Г2-пълна механична инжекция-автоматичен смукач

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mrtart
Автомобил:
Двигател:

Г2-пълна механична инжекция-автоматичен смукач

Мнениеот mrtart » Вто 27 сеп 2011 17:21

Здравейте.
Имам Г2 пълна механична инжекция, 1800,90кс.(за годината на производства мисля че е 89г) от няколко години но на скоро му сложих газова уредба.
Проблема ми е следния : автоматичния смукач работи когато си иска,когато запаля(нямам проблеми със паленето) държи ниски обороти и след около 10-20s оборотите му се покачват(явно тогава решява да сработи),колата загрява но автоматичния смукач не се връща(или е още включен,точната терминология ми бяга).
Каква може да е причината за това негово държане,и каде се намира.

rumend
Автомобил:
Двигател:

Re: Г2-пълна механична инжекция-автоматичен смукач

Мнениеот rumend » Вто 27 сеп 2011 20:02

mrtart написа:Здравейте.
Имам Г2 пълна механична инжекция, 1800,90кс.(за годината на производства мисля че е 89г) от няколко години но на скоро му сложих газова уредба.
Проблема ми е следния : автоматичния смукач работи когато си иска,когато запаля(нямам проблеми със паленето) държи ниски обороти и след около 10-20s оборотите му се покачват(явно тогава решява да сработи),колата загрява но автоматичния смукач не се връща(или е още включен,точната терминология ми бяга).

Здрасти,колега,уточни си точно мотора,защото голф2 1,8 дето да е мех.инжекцион и да е 90 к.с. няма,а дори да е моно или мех.инжекция,такова нещо като смукач няма.Оправи го че темата ти ще иде на почивка.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 27 сеп 2011 22:31

Най-големия проблем е че си сложил газова уредба на механичен инжекцион - груба грешка. Радвай се че още двигателя работи на бензин,защото от газта заминават - бенз.регулатор,дюзите,гориво-разпределителя.... и т.н.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 29 сеп 2011 5:29

rumend написа:
mrtart написа:Здравейте.

Здрасти,колега,уточни си точно мотора,защото голф2 1,8 дето да е мех.инжекцион и да е 90 к.с. няма,а дори да е моно или мех.инжекция,такова нещо като смукач няма.Оправи го че темата ти ще иде на почивка.

имаaaa има голф2 1.8 90к.с.
Кода на мотора е GX

rumend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumend » Чет 29 сеп 2011 21:45

имаaaa има голф2 1.8 90к.с.
Кода на мотора е GX[/quote

Моя грешка,наистина има(видях doppel wober),ама колегата е писал че е със смукач. :Mr Green Fun

mrtart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrtart » Пет 30 сеп 2011 7:47

Колега rumend- аз не съм спицеалист и за това казвам че е със автоматичен смукач,защото колата ми се държи така-все едно е със смукач,паля-ниски оборати след около десетина секунди се вдигат доста/незнам колко но предполагам че над 2500-3000 оборота и отгоре/,след като загрее-а това става след доста изминати километри и работене на място,просто не е реално това.

Аз се опитвам да ги реголирам от едно болче точно под клапата за въздуха.но успехите са катастрофални.на студен двигател ги реголирам и ми звучи нормално като за студен двигател/обороти над минималните/но след като загрее гасне,реголирам ги при загрял двигатен но на сутрента като запаля буталата направо ще изхвръкнат от блока на двигателя.Какво да правя.

А за бензина няколко "баш-маистори" се пробваха да я оправят/доразвалят/и сега съм без бензин,зиме,лете,сутрешно палене все на газ.И до сега съм намал проблеми с това но от някаде месец и отгоре ми започнаха мъките.
От какво може да е,и как мога да го регулирам.
Ще помола и за снимков материал към обясненията,защото макар да съм инж. не разбирам много от коли.
Благодаря предварително.

mrtart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mrtart » Пет 30 сеп 2011 14:29

И още нещо да ви питам.
Това възможно ли е да бъде от стъпковия мотор. и ако е възможно някой ще може ли да ми каже къде се намира.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 30 сеп 2011 21:38

от много пипане ,този инжекцион се разваля!не те виждам как ще го регулираш в Казанлък?!има един в софийско ,форумен майстор!в Герман!мога и аз ,но имам проблем с манометрите и в момента те препращам към Мишо!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 30 сеп 2011 22:17

Механичния инж. НЯМА смукач... 8 клапановия има клапан ,който затваря след определено време и се управлява с напрежение. Друг е въпроса,че си пипал с шестограма... и вероятно си разгонил фамилията на инжекциона.Ела до София с Боби ще го оправим и ще изхвърлим с 200 газовата уредба но за сметка на това ще имаш перфектно работеща на бензин механична инжекция..

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Съб 01 окт 2011 5:12

По принцип мех.инжекцион работи на налягане,а електрическия на импулс подаван от ECU-то.
В твоя случай колега според мен те бъзика клапана за дифернциалното налягане.Докато не се погледне колата никой няма да познае какъв е проблема,а само ще се гадае.

Поздрави-Люси

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”