Голф4 - Паднала пружина
- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
Голф4 - Паднала пружина
Колеги намерих си някаква пружина в джапката на новозакупен голф 4 заедно с една капачка за касетофон.Така като я гледам не ми прилича на счупена или разпъната.Чудя се да не е забравена при някаква интервенция правена по колата или да се е откачила от нещо си
.Ако някой знае от къде е или за какво служи да свирка

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Паднала пружина
Колко е дълго това чудо?
Подобни пружинки държат оптегната тапицерията отдолу на седалките, ама поне при мен са малко по-дългички, отколкото ми изглежда тази на снимката
Подобни пружинки държат оптегната тапицерията отдолу на седалките, ама поне при мен са малко по-дългички, отколкото ми изглежда тази на снимката
- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Колко е дълго това чудо?
около 25 см.Струва ми се че е малко дебела за да държи само тапицерията но може и така да е.Сега ще проверя.Би следвало и двете седалки да имат нали?
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Да колега точно за седалката е.И моята я намерих до резервната гума
Четох някъде че се чупело едно зъбче където се закрепва единия край на пружината.Даже имаше снимки.Но тъй като не ми прави проблем си карам без нея вече2-години.

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Според мен това е пружината, която връща седалката напред при регулиране напред-назад! На 99% съм сигурен!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това е твоята пружина: www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=288751
Служи за по-лесно регулиране на облегалката на седалката, но и без нея всичко си е наред. Запази си я и яко някой път сваляш седалката по друг повод, може да си я закачиш.
Служи за по-лесно регулиране на облегалката на седалката, но и без нея всичко си е наред. Запази си я и яко някой път сваляш седалката по друг повод, може да си я закачиш.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Процентите ми паднаха... 

- vankicha
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на отзовалите се.Ще се кара без нея стига да не паднат други по-важни 

-
- Автомобил:
- Двигател:
намерих същата под седалката на бтар ми на леона 100% е от седалката и от година ми седи в гаража
Re: Голф4 - Паднала пружина
При мен паднаха пружините и от двете предни сседалки,едната даже в движение.Не мога да ви опиша какъв трясък се чу!
Слизах,оглеждах и нищо.Чак след два дена осъзнах какво е било,като я намерих под седалката ми.Явно е била опъната,когато се е счупил въпросният зъб,щом изтряска толкова силно. (Бора 1.6 10.2000)

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Re: Голф4 - Паднала пружина
момчета правете тази пружина иначе се разбива механизма на облегалката и почва да хлабче облегалката постоянно и дразни. Функцията на тази пружина е да държи стегнато облегалката, а без нея като се движите по паваж и никой не е седнал на седалката, облегалката е свободна и постоянно се клати в някакъв малък луфт, които с течение на времето става все по-голям и доста по-шумен.