здравейте колеги,върнаха ме от ГТП заради задните спирачки.
колата е голф3 1.8ABS 94г.от зад е с барабани.след смяна на жилата преди 3месеца съм останал(според валяците на пункта за ГТП,без крачна сп.),ръчната хваща на 6-7зъб.след разглобяване на барабаните не открих причини за липсата на спирачки,осен на задно ляво колело.на въпросното клело,свалих барабана с триста мъки.като го свалих и избутах клинчето на горе нещата се пооправиха,но след като го сглобих и дръпнах ръчната колелото започна да задържа и да грее барабана. феродо на накладките има окол 5мм барабана няма ръб.
възможно ли е новите жила да не връщат хубаво и от там да ми идват ядовете?
нямам задни спирачки.
- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: нямам задни спирачки.
Колега играл си си напразно,аз работя в такъв пункт и знам за кво става въпрос,другия път качи жена ти и детето ти отзад и всичко ще е ОК!!!Цялата работа е от кантара ти на колата,ако ти се занимава да го реголираш..........!!! 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Натегни ръчната!
по добре натегни пружината на "кантара" ! ще увеличиш налягането в задните спирачки и си готов!
проверявате ли как е пружината на "кантара"?
проверявате ли как е пружината на "кантара"?
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Натегни ръчната!
направи това което казва колегата 6 7зъб е много+това като натегнеш ръчната ще дойдат и задните спирачки и педала ще ти се вдигне,смайи си и жилата,когатто сваляш барабан отхлабвай по малко ръчната
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
"Коронен" номер,имал съм случай-още при регистрацията.Ама при мен просто задните накладки бяха чисто нови.Настройката на ръчната е от значение,така да се натегнат жилата че на 4-ти зъб да не може на ръка да се върти барабана ,или поне с голяма трудност(щанга м/у болтовете).Накладките зашкурени и обезмаслени,барабана също.И ,разбира се,поне 100км. "сработване".
Кантара (както вече се спомена) е основателна причина за "изчезване" на "крачната" спирачка.Тук нещата стават с известна сложност-години,ръжда,промяна на окачване....и отгоре на това не се знае какво си извършил,биеш яко "кучките' и гледаш дирята...Първо настрой ръчната,това дава инфо за накладки и барабан,пък и спомага за къс ход на спирачния цилиндър.
Сигурен съм,въпреки че ги наглеждам(последно днес!)-ако се кача на барабаните....ще ми намерят "кусур",къде обективен,къде субективен.Щом на една постановка се мерят дискови и барабанни спирачни механизми !!!..какво да очакваш?
Ама в интерес на истината,на старата Лада-също с барабани-ами винаги съм бил "за пример",и кантарче си имаше ...,и прегледите се вършеха съвестно навремето..,включително и елементи от окачването се гледаха....
А щом не си се "усетил" да повдигнеш "рибката"при демонтаж на барабана,явно това ти е първия проблем в тази система.
Кантара (както вече се спомена) е основателна причина за "изчезване" на "крачната" спирачка.Тук нещата стават с известна сложност-години,ръжда,промяна на окачване....и отгоре на това не се знае какво си извършил,биеш яко "кучките' и гледаш дирята...Първо настрой ръчната,това дава инфо за накладки и барабан,пък и спомага за къс ход на спирачния цилиндър.
Сигурен съм,въпреки че ги наглеждам(последно днес!)-ако се кача на барабаните....ще ми намерят "кусур",къде обективен,къде субективен.Щом на една постановка се мерят дискови и барабанни спирачни механизми !!!..какво да очакваш?
Ама в интерес на истината,на старата Лада-също с барабани-ами винаги съм бил "за пример",и кантарче си имаше ...,и прегледите се вършеха съвестно навремето..,включително и елементи от окачването се гледаха....
А щом не си се "усетил" да повдигнеш "рибката"при демонтаж на барабана,явно това ти е първия проблем в тази система.
-
kraskko
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
благодаря за отговорите
днес ходих на друг пункт и ме пуснаха,НО пак без спирачки.като дръпна ръчната и я пусна лявото колело не връща накладките хубаво,и грее леко барабана.пак разглобих барабаните (и двата)върнах клинчетата и прибрах накладките та да влезнат барабаните свободно,сглобих всичко но без да натягм ръчната.след няколко натискания на педала проверих лявото колело и се въртеше свободно,като кара и натисна по-сериозно спирачка,отзад се чува едно скърцане което ме кара да мисля,че има някаква спирачна дейност.утре ще отида на същия пункт да проверя само задните дали спират и ще пиша.
п.п между другото човеека на пункта ми каза,че до 20.09.2011г. би трябвало да сложат камери на всички пунктове.на пункта който вчера ме върнаха имаше камери и ме преглеждаха доста стриктно.освен на валяците гледаха:
светлини,чистачки,окачване,гайфер на гумите мерене на предна и задна ос,триъгънк аптечка абе как си трябва.това е добре

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
колега хубаво че са те пуснали,все пак дад нямаш проблеми с органите на реда,но все пак си оправи спирачките за твоя и чуждата безопастност 
-
kraskko
- Контакти:
agent_kowalski написа:колега хубаво че са те пуснали,все пак дад нямаш проблеми с органите на реда,но все пак си оправи спирачките за твоя и чуждата безопастност
да колега на всяка цена

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
kraskko написа:п.п между другото човеека на пункта ми каза,че до 20.09.2011г. би трябвало да сложат камери на всички пунктове.на пункта който вчера ме върнаха имаше камери и ме преглеждаха доста стриктно.освен на валяците гледаха:
светлини,чистачки,окачване,гайфер на гумите мерене на предна и задна ос,триъгънк аптечка абе как си трябва.това е добре![]()
Пич, и на мен така ме върнаха на пункта! Ляко задно колело отзад не хващало както трябва! А на ръчна хваща!
Сигурно искаха да им платя! Веднага отидох на сервиз да ми видят спирачките, и нямаше проблем! Само остава течноста (Спирачната да сменя) и когато отидох ПАК на същия пункт и им казах че съм ОПРАВИЛ спирачите! (А това не е вярно, само бях до сервиза са проверка) и ми казаха че сега лови добре
Е немога да разбера кво стаава!п.п Преди мен имаше още 2-ма човека с Голф-ове, и чакаха за преглед, и аз чакам след тях! Това беше 2-рия път когато ходих ! И они на пункта ми вика, давай кой чакаш, и аз викам, еми има преди мен 2-ма и ония, абе ти си наред и когато минах тия 2-мата още бяха там, явно са чакали някой с Голф да мине, за да може по моите данни да минат и те
А относно спирачиките, ако накладките са ти добре, както казваш, и ти грее, виж някъде ръждата да не ти е захванала някой чельост, или цилиндърче да не си е заминало!
-
kraskko
- Контакти:
my heart iS iCe написа:kraskko написа:п.п между другото човеека на пункта ми каза,че до 20.09.2011г. би трябвало да сложат камери на всички пунктове.на пункта който вчера ме върнаха имаше камери и ме преглеждаха доста стриктно.освен на валяците гледаха:
светлини,чистачки,окачване,гайфер на гумите мерене на предна и задна ос,триъгънк аптечка абе как си трябва.това е добре![]()
Пич, и на мен така ме върнаха на пункта! Ляко задно колело отзад не хващало както трябва! А на ръчна хваща!
Сигурно искаха да им платя! Веднага отидох на сервиз да ми видят спирачките, и нямаше проблем! Само остава течноста (Спирачната да сменя) и когато отидох ПАК на същия пункт и им казах че съм ОПРАВИЛ спирачите! (А това не е вярно, само бях до сервиза са проверка) и ми казаха че сега лови добреЕ немога да разбера кво стаава!
п.п Преди мен имаше още 2-ма човека с Голф-ове, и чакаха за преглед, и аз чакам след тях! Това беше 2-рия път когато ходих ! И они на пункта ми вика, давай кой чакаш, и аз викам, еми има преди мен 2-ма и ония, абе ти си наред и когато минах тия 2-мата още бяха там, явно са чакали някой с Голф да мине, за да може по моите данни да минат и те![]()
А относно спирачиките, ако накладките са ти добре, както казваш, и ти грее, виж някъде ръждата да не ти е захванала някой чельост, или цилиндърче да не си е заминало!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Сваляш накладките на колелото,което ти задържа след дърпане на ръчната и проверяваш котвата за ръчната дали се движи свободно.Ако се движи леко хвани някой да дръпне ръчната и да я пусне,а ти гледай дали пружината където е при щифта за захващане на жилото за котвата се връща.Ако котвата не се движи капваш спирачна течност в горната част където е оста и я раздвижваш докато започне да се движи съвсем леко.Ръчната спирачка не се натяга от жилата!!!!!!!!!!!Регулира се от механизма при самите накладки.Има един регулатор,който като го въртиш разтяга или прибира накладките.Когато регулираш гледаш барабана да се върти свободно,а ръчната да лови на 2-3 зъб.Дебелината на феродото на задните накладки е 4,5мм.Ако е повече или по-малко значи накладките не са за тази кола.След смяната на накладките педала в какво положение беше когато го натискаш?Вдигна ли се ?Ако не значи тези,които са ти сменявали накладките не са си свършили работата.За ръчната няма как да лови на 6-7 зъб при нови накладки.Или жилата,които си взел за по-дълги или липсва реглаж на задните накладки.
-
kraskko
- Контакти:
колега къде се намира този регулатор?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Между двете накладки.От горната страна над оста на лагера стои перпендиколярно на накладките.На него има едно зъбно колелце с пластинка,която стои за контра да не се връща.Така при износване на накладките ако регулатора работи безпроблемно накладките се саморегулират в следствие на отварянето на този регулатор.Ако колелцето е запекло или пластината я няма при износване на накладките ефективността на задните спирачки и ръчната дръстично намалява.Ето една снимка,за да можеш по-лесно да се ориентираш.(не е от голф,но е на същото място)
-
kraskko
- Контакти:
колега нямам такъв регулатор при мен са само пружинки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”