Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос
Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос
Здравейте колеги , поредният проблем с иначе "безпроблемният " 1.4. След неуспешен ремонт на двигателя реших да го сменя.Намерих добър двигател , но проблема е следният - и старият и новият двигател са с код AHW ( 2-3 месеца разлика в производството).Двигателите са еднакви с изключението на отворите за захващане към скоростната кутия където има разминаване.Според настоящият майстор нямало да може да се монтира.Моля ако някой може да даде малко информация по-този въпрос какво може да се направи.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос
Май майсторът ти е за смяна.....
няма как два двигателя с еднакъв код да са различни! Ако има нещо различно, то е друга част/елемент, който очевидно е с различен код от оригиналното. Но така през екрана на компютъра не мисля, че някой ще може да ти помогне.
Не знам какви проблеми си имал с оригиналния, че си стигнал до това крайно разрешение на проблема..... имам няколко познати с 1.4 16V, включително и няколко служебни такива - сипват бензин, сменят консумативи и карат! Явно си си купил и ти италианско тимарису.... ама нали е евтинко....
няма как два двигателя с еднакъв код да са различни! Ако има нещо различно, то е друга част/елемент, който очевидно е с различен код от оригиналното. Но така през екрана на компютъра не мисля, че някой ще може да ти помогне.
Не знам какви проблеми си имал с оригиналния, че си стигнал до това крайно разрешение на проблема..... имам няколко познати с 1.4 16V, включително и няколко служебни такива - сипват бензин, сменят консумативи и карат! Явно си си купил и ти италианско тимарису.... ама нали е евтинко....
Че е италянско ясно.Не го коментирам.Най-странното е , че наистина двата мотора са с един и същи номер но се различава разположението на отворите за закрепяне към скоростната кутия и съответно не пасват с тези на скоростната кутия.Ако някой има идея какво може да се напраави в случая ще съм доста благодарен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Продай колата на части. Със спестените пари за "новия" двигател и труда по качването и профилактиката му + парите от купето си купи друга кола. Тези коли вече ги гледам и по 4 000 лева се намират (вероятно твоята си я взел около тая цена). Финансово не е много изгодно просто 
- Haralampi
stefan4o написа:Продай колата на части. Със спестените пари за "новия" двигател и труда по качването и профилактиката му + парите от купето си купи друга кола. Тези коли вече ги гледам и по 4 000 лева се намират (вероятно твоята си я взел около тая цена). Финансово не е много изгодно просто
И по 2000 лв ги има.... и след 2 седмици двигателя става "проблемен" а колата "боклук"
Качествен Г4 трудно може да се вземе за 4000лв., дори и да е базов от 1998 (справка - mobile.de)
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
продавай колата на части,на тенекии на каквото стане и си вземи нещо друго.може да не е голф.щом си взел с 1.4 двигател явно ти трябва кола за возене и придвижване ,тоест нищо претенциозно.дори да се ориентираш към друга марка в случея няма да сгрешиш.
- Haralampi
каквато и марка да е.... ако не вземе следващия път нещо на реални км и с ясна предистория.... много по-добре няма да е.
просто инвестирай малко повече за нещо в добро състояние и по-ниска амортизация.
просто инвестирай малко повече за нещо в добро състояние и по-ниска амортизация.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Може би проблемът е там, че "новото" AHW е било монтирано на кола с друга скоростна кутия... Не съм убеден там ли е причината, но не пречи да провериш кои СК се монтират на коли с AHW и да сравниш отворите на твоя двигател на коя СК отговарят. Но, ако това е причината, ще трябва да смениш и СК.. което си е още един разход...
Другият вариант е да има просто някакво недоразбиране или грешка.. както Haralampi каза - едва ли два двигателя с еднакъв код ще са различни..
ПП. Не е по темата, но все пак.. Знаете ли колко много немци карат голфове 1.4 и изобщо не са разбрали, че тоя мотор бил проблемен.. Това го разбираме ние, когато си купуваме возила на 300 000+ км с неясна история и поддръжка...
Другият вариант е да има просто някакво недоразбиране или грешка.. както Haralampi каза - едва ли два двигателя с еднакъв код ще са различни..
ПП. Не е по темата, но все пак.. Знаете ли колко много немци карат голфове 1.4 и изобщо не са разбрали, че тоя мотор бил проблемен.. Това го разбираме ние, когато си купуваме возила на 300 000+ км с неясна история и поддръжка...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
nikson85 написа:kakво му има на двигателя , че не работи?
Да бе!Какво не може да му се направи,че чак е за боклука?????Главата -основен ремонт-без проблем.Сегменти-смяна без проблем,валове,лагери и т.н-какъв е проблема????Аз мисля,че проблемът не е ДВг,а майсторът!!!
Беше много издухан като я взех.После му правих уж основен ремонт , но нещо имаше роблем с налягането на маслото ( по баири и на магистрала светеше лампата) и така до последното патуване по магистралата изтропа нещо и до там.Превъртял ангренажа , няколко клапана са прецакани.И съответно от прегряването трябва пак шлайфане , лагери и т.н. , та затова сметнах че ще е по-добре направо нов двигател , ама сега пък тоя проблем.Явно ще трябва да търся и скоростна кутия сега.Пък те били 2 модела , с жило и с някви щанги.Другото което разбрах е че има вариант някъв фланец да се направи - ако някой знае къде може да се нарави такова нещо ?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
marto777 написа:Беше много издухан като я взех.После му правих уж основен ремонт , но нещо имаше роблем с налягането на маслото ( по баири и на магистрала светеше лампата) и така до последното патуване по магистралата изтропа нещо и до там.Превъртял ангренажа , няколко клапана са прецакани.И съответно от прегряването трябва пак шлайфане , лагери и т.н. , та затова сметнах че ще е по-добре направо нов двигател , ама сега пък тоя проблем.Явно ще трябва да търся и скоростна кутия сега.Пък те били 2 модела , с жило и с някви щанги.Другото което разбрах е че има вариант някъв фланец да се направи - ако някой знае къде може да се нарави такова нещо ?
Много...ама много по-евтино и безпроблемно ще е да направиш основен ремонт на твоя ДВГ,отколкото да сменяш цял ДВГ....не се знае на какъв ще попаднеш и дали и на него няма да се наложи да правиш основен ремонт
..особено ако пък сменяш и скоростна кутия-тогава вероятността за двойни неприятности става двойна!Намери си свестен майстор и си направи основен ремонт на твоя ДВГ....лично мнение без претенции за меродавност!!!- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
marto777 написа:те били 2 модела , с жило и с някви щанги.Другото което разбрах е че има вариант някъв фланец да се направи - ако някой знае къде може да се нарави такова нещо ?
Какво ще прави колегата си е негова работа, ама аз само да отбележа, че при Г4 за 1.4 двигател няма СК с жила. Фланец не знам кой може да направи.. предполагам, че концепцията е ти да си направиш чертеж, който да занесеш на стругар.
Аз на твое място бих послушал колегите.
- Haralampi
icefire написа:Знаете ли колко много немци карат голфове 1.4 и изобщо не са разбрали, че тоя мотор бил проблемен.. Това го разбираме ние, когато си купуваме возила на 300 000+ км с неясна история и поддръжка...
Точно така. Всъщност 1.4 16V е един от най-караните и БЕЗпроблемни двигатели на Г4 в Германия.Re: Голф 4 1.4 смяна на двигател - въпрос
ако е горял по 3-4 литра масло на 10 000км е нормално за кола на 500 000км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”