VW GOLF III 1.4 mi незагрява ЗА ТРИЕНЕ!
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
VW GOLF III 1.4 mi незагрява ЗА ТРИЕНЕ!
Здравейте колеги. имам vw golfIII 1.4 mi , и имам проблем с температурата на водата.Много бавно ми вдига гарадуси, и дори и даги вдигне стрелката се заковава на 70 градуса и немарда от там.За перка дасе включи изобщо забравям защото мия включва на 90 градуса.А и данеговорим,че гори като самосвал 15/100 грацко. 

Последна промяна от kentavara на Нед 16 окт 2011 17:21, променено общо 1 път.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW GOLF III 1.4 mi незагрява до определената температура.
Сменил съм термостат и датчик преди седмица! 

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Никаква гаранция,че нов термостат работи!
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Втори от второ място пробвам! Незнам и аз вече какво може да е.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
При мен лъжеше уреда на таблото с 10 градуса
, смених таблото и се оправи. Тамън вече колата е с оборотомер.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
kentavara написа:Втори от второ място пробвам! Незнам и аз вече какво може да е.
А в тенджера пробва ли го преди да го сложиш на колата?
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Не несъм го пробвал,но това е супер идея и мисля даго пробвам това нещо.благодаря ти! Но когато е на място колата за около 15 минути загрява и стига до 90 градуса.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Термостата "решава" кога да пусне водата към радиатора. Когато е на място радиатора не се обдухва от въздух и затова двигателя загрява дори с неизправен термостат. Преди да мериш температурата в тенджерата си провери термометъра колко е точен - първо в чаша вода с лед -трябва да покаже 0 градуса, после във вряща вода - трябва да покаже 100 градуса. Ако термостата наистина отваря при 87 (+ -5)градуса провери гумените уплътнения, с които се монтира термостата, защото ако не са сложени както трябва водата може да го обикаля.
Термостата може да се провери и без да се сваля от колата. Палиш на място и пипаш постоянно двата маркуча, които влизат в радиатора, горния маркуч трябва да загрява заедно с двигателя, а долния трябва да остава напълно студен докато стрелката на таблото не покаже 85 - 90 градуса.
Разгледай и тази тема viewtopic.php?f=1&t=27559
Термостата може да се провери и без да се сваля от колата. Палиш на място и пипаш постоянно двата маркуча, които влизат в радиатора, горния маркуч трябва да загрява заедно с двигателя, а долния трябва да остава напълно студен докато стрелката на таблото не покаже 85 - 90 градуса.
Разгледай и тази тема viewtopic.php?f=1&t=27559
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко сие нормално,или поне така изглежда.пробвах я на място,и единия марку4 си загрява нормално,а другия е напално студен до достигане на определената температура за включване на перката.след това термостата отваря на 90 градуса и варти през големият кръг.всичко нормално до тук,но на място.потегляли дасъм в движение и краи.повече от 70 невдига.немога да разбера какво става.Пълна боза.
-
ivomont
- Автомобил:
- Двигател:
Същата история, само че с ABU 1,6. В движение със зор вдига до 75-80 гр., а на място / докато я вкарвам в гаража, след като е работил двигателя разбира се / за 4-5 мин. вдига 90 гр. и повече ,и се включва перката. Датчици и термостат проверени, работят коректно.
Аз имам предположение : водната помпа не е наред, т.е. лопатките или са износени , или има счупени и когато се кара на по-високи обороти се създава някаква що годе нормална циркулация на охладителната течност.Когато работи на място обаче с по-ниски обороти не може да се създаде нужния дебит и циркулация на охладителната течност / т,е, върти се по-бавно / и температурата се вдига .
Аз лично ще си сменя водната помпа и в тая връзка моля да ми препоръчате марка и фирма производител, от които сте доволни !
Аз имам предположение : водната помпа не е наред, т.е. лопатките или са износени , или има счупени и когато се кара на по-високи обороти се създава някаква що годе нормална циркулация на охладителната течност.Когато работи на място обаче с по-ниски обороти не може да се създаде нужния дебит и циркулация на охладителната течност / т,е, върти се по-бавно / и температурата се вдига .
Аз лично ще си сменя водната помпа и в тая връзка моля да ми препоръчате марка и фирма производител, от които сте доволни !

-
mitko23
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Колега, а сменял ли си датчика за температурата(този с четирите крачета). Намира се до термостата. При мен преди да го сменя, колата гореше много и температурата не се качваше повечe от 70 градуса. Аз карам ABU мотор, но предполагам и при теб е горе долу същото. Ето за този датчик говоря(оградения в червено)

- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Да сменен е снов.Все същото,промяна никаква.
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Е от кога си търся кола която да не вдига повече от 85 градуса моя голф дори и зимата е на 100 градуса, последно смених: Капачката на разширителното казанче с оргинална от моргата, термостат, а ефект се получи чак като измих и радиатора отвън. Цялата пита светна като нова и въздуха минава през нея.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз смених всичко(1,4 абд) и пак ми държи 75 градуса на таблото,нов преден радиатор,табло,датчик,термостат.....само водната помпа не съм сменял(ако се износят или счупят лопатките ще прегрява)!!!най интересното е че 3 години колата си държеше бетон 90 градуса и зиме и лете и една сутрин почна да държи 75!!аз обичам всико да е наред и сменях части(можело да са менте-то колата се оказа менте),ядосвах се... накрая ми писна и зарязах всичко и така си карам втора година,обаче един ден се наложи да сменя датчика за преката на радиатора и се оказа че сега перката ми включвала на 80 градуса...направо дивотия явно не ми е верен уреда на таблото,знам ли според мен всичко което съм сменил е менте и така ето ти разминаване.... мои приятел с Венто 1,8ABS пак е така 75 градуса и не мърда...той си кара така 4 години и така си я продаде....знам ли вече карай и да не ти пука 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”