съм му "обрал" хлабината и горе -долу гледах маркерите на разпр. вал,резката на делкото и колянов вал...после "зацепих",че на коляновия вал има два белега(ГМТ и точката на палене,там ..Х градуса)-та дали не е зацепен грешно по другата,ей това ще проверявам.
Аз поне си имам съмнение някакво,да видим какво ще се окаже при тебе.Иначе си върви,но рязко "газиране" не прави рязко ускорение,а не беше така преди да я барат...
Аз поне си имам съмнение някакво,да видим какво ще се окаже при тебе.Иначе си върви,но рязко "газиране" не прави рязко ускорение,а не беше така преди да я барат...
kokito_1985, всичко си сменил а кабели не!?така и така си почнал ,но довърши започнатото.ABS e е чудесен мотор и не иска компромиси!
- kokito_1985
Ремака е зацепен както трябва, има 6 градуса предварение проверено със стробоскоп, кабелите са подменени.
- kokito_1985
Понякога като работи на бензин, леко прогърмява в ауспоха, обикновено като връщам газта. Което ме навежда на мисълта за лабда сонда, но незнам как да се уверя че е тя.
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Момчета как го проверихте предварението на колата, като то се прави само в режим за настройка, зададен от компютър за диагностика или друга апаратура.
Щом ти пука като върнеш газта, има проблем с предварението не е правилно.
Аз също съм с такъв мотор на газ и нямам никакви грижи, бърви си идеално и на двете горива.
На последък съм забелязал че бензина не е точно бензин, направете си проба да сложите по-високо октанов бензин и вижте дали пак ще е така.
Щом ти пука като върнеш газта, има проблем с предварението не е правилно.
Аз също съм с такъв мотор на газ и нямам никакви грижи, бърви си идеално и на двете горива.
На последък съм забелязал че бензина не е точно бензин, направете си проба да сложите по-високо октанов бензин и вижте дали пак ще е така.
казваш пранилно езацепен ремъка ,но белега на палеца в делкото и той ли?много хора го пропускат и от там идват подобни моменти!провери и там!
- kokito_1985
И там е добре 

- kokito_1985
Вече не иска да работи добре на студен двигател, получава се като прекъсване и пуши черно през ауспоха. След като затопли, пак препушва и мирише на не изгорял бензин. Проверих датчика на троиника за температурата - работи си нормално.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kokito_1985 написа:Вече не иска да работи добре на студен двигател, получава се като прекъсване и пуши черно през ауспоха. След като затопли, пак препушва и мирише на не изгорял бензин. Проверих датчика на троиника за температурата - работи си нормално.
A TPS-а как е????
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”