Golf III смяна на AFT с ABS/RP

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Golf III смяна на AFT с ABS/RP

Мнениеот BigTo » Сря 28 сеп 2011 18:40

Здравейте, една малко шантава идея ми се върти из главата, но съм длъжен да попитам.

Имам Голф 3 1997г. с AFT на газ(обикновена) и оригинален климатроник, който гори като змей 13/14 в града газ. Същевременно разполагам и с Пасат Б3 1991 г с RP също с газова, който е пред разпад, но със здрав мотор и разход 8 /100 при комби и еднакво каране.

Възможно ли е да се ползва инсталацията, моното и главата от RP-то и да се сложат на АФТ или трябва целият мотор да се смени? Ако трябва целия мотор да се смени, какво може да се ползва от Голфа и от Пасата? С две думи може ли RP-то да влезе в Голфа без особенно голяма галимация?

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf III смяна на AFT с ABS/RP

Мнениеот bobi_diesel » Сря 28 сеп 2011 20:13

С една дума-Не!Много играчка е.Трябва да размениш моторите и инсталациите им.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 28 сеп 2011 20:44

bobi_diesel написа:С една дума-Не!Много играчка е.Трябва да размениш моторите и инсталациите им.

А скоростните кутии ,а????Два коренно различни като характеристики ДВГ изискващи различни предавателни числа на скоростите....доста къса ще ти се види скоростната кутия на AFT,ако стане въобще :roll:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 29 сеп 2011 10:24

А скоростите от RP-то биха ли влезли в коша на голфа заедно с мотора?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 29 сеп 2011 10:49

Скоростите биха влязли, но такива разправии ще имаш с регистрациите на колите ако недай боже имаш инциденти с тях, че не си заслужава.

Друг е въпроса че аз също като теб имам АФТ на Голф 3 и 1,8 моно ААМ с вал от ПБ и комп. от АДЗ, т.е. е около 90к.с. и искам да ти кажа, че АФТ е доста по-икономично, както в града, така и на дълго. :shock

Просто всичко трябва да е изправно, за да си оправи разхода АФТ-то.
Аз лично го харесвам повече от моното. Единственото което на моното ми харесва повече са по-дългите скорости.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 29 сеп 2011 11:31

yoan4o написа:Скоростите биха влязли, но такива разправии ще имаш с регистрациите на колите ако недай боже имаш инциденти с тях, че не си заслужава.

Аз си мисля, че няма да има проблем да се регистрира Голфа с другия мотор. И двете коли са на мое име, а Пасата направо ще го бракувам, ако му взема мотора.

Така като гледам мненията до тук, май наистина идеята не е от най-добрите, но все пак благодаря за информацията.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 29 сеп 2011 11:40

BigTo написа:
yoan4o написа:Скоростите биха влязли, но такива разправии ще имаш с регистрациите на колите ако недай боже имаш инциденти с тях, че не си заслужава.

Аз си мисля, че няма да има проблем да се регистрира Голфа с другия мотор. .........

Не е така. Минава се Технотест, а да не говориме, че когато фабрично в Голф 3 не се монтира мотор РП е почти невъзможно да се регистрира.
Ще ти излезне златна операцията. Минал съм почти през същото нещо, но с много връзки.

Потребителски аватар
tonev79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonev79 » Чет 29 сеп 2011 12:47

Колега що не я закараш да я регулират газовата,баща ми има AFT и сащо гореше така,но след като я регулираха започна да гори 9 на 100 смесено(градско и извьнградско),ако ти е добьр двигателя на AFT-то,няма смисьл да се занимаваш да сменяш двигатели

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 29 сеп 2011 13:04

Съгласно последните промени в закона, мотора е резервна част и може да е без номер в талона (както съм аз на AFT-то) , не виждам защо трябва да минавам технотест.

Относно реглажа на газовата, минал съм 100 газ-анализатора , мембраните са му сменени. Сменях и бензиностанции и нищо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”