В парното ако някой го е отварял вътре при радиатора за отопление в купето има 3 клапи които са облепени с някакво киче подобно на дунапрен много тъничко и меко отделно има 3 други клапи които са на самите отвори на духалката и те по периферията си имат също такава ивица за оплътнение при затваряне
Мисълта ми е с какво мога да възстановя всички тези клапи от къде да взема такъв дунапрен или нещо подобно дали се продава някъде такъв кит комплект с оплътненията или просто трябва да търся нещо подобно
някой сблъсквал ли се е стози проблем
с какво да си възстановя клапите на парното
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Re: с какво да си възстановя клапите на парното
има един куп теми с мн добри снимки как и къде- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
А иначе аз моите си ги направих с донапрен от един стар стол и го занитих с нитачката и защих през големите дупки с наи обикновена игла и конец и си работи без ядове.
Последна промяна от vladobo на Нед 25 сеп 2011 23:31, променено общо 1 път.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Може и да използваш много тънка ламарина било то и някяква тенекия от сирене(онези от преди много години).И аз ще я правя тази операция много скоро и мисля да ползвам нещо такова!
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
не искам да го правя с ламарина или алуминиево фолио както са писали колеги в хиляди други теми ЗАТОВА ПУСКАМ ТАЗИ ТЕМА ТУК ако беше добре така немците така и щяха да го направят
искам да е някаква мека материя която хем да уплътни фугите по добре хем да обезшуми потока въздух вътре , хем при движение по наще прекрасни дупки да не приклопват клапите вътре.
За момента съм се спраял на варианта с естествена кожа по мъхеста ако намеря , но можеби оригиналния си дунапрен е най добре само че от къде да го намеря (незнам дали сте обърнали внимание оригиналния дунапрен е с покритие от едната страна което не позволява преминаването на въздух през него)
искам да е някаква мека материя която хем да уплътни фугите по добре хем да обезшуми потока въздух вътре , хем при движение по наще прекрасни дупки да не приклопват клапите вътре.
За момента съм се спраял на варианта с естествена кожа по мъхеста ако намеря , но можеби оригиналния си дунапрен е най добре само че от къде да го намеря (незнам дали сте обърнали внимание оригиналния дунапрен е с покритие от едната страна което не позволява преминаването на въздух през него)
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
За клапите на парното при мен използвах тапицерия за таван. Дунапренът е достатъчно тънък и плътен, освен това има плат от едната страна.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има една алуминиева изолационна лента
от едната страна е лепяща и мека а от другата има алуминиево фолио - достатъчно е дебела
но все пак сложи и ламарина
това с "ако инженерите бяха решили" другаде го обяснявай
имат изгъзици по колите и тези клапи са една от тях
от едната страна е лепяща и мека а от другата има алуминиево фолио - достатъчно е дебела
но все пак сложи и ламарина
това с "ако инженерите бяха решили" другаде го обяснявай
имат изгъзици по колите и тези клапи са една от тях
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Продават се ленти със самозалепващ се дунапрен за уплътняване на дограма
има ги във всяка железария и струват 1-2лв. за 10метра
почистваш добре стария дунапрен и залепяш новия ,става като орегинално за 15минути
има ги във всяка железария и струват 1-2лв. за 10метра
почистваш добре стария дунапрен и залепяш новия ,става като орегинално за 15минути
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
за момента мисля да ги облепя със алуминиево фолио самозалепващо се и отгоре да сложа дунапрен .... мисля че този за тапицерията на тавана е подходяш но незнам от къде да го взема
напълно съм съгласен с Парно.Моите ги направих така представлява 2мм дунапренова излоация като тези които се поставят под ламинирания паркет само че от едната страна има алуминиево фолио.купуваш си лепило Прома изрязваш по клапите лепиш и сглобяваш.Важно е да не е по дебело 2мм мисля че беше за да не стане дебело и няма плътно затваряне.Клапите стават дори по добри отколкото заводски тъй като алуминиевото фолио не пропуска струята въздух а дунапрена пропуска дори и малко.Успех и пиши 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”