Golf 3 AFN 1997г. ABS-a отказа....
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 AFN 1997г. ABS-a отказа....
Та колега както разбирате от заглавието нещо АБС-а умря.Тази вечер спрях на ОМВ и след като запалих колата от ляво ми светна чека за ABS-a.Викам си това не може да бъде, точно преди да вляза в бензиностанцията усетих как ми причука на крака на един светофар.Пробвах и не сработи ABS-a кажете какво може да е станало...Аз мисля,че или има някаква грешка в компютъра или нещо датчика да се е преебал.Кажете според вас както може да се е случило?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: ABS-a отказа....
Може да са много неща.... няма как да отгатнем! Сензор, спирачна течност, дефект в модула .....
Правиш диагностика и виждаш каква е грешката и от там вече можем да анализираме.
Кога за последно си сменял спирачна течност?
Правиш диагностика и виждаш каква е грешката и от там вече можем да анализираме.
Кога за последно си сменял спирачна течност?
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз карам колата от юни месец,не съм сменял,но доливах преди месец някъде.
- Haralampi
kpuck0o написа:Ами аз карам колата от юни месец,не съм сменял,но доливах преди месец някъде.
Независимо, че проблемът ти едва ли е от това, следващият може да бъде! Щом не знаеш кога е сменяна - сменяй веднага! Спирачна се сменя на 2-3 години! Доливането не е решение и не би трябвало дори да се налага да доливаш.
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Кое ще е по-добре да се направи,първо диагностика или първо смяна на спирачната течност?Щото аз мисля първо да го кача на компютър преди всичко.
- Haralampi
kpuck0o написа:Кое ще е по-добре да се направи,първо диагностика или първо смяна на спирачната течност?Щото аз мисля първо да го кача на компютър преди всичко.
Първо направи диагностика за да се разбере какъв е проблемът. Но независимо от къде е - смени спирачната, защото може да ти създаде огромни неприятности в бъдеще, а и става дума за сигурност на пътя! След няколко години се превръща във вода, а системата почва да ръждясва! VW препоръчва смяна на спирачанта на всеки 2 години, някои производители на спирачни (например ATE) - на всеки 3. Нека да са 3, но 3 не бива да стават 5! Като не знаеш кога е сменяна - сменяй за да си уверен.
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Ммм дам а и става дума за 17,18 лева не 100 лева тая спирачна течност.Но просто много интересно ми стана от какво може да се е получило,как сега работи,а след 2 минути вече не.
- Haralampi
kpuck0o написа:Ммм дам а и става дума за 17,18 лева не 100 лева тая спирачна течност.Но просто много интересно ми стана от какво може да се е получило,как сега работи,а след 2 минути вече не.
Е що за въпрос.... според теб повредите само "плавно" ли стават? Няма нищо вечно. Хората умираме внезапно, та техниката ли не!?
Или очакваше лампичката първо да почне да мига около месец преди да настъпи повредата за да те подготви за събитието

- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Не не
Мисълта ми беше друга защо не отказаха примерно докато карах,а отказаха като спрях....това имах в предвид

- Haralampi
kpuck0o написа:Не неМисълта ми беше друга защо не отказаха примерно докато карах,а отказаха като спрях....това имах в предвид
Ами защото за да се диагностицира грешка/повреда в дадена система... първо системата трябва да се задейства. Щеше да е доста по-странно да ти изплюе проблем в спирачките преди/без дори да си пипнал педала

- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще видим какво ще излезе на диагностиката.И да се надяваме,че е само за смяна на течността 

- Haralampi
kpuck0o написа:Утре ще видим какво ще излезе на диагностиката.И да се надяваме,че е само за смяна на течността
Надали.... а ако е от несменяна течност - последствията ще са сериозни. По-скоро е някой сензор.
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не успях да стигна до диагностика,то ABS-а се оправи от самосебеси,днес като се качих не светеше,сработваше всичко си беше на 6.Тая кола нещо се сбърка

- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами при мен не работеще целия летен период(не смятах че ми е необходим лятно време) и миналата седмица направих диагностика,човека от раз рече"За нова помпа си"
....викам,я да запиша грешката аз и да чекна в нета.....и какво мислиш се оказа
.....едно клеясало бушонче,дето е в кутийката над акумулатора,изчистих клеясалото ,пръснах със контактен спрей и познай ,АБСа се оправи
Така че качни го на компютъра и виж за какво става въпрос

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Може да има грешка. Може и нещ опо-голямо, за тва се ходи на диагностика, така нищо н еможе да се каже.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”