Основен ремонт Голф 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
aman
Автомобил:
Двигател:

Основен ремонт Голф 4 1.6

Мнениеот aman » Съб 01 окт 2011 5:16

Колеги искам да ви попитам на какво мнение сте за оторизираните сервизи на Vw понеже ми предстои основен ремонт на голфа,но незнам каде да го закарам да го направят.Мислех сервиза на vw Пловдив,но като прочетох коментарите за сервиза досега за обслужването там и за некачественната работа на работнице и чесно казано незнам вече.Пишете кой на какво мнение е каде да направя ремонта за да остана доволен и да не си оставят ръцете по колата.Мислех си за сервиза на vw София.На какво мнение сте за него,а и за други сервизи кадето работят на ниво,ако може малко инфо.Мерси предварително :D :D

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Основен ремонт Голф 4 1.6

Мнениеот pas1.8mi » Съб 01 окт 2011 7:30

За такъв ремонт,официалните сервизи ги забрави!Ако имаш възможност да правиш ремонта в София ти препоръчвам да се свържеш с клубните Майстори(опцията Сервизи)!Доволен ще останеш! :wink:

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 01 окт 2011 10:25

За Пловдив може да потърсиш "касапина"
Лично Аз съм доволен от него!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 01 окт 2011 16:50

kn9453 написа:За Пловдив може да потърсиш "касапина"
Лично Аз съм доволен от него!

Мда,определено знае какво прави и как да го прави,познаваме се лично,колеги сме,ще ти свърши работа,има тема в раздел севризи - нещо от сорта на "VAG Сервиз Пловдив" ,закачена като важна най-горе ;)
Основният ремонт на двигател не е работа за официален сервиз,защото повечето хора там нямат представа за какво става дума,няма да ти дадат гаранция никаква,ако не е с части от тях,а цената на частите от тях ще бъде една хубава,хубава,както и труда...пък и да има гаранция,като се строшли или ще кажат,че е заради теб или ще ти я направят,ама ще седиш още седмица без кола.Аз като гледам как правят климатиците,представям си как биха направили двигател :screwy :horror: ...а имат техника, за която ние по гаражните сервизи можем да сънуваме и мечтаем само..ама няма кой да я ползва адекватно...
Разбира се сред персонала там със сигурност има хора,които знаят за какво става дума и са професионалисти,но дали ще попаднеш на тях е въпрос на шанс...за това и качеството там е толкова непостоянно.
:beer

aman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aman » Съб 01 окт 2011 19:10

Мерси много колеги ще се свържа с касапина и да видим какво ще ми каже той. :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 01 окт 2011 19:56

как стигнахте до диагнозата - основен ремонт?

aman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aman » Нед 02 окт 2011 7:21

Ами колега след като започна доста да бара маслото я закарах да и сменят гумичките на клапаните и се оказа че сигментите са доста износени боталата имат доста луфт и на 4-то бутало ризата и самото бутало е доста надраскано.След това уж майсторът смени гумичките смени гарнитурата затвори блока и така,тогава се чудех дали да я правя.Преди 2 дни след проверка на маслото от мен видях че около 700 800 мл антифриз го няма в казанчето.Течове нямаше никаде,а като вдигнах щеката какво да видя антифризът е долу в картера при маслото,а колата не съм я прегрявал и явно толкова хубаво е напаснал блока.Затова реших да пусна темата и да видя каде има наистина майстор който да направи основният ремонт без да си остави ръцете по голфа,защото в моя град такъв няма всичките все могат и знаят и накрая няма никой.Реших да я закарам сервиза на Vw Пловдив уж нали отиризиран сервиз,но като почетох малко за него в форума и се отказах и сега чесно казано незнам каде,защото съм сагласен да си платя колкото трябва като разбира се искам оригинални части и майстора да направи ремонта както трябва,а не да си остави ръцете.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 02 окт 2011 21:10

колега , по харманли няма ли майстори?чувал съм доста за тях!лично не ги познавам! а вече стана голям проблем с шлайфането на блокове! иначе за глави има добри майстори!ако го нямаше това надраскване на 4 цил. минаваш с едни сегменти,мотовилкови лагери и гумички! около 400лв!аз поне толкова вземам! по 100 на цилиндър!близо съм ,пиши на лични!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”