Чукане при голф 3 115 (2Е)
- gasoline.in.blood
- Автомобил: MK3 GT
- Двигател:
Чукане при голф 3 115 (2Е)
Здравейте колеги , нов съм във форума и ве моля за помоща ви. Колата ми е голф 3 гти 2.0 8клапана 2Е мотор. Та проблема е следния , този сезон занемерих маслото поради ред други причини и му надвиших лимита 16 000км+++ навъртяни от който 12 000 са на пълен спек. Да правилно ме разбрахте , правя си гонки с приятели и по светофарите сам
. Един прекрасен ден пак отивам на гонки правя 10 старта обаче колата не е както трябва , усещам че не върви както трябва. Маслото по бордови комп. показваше 128 градуса и почна да мига лампата , направих 1-2 обиколки спокойно да охлади и спадна до нормална температура и угасих. Паля да си тръгвам и чувам едно тропане ..... ха сега ?! Проверих повдигачи - пружини всичко е ок . Само и единствено не ми харесаха повдигачите , имаха странно образуване върху тях , все едно са почнали да раждясват ( имат леееки дупчици по стените и отгоре ). И сега питам доста приатели и ми казват че са лагерите на коляновия вал , понеже чукането е към 2000обр. Какво следва от тука на там какви могат да бъдат пораженията ? Малко дълго обяснявам , но искам така да си го представите , че все едно се случва на момента
Лека вечер и ще съм Ви Благодарен много за помоща 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Чукане при голф 3 115 (2Е)
Наи-добре отиди в сервиз да я чуят , или пък да я чуе някои които е в час.Ако е лагер наи-вероятно е биелен.Иначе чукането на повсигач се различава от това на лагер,затова е наи-добре да я 4уе някои които разбира.
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
слушай мотора ....ако чукането се увеличава с оборотите като подаваш газ ,проблема е долу,ако затихва или спира с повишаване на оборотите проблема е горе в кратуната
най-вероятно наистина е преклопал маторя(ама и ти си за бой)
най-вероятно наистина е преклопал маторя(ама и ти си за бой)

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не предприемай,карай си така и продължавай с гонките докато не "умре" двигателя.
После може да се договорим да ти продам моя
После може да се договорим да ти продам моя

- gasoline.in.blood
- Автомобил: MK3 GT
- Двигател:
основен лагер за смяна , вала не е надран и биелен лагер.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”