Здравейте.
Имам Г2 пълна механична инжекция, 1800,90кс.(за годината на производства мисля че е 89г) от няколко години но на скоро му сложих газова уредба.
Проблема ми е следния : автоматичния смукач работи когато си иска,когато запаля(нямам проблеми със паленето) държи ниски обороти и след около 10-20s оборотите му се покачват(явно тогава решява да сработи),колата загрява но автоматичния смукач не се връща(или е още включен,точната терминология ми бяга).
Каква може да е причината за това негово държане,и каде се намира.
Г2-пълна механична инжекция-автоматичен смукач
Re: Г2-пълна механична инжекция-автоматичен смукач
mrtart написа:Здравейте.
Имам Г2 пълна механична инжекция, 1800,90кс.(за годината на производства мисля че е 89г) от няколко години но на скоро му сложих газова уредба.
Проблема ми е следния : автоматичния смукач работи когато си иска,когато запаля(нямам проблеми със паленето) държи ниски обороти и след около 10-20s оборотите му се покачват(явно тогава решява да сработи),колата загрява но автоматичния смукач не се връща(или е още включен,точната терминология ми бяга).
Здрасти,колега,уточни си точно мотора,защото голф2 1,8 дето да е мех.инжекцион и да е 90 к.с. няма,а дори да е моно или мех.инжекция,такова нещо като смукач няма.Оправи го че темата ти ще иде на почивка.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-големия проблем е че си сложил газова уредба на механичен инжекцион - груба грешка. Радвай се че още двигателя работи на бензин,защото от газта заминават - бенз.регулатор,дюзите,гориво-разпределителя.... и т.н.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
rumend написа:mrtart написа:Здравейте.
Здрасти,колега,уточни си точно мотора,защото голф2 1,8 дето да е мех.инжекцион и да е 90 к.с. няма,а дори да е моно или мех.инжекция,такова нещо като смукач няма.Оправи го че темата ти ще иде на почивка.
имаaaa има голф2 1.8 90к.с.
Кода на мотора е GX
имаaaa има голф2 1.8 90к.с.
Кода на мотора е GX[/quote
Моя грешка,наистина има(видях doppel wober),ама колегата е писал че е със смукач.
Кода на мотора е GX[/quote
Моя грешка,наистина има(видях doppel wober),ама колегата е писал че е със смукач.

-
mrtart
- Автомобил:
- Двигател:
Колега rumend- аз не съм спицеалист и за това казвам че е със автоматичен смукач,защото колата ми се държи така-все едно е със смукач,паля-ниски оборати след около десетина секунди се вдигат доста/незнам колко но предполагам че над 2500-3000 оборота и отгоре/,след като загрее-а това става след доста изминати километри и работене на място,просто не е реално това.
Аз се опитвам да ги реголирам от едно болче точно под клапата за въздуха.но успехите са катастрофални.на студен двигател ги реголирам и ми звучи нормално като за студен двигател/обороти над минималните/но след като загрее гасне,реголирам ги при загрял двигатен но на сутрента като запаля буталата направо ще изхвръкнат от блока на двигателя.Какво да правя.
А за бензина няколко "баш-маистори" се пробваха да я оправят/доразвалят/и сега съм без бензин,зиме,лете,сутрешно палене все на газ.И до сега съм намал проблеми с това но от някаде месец и отгоре ми започнаха мъките.
От какво може да е,и как мога да го регулирам.
Ще помола и за снимков материал към обясненията,защото макар да съм инж. не разбирам много от коли.
Благодаря предварително.
Аз се опитвам да ги реголирам от едно болче точно под клапата за въздуха.но успехите са катастрофални.на студен двигател ги реголирам и ми звучи нормално като за студен двигател/обороти над минималните/но след като загрее гасне,реголирам ги при загрял двигатен но на сутрента като запаля буталата направо ще изхвръкнат от блока на двигателя.Какво да правя.
А за бензина няколко "баш-маистори" се пробваха да я оправят/доразвалят/и сега съм без бензин,зиме,лете,сутрешно палене все на газ.И до сега съм намал проблеми с това но от някаде месец и отгоре ми започнаха мъките.
От какво може да е,и как мога да го регулирам.
Ще помола и за снимков материал към обясненията,защото макар да съм инж. не разбирам много от коли.
Благодаря предварително.
-
mrtart
- Автомобил:
- Двигател:
И още нещо да ви питам.
Това възможно ли е да бъде от стъпковия мотор. и ако е възможно някой ще може ли да ми каже къде се намира.
Това възможно ли е да бъде от стъпковия мотор. и ако е възможно някой ще може ли да ми каже къде се намира.
от много пипане ,този инжекцион се разваля!не те виждам как ще го регулираш в Казанлък?!има един в софийско ,форумен майстор!в Герман!мога и аз ,но имам проблем с манометрите и в момента те препращам към Мишо!
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Механичния инж. НЯМА смукач... 8 клапановия има клапан ,който затваря след определено време и се управлява с напрежение. Друг е въпроса,че си пипал с шестограма... и вероятно си разгонил фамилията на инжекциона.Ела до София с Боби ще го оправим и ще изхвърлим с 200 газовата уредба но за сметка на това ще имаш перфектно работеща на бензин механична инжекция..
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
По принцип мех.инжекцион работи на налягане,а електрическия на импулс подаван от ECU-то.
В твоя случай колега според мен те бъзика клапана за дифернциалното налягане.Докато не се погледне колата никой няма да познае какъв е проблема,а само ще се гадае.
Поздрави-Люси
В твоя случай колега според мен те бъзика клапана за дифернциалното налягане.Докато не се погледне колата никой няма да познае какъв е проблема,а само ще се гадае.
Поздрави-Люси
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”