Малко помощ за ламбда
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Малко помощ за ламбда
Здравейте понеже ненамерих нищо конкретно по моя проблем пускам нова тема. Проблема е следният, преди няколко месеца ми се скапа ламбда датчика на колата Golf 3 ABU, имам и газова уредба монтирана към нея имам и ламбда емулатор. Емулатора беше някъкъв с три светодиода и по него се настройваше и газовата и той се оказа повреден и го замених с нов но друг модел. Но преди да махна емулатора при тестването с Vag-com колата даваше грешка в стъпковото, така че докато разбера разглобих и него да го чистя, но тъй като не бях сигурен че ще работи както трябва го замених с чисто ново. Вчера смених и ламбдата, Сега колата пали без поблеми на газ а на бензин трудно, единственното отклонение е в показанието на ламбда датчика което е 1,2-1,4. Откъде мога да променя този показател. Във Vag com дадох базови настройки и докарах нещата само първия път при палене на бензин да е трудно след това вече пали нормално, но коефициента на ламбдата ме притеснява, на бензин карам само зимата докато подгрее колата. Преди беше обратно на бензин палеше а на газ неискаше.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Малко помощ за ламбда
Колега, тук viewtopic.php?f=6&t=63676&start=90 е разискан тоя фактор, сигурно си чел темата и няма смисъл да преписвам кое го скапва.
Проблема за паленето не е от сондата, на студен двигател показанията и не влияят на сместа.
Всъщност в началото няма такива..търси белята другаде.
Проблема за паленето не е от сондата, на студен двигател показанията и не влияят на сместа.
Всъщност в началото няма такива..търси белята другаде.
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Днес си поиграх с настройката на стъпковото моторче, след това с ваг кома дадох адаптация и нещата се оправиха, но само до някъде. Сега вече нямам проблем с паленето, явно е била тази настройка в аутодатата я дава 0,5мм а аз я бях дал на 0,4. Но клата пак си няма мощност, след като я покарах малко установих, че някъде до към 60 ускорява задоволително, но от там нататък е мъка едвам дигнах 100 като дам рязко газ и забива муцуната сякаш не и достига гориво. Показанието на ламбдата на място е 1.Грешки с ваг-кома не са открити. Някакви идеи ако мове да дадете, по бензинипровода всичко е проверено до дюзата на моноинжекцията, до там горивото си ходи нормално,около литър на минута.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
vrangel написа: Показанието на ламбдата на място е 1.Грешки с ваг-кома не са открити..
Супер, сега ти остава да провериш налягането на бензина(не дебита), тампона под моното, белезите на колелата, центровката на запалването и кой знае още дявол пропускам..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”