Голф 3 картер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Голф 3 картер

Мнениеот djmimo89 » Вто 06 сеп 2011 10:20

Здравейто колеги. Вчера вкарах колата в гаража да си оправя гърнето, че се беше откачило и като оглеждах отдоло забелязах че картера е обилно олян с масло. След мислене и умуване разбрах че болтовете са се разхлабили. Интересното беше че не всички са разхлабени. Възможно ли е да се е улегнала гарнитурата и ако не каква е причината поради която са се разхлабили. Може ли това да стане от удар по картера. Колата е 1.8 ААМ двигател.

п.п. Капака на клапаните също беше разхлабен.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 картер

Мнениеот andro_ » Вто 06 сеп 2011 13:04

Преди да притягаш погледни дали не ти тече от о-пръстена на масления филтър.
Беше ми се омаслил целия картер заради недобро уплътнение на филтъра..

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Мнениеот HOFFMANN » Вто 06 сеп 2011 14:53

възможно е при смяна на гарнитури от нагряваното да улегнат и болтовете се разхлабят както и гайките на капака на клапаните,случвало ми се е при смяна на нови коркови гарнитури

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Чет 08 сеп 2011 18:44

А трябва ли да сменя гарнитурата или просто едно дозатягане е достатъчно. Предполагам че ако спре теча като затегна няма смисъл да я сменям.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 09 сеп 2011 10:25

При мен стана само с дозатягане(все пак не прекалявай със силата). Вече втора горина нямам проблем.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 09 сеп 2011 13:42

Ако искаш да си спокоен свали картера и капака на клапаните ... почисти местата от омазняването и самите гарнитури.Намажи си ги със силикон и стягай ...смятам ,че ще се получи добре освен ,ако не са се втвърдили вече гарнитурите :)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 26 сеп 2011 14:34

При мен също се бяха разхлабили болтовете на картера, гарнитурата беше сменена преди няколко дни, някои от болтовете бяха все едно изобщо не са стягани, успях да затегна почти всички без тези двата до моховика и трите зад полуоската, утре отивам при майстора да ги затегне!
След като ги до затегнах те имали ли сте повече проблеми!
Поздрави!!!!!

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Вто 27 сеп 2011 8:46

Не колега. От както ги затегнах нямам никакви проблеми с картера, но капака на клапаните продалжава да си капе и очаквам в следващите 2 3 дена да взема заплата и да купя гарнитура за клапаните и да я сменя и дано се оправят нещата че в месеца наливам по 500 грама масло заради тази гарнитура. Доста стабилно си тече, а не пита дали имам пари да вземам масло mhihi

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 27 сеп 2011 9:09

При такъв теч може да почне и да пуши стабилно, и тогава е малко притеснително.......
Отваряш капака и облак дим :Mr Green Fun

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Сря 28 сеп 2011 8:36

djmimo89 написа:Не колега. От както ги затегнах нямам никакви проблеми с картера, но капака на клапаните продалжава да си капе и очаквам в следващите 2 3 дена да взема заплата и да купя гарнитура за клапаните и да я сменя и дано се оправят нещата че в месеца наливам по 500 грама масло заради тази гарнитура. Доста стабилно си тече, а не пита дали имам пари да вземам масло mhihi

След притягане на болтовете продължи да тече, педерастка работа онзи ден я смени майстора изръсих се 50лв за работа и гарнитура, сега на ново ли трябва да повторя операцията а гаранция, че няма пак да текне или да се разхлабят болтовете!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2011 8:48

И от моя капак си тече масло и картера е целия в масло, но според щеката нямам проблеми и си карам така. За 16000 съм долял половин литър и вероятно ще изкарам още 5000 без да доливам.
Стегни хлабавите болтчета, но ако нивото на маслото не ти пада си карай така - мазния картер да не те притеснява.

Потребителски аватар
djmimo89

Мнениеот djmimo89 » Сря 28 сеп 2011 10:04

doaiena написа:
djmimo89 написа:Не колега. От както ги затегнах нямам никакви проблеми с картера, но капака на клапаните продалжава да си капе и очаквам в следващите 2 3 дена да взема заплата и да купя гарнитура за клапаните и да я сменя и дано се оправят нещата че в месеца наливам по 500 грама масло заради тази гарнитура. Доста стабилно си тече, а не пита дали имам пари да вземам масло mhihi

След притягане на болтовете продължи да тече, педерастка работа онзи ден я смени майстора изръсих се 50лв за работа и гарнитура, сега на ново ли трябва да повторя операцията а гаранция, че няма пак да текне или да се разхлабят болтовете!

Колега, предполагам, че не са ти вързани рацете, че да не можеш да се справиш сам. Аз от майстори съм си патил, те взимат парите и заминават(визирам тея, които не познавам, но тук при нас е така). Източи маслото, развий картера почисти хубаво където ляга гарнитурата(аз имам ацетат, става с нафта, бензин, коресилин, всякакъв разредител) с една плоска отверка където има ъгълчета, може и с шило, абе с една дума да светне. После огледай гарнитурата да не би да е премазана някъде или да е скъсана и ако е здрава слагаш я внимателно и затваряш капака. Не затягай болтчетата докато не прибере капака, най-добре е да ги слагаш на кръст.

п.п.: Не чисти гарнитурата с разредител защото може да я повредиш

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 28 сеп 2011 10:56

Като се сменят тези гарнитури след няколко дни задължително се дозатяга, щото като загрее двигателя и се отпускат. Аз даже гарнитурата на картера като я сменях я намазах с грес. А тази горе на клапаните задълнително трябва да е коркова щото има някакви гумени, булгарски ако не се лъжа, за по 5-6 лв и нищо не става от тях. А смяната всеки може да си я направи

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”