въпрос за ваг-ком
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за ваг-ком
колеги от скоро се инересувам от тази програма(ваг-ком)имам въпрос.след като влезнеш в живи данни показва работата на всички контролери(предполагам на всички датчици по колата,ако съм разбрал правилно).излизат примерно 3реда групи на екрана наи отляво пише номер на групата(000;001;019 и т.н.)педполагам това означава кои датчик гледам в момента и как работи.КАК ДА РАЗБЕРА КОИ НОМЕР ГРУПА-НА КОИ ДАТчИК ПОКАЗВА(например 001-е за дебитомер ит.н.).другото нещо е след като знам кои контролер наблюдавам(параметрите му)има ли как да разбера какви трябва да му бъдат нормалните стоиности за сравнение.БЛАГОДАРЯ.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за ваг-ком
Отпред е само групата.Всяка група показва 3 отделни показания,които не се повтарят и са на 3 отделни параметъра/датчика.
Какво точно гледаш зависи от лейбъл файл-а и ако всичко е ок,под полето с показанието си пише със синичко какво точно гледаш - темп. датчик ли е,какво е.За стандартните стойности също зависи от лейбъл файл-а и като отидеш с мишката на прозорчето,се появява балонче и там пише примерно,че показнаие 0 значи включено,показание 1 значи изключено или примерно,че 250 е макс. стойност,а 10 минималната и т.н. информация...

Какво точно гледаш зависи от лейбъл файл-а и ако всичко е ок,под полето с показанието си пише със синичко какво точно гледаш - темп. датчик ли е,какво е.За стандартните стойности също зависи от лейбъл файл-а и като отидеш с мишката на прозорчето,се появява балонче и там пише примерно,че показнаие 0 значи включено,показание 1 значи изключено или примерно,че 250 е макс. стойност,а 10 минималната и т.н. информация...

- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: въпрос за ваг-ком
Честно казано си трябват познания като се работи с такава или друг сорт програми! Параметрите на всеки един датчик ги има в техническата литература за съответния автомобил.Колкото до групите то си пише всяка една стойност за какво е. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”