Проблем със спирачки на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачки на Голф 3

Мнениеот Saho_Golf » Съб 01 окт 2011 23:52

Колеги дайте ми някакъв съвет,преди 2 дни си смених предните накладки коитоми бяха 2мм останало феродо и при дупки яко тропаха апаратите.Купих си нови накладки и ги смених. След като ги смених колата някакси спираше по трудно,а педала като го натисна даржи до някаде и после пропада и пак хваща.Той и преди имаше проблеми с него,но днес като покарах ми замериса яко на феродо и чак от гумите пушеше спрях да изтине малко и си помислих,че някой от спирачките цилиндри ми е блокирал тъй като старите накладки бяха останали по 2-3мм и цилиндъра беше максималко излезнал,запалих колата и натиснах 2 пъти със всичка сила педала за да се отпусне и педала пропадна до дупка и край стана мек и не лови ептем. Прибрах се до нас и почнах да обезвъздушавам но задното ляво колело няма никаква струя течност тече едвам едвам а педала не се втрвардява изобщо.Мисълта ми е от спирачната помпа ли е? Или просто има много въздух във системата?

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачки на Голф 3

Мнениеот van4ooo » Нед 02 окт 2011 20:01

При смяната на накладките развивал ли си някой от щуцерите за обезвъздушаване-откъде тоя въздух в системата? Както обясняваш веднъж има,после няма спирачки(педала ти хлътва) според мен си за помпа и не е лошо да направиш профилактика на сп.апарати.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Нед 02 окт 2011 22:31

Не не съм ги пипал само избутах цилиндърчето назад за да се поберат новите накладки и сложих новтие зглобих ги и после като се качих педала ловеше до средата после като го натисна повече хлътва и после долу пак лови,но го натиснах със всичка сила и пропадна целия.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 окт 2011 7:05

Щом преди смяната на накладките не е имало проблем и при смяната не е влязъл въздух в с-мата значи помпата е свършила.

Saho_Golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Saho_Golf » Пон 03 окт 2011 23:55

Дам имено това беше проблема днес я смених и сега спирачките са си много добре, даже по-добре от преди :) смяната беше доста лесна и стана бързо :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”