Здравейте имам Голф 3 AFT мотора 97 година но бобината ми прави проблеми - напукана е оправих я с със смола но и нямам доверие. Въпроса ми е мога ли вместо оригиналната Темик бобина да ползвам Телефункен - пак с комутатор. Телефункена гледам е на 90% алуминиева изглежда по надежна откъм напуквания. Телефункена пак е 2-ра ръка. Заменяеми ли са или да си търся друга?
Благодаря!
Бобина Телефункен!
- величков
- Автомобил: VW vento
- Двигател: ahu-1996
Re: Бобина Телефункен!
заменяеми са
сменяй и си караи колата

сменяй и си караи колата

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Е то "ТелефОнкена" не са ли оригиналните,май тая другата е подменяна...Ма не я изхвърляй,за резерв.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Телефункена е оригиналната бобина
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Телефункена е оригиналната до един момент, мисля до 95г. след това я сменят с Темик.
nikigada това за което питаш отдавна се практикува като вариант, защото за всички е ясно, че Телефункена е по-надежден. Доста колеги след проблем с бобината, я заменят с оригинален Телефункен втора ръка, хем по-евтино, хем по-здраво
nikigada това за което питаш отдавна се практикува като вариант, защото за всички е ясно, че Телефункена е по-надежден. Доста колеги след проблем с бобината, я заменят с оригинален Телефункен втора ръка, хем по-евтино, хем по-здраво
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Разни индивиди като мен,си карат една резервна в багажника в чакане на Телефункен-а да умре някъде...втора ръка масово са около 20-тина лв а доста помага,ако ти е в багажника.
Иначе да,след 95-та са Темик вече.

Иначе да,след 95-та са Темик вече.

И аз взех Telefunken.
Само, че на нея пише и Beru и се чудя дали само лепенката не е от бобина Telefunken?
Само, че на нея пише и Beru и се чудя дали само лепенката не е от бобина Telefunken?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”