Здравейте,
От никъде ми се появи много странен проблем.
Колата е Джета '87 MH 2е3.
При включени фарове и контакт (дали работи двигателя няма значение) осветлението на таблото угасва, лампата за водата премигва от време на време, но не равномерно, а лампата за дълги (без да съм на дълги в този момент) и тази за маслото мъждукат едва едва. Копчетата и пепелника си светят при това положение нормално. Като включа на дълги, лампите за маслото и за дългите угасват. Ако изключа от контакт всичко се нормализира, таблото си светва и съответните лампи за масло, зареждане и акумулатор си мигат както си е реда. Ако двигателя работи в този момент, премигва само лампата за водата все едно току що съм дал на контакт. Този проблем го забелязах след като бяха извършени следните операции по колата:
- скоростите бяха долу за смяна на лагер, при това акумулатора беше разкачен.
- настройвахме автоматичния смукач при което му разкачахме/закачахме подгряването му.
- прекримпнах си конекторите на фаровете, но съм сигурен че не съм сбъркал местата на жиците и съм го направил добре - самите фарове си работят както си трябва.
- сменяхме гарнитура на капака на клапаните.
Фаровете са ми пуснати през релета, но вече 4 месеца си работеха без грижи. Ключа за фаровете го изключвам, защото пробвах с друг, както и с моя на друго голфе. Ако разкача кабелите от фаровете и габаритите положението остава без промяна. Също и ако махна съответните релета.
От търсачката намерих единствено насока, че може би някъде се губи маса. Ако някой се сеща нещо по-конкретно ще съм му много благодарен да сподели, че сън не спя тия дни.
Мерси предварително.

Проблем с тоците по таблото - решено, лоша маса.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с тоците по таблото - решено, лоша маса.
Последна промяна от dj_tuhla на Вто 17 окт 2006 21:50, променено общо 1 път.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”