проблем с гайките на кони койловер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
venho
Автомобил:
Двигател:

проблем с гайките на кони койловер

Мнениеот venho » Нед 02 окт 2011 12:24

Здравейте колеги днес закупих за голфчето кони койловер но изникна проблем ,който немога да реша сам и ви моля за малко помощ.Та проблема е 4е гайките са силно затегнали и немога да ги развия а зъбите които за предназначени за ключ са изядени явно стария собственик се е мъчил да ги развива с чук и отверка.Ако някой се е срещал със същия проблем и е намерил някакво решение ще му бъда мн благодарен със съвета си .Имам и още една молба към всички колеги които са прочели темата и знаят-от къде мога да си закупя нови гайки и прахоуловители :bowdown

Последна промяна от venho на Пон 03 окт 2011 0:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с гайките на кони койловер

Мнениеот MAYKI » Нед 02 окт 2011 13:57

Отиваш при стругар даваш му ги маха старите и прави нови около 40лв струва услугата

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Пон 03 окт 2011 15:11

1 ден по късно :D разбрах че това всъщност е често срещан проблем.Вчера разкиснах с вд-40 около гайките и тъй като след няколко консултации с колеги разбрах че може да се остържат нови реших да пробвам по грубия начин както е действал предишния собственик с 4ук и здрава отверка :D .Естествено ефект никакъв гайката се пукна и отдели от ботуша и какво да видя резбата на гайката срастнала с резбата на ботуша scare .Какво да правя взех едно тънко ножче и бавно по каналите на резбата успях да почистя алуминия който беше останал от гайката и сега мисля да закача на щмиргела имам една голяма телена четка да лъсна ботуша на амортисьора докато светне след това да го боядисам и живот и здраве излищните гайки на колегата Г-60 да паснат ако не при стругар.Незнам дали е функционално но днес един колега от службата ми каза че имало някаква смазка на VURTH която била с бронзови частици и не се влияела от външни атмосверни условия след ден два ще пи6а резултати дали всичко се е получило както трябва

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 04 окт 2011 8:56

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”