разлепен таван на голф3.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nightdriver
Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989

разлепен таван на голф3.

Мнениеот nightdriver » Вто 04 окт 2011 11:49

здравейте колеги , темата не е за тука , но не знам къде да я пусна , ще помоля модераторите да я насочат , та проблема ми е , че тапицерията на тавана ми се отлепи почти нацяло и ми опира в главата вече и не знам нов таван ли да търся или някакъв начин за залепване...като гледам кората е от стереопор и ме съмнява , че лепилото ще го разложи ? Колата е голф з з врати 93г

мерси предварително

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: разлепен таван

Мнениеот mili 75 » Вто 04 окт 2011 13:27

Колега, тавана се сваля, почиства се и са слага нов плат с дунапрен отдолу, ако не можеш да се справиш сам отиваш на автотапицер да ти го направи. Но трябва да се приготвиш психически за сума от 100 и нагоре лева ако отидеш на тапицер.Другия вариант е да търсиш от някоя морга на старо, но незнам в какво състояние ще го намериш и затова ми се струва че няма много смисъл.В раздел направи си сам има доста обширна тема за претапициране на таван, прегледай я и си реши сам за себе си какво ще правиш.

Потребителски аватар
tilio_tmt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tilio_tmt » Вто 04 окт 2011 19:28

колега и на моя пасат се отлепи тавана и аз умника,без много много да се замислям вземах пластмасовата стъргалка дето си стържа зимъска джамовете, има един тънък слой на стереопора като че ли с годините прегорял ,та го изтъргах лекинко и с безцветен силикон го шпаталовах и после притиснах отлепения сектор,НО го намазах душманската и силикона изби на плата ,мисля ,че ако го намажа съвсем лекинко няма да избие и става много здраво . сега гледам ,че и на друго място се е надул и ще пробвам ,а между другото тавана е НАЙ-НАЙ ПОСЛЕДНОТО НЕЩО за което мисля по тая кола,след като ми тече ГНП-то,турбото ми е за ремонт и т.н.даже мислех да го искърта нацяло ама се изплаших да не вземе да дрънка като вартбуг или латото да не се чувствам като чушка на ламарина :lol: :lol: :lol: така ,че ако си уважаваш возилото иди при някой тапицер да ти я направи кат хората ,а ако си кат мен да не те дразни пробвай със силиконче ама много тънко мисля че ще се получи :да:

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Вто 04 окт 2011 19:31

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Вто 04 окт 2011 19:55

За адин ден ти до правя за 90 лева,но проблема е че следващите 7 дни съм зает,цвета ти го избираш от мостри.
П.П. не пробвай да го правиш,ако не знаеш как,защото може да влошиш нещата,по добре изрежи плата до където е увиснал.

Потребителски аватар
vanbo
Автомобил: Passat 3 TDI
Двигател: 1. 6 SB 1992

Мнениеот vanbo » Вто 04 окт 2011 23:16

И на мен ми се разлепи тавана, няколко дни ми вися на главата, после го махнах. Цяло лято отлагам да отида на тапицер, май му свикнах вече....Но ще се прави, нямам избор.
Тапицера, който ще ми я тапицира / когато му оставя плата заедно с колата / каза нещо, което го имал от практиката : След 15 - та година, таваните масово започват да се отлепят. Така го " изчислил" немеца...
На практика така излизало - житейски опит...

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Вто 04 окт 2011 23:57

vanbo написа:И на мен ми се разлепи тавана, няколко дни ми вися на главата, после го махнах. Цяло лято отлагам да отида на тапицер, май му свикнах вече....Но ще се прави, нямам избор.
Тапицера, който ще ми я тапицира / когато му оставя плата заедно с колата / каза нещо, което го имал от практиката : След 15 - та година, таваните масово започват да се отлепят. Така го " изчислил" немеца...
На практика така излизало - житейски опит...

Ако не е тайна колко ти иска,плата ти го купуваш така ли???????
Внимавайте като купувате плата сами,защото има и седалков който може да ви продадат,но той не е толкова еластичен,има една ципа в кавички върху дунапрена от вътрешната страна.
Той пак става,но се сваля тази така наречена от мен ципа,за да остане на дунапрена.

nightdriver
Автомобил: golf 3 1.9D + golf 2 1.8i sincro
Двигател: 1 Y 1993 + 1 P 1989

Re: разлепен таван на голф3.

Мнениеот nightdriver » Сря 05 окт 2011 11:22

благодаря ви колеги за съветите ! За сега ще го сваля напълно , за да не ми падне на очите на някой завой и ще го правя :D
пс забелязах , че при черните коли се случва по-често това разлепване , сигурно щото по-силно се нагряват от слънцето...имам един голф 2 и той е черен и той с разлепен таван и сега тройката и тя е черна и пак същата работа :(

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 05 окт 2011 13:26

Сваляш тавана и си го правиш.Няма нищо сложно-и мен ме беше страх, направих си на комбито преди време, скоро и на голфа си направих :mrgreen: Тапицерия може да си купиш от малкия гигант-магазина се намира не от страната на Лукойл-а, а на гърба на блока.Търсиш магазин за тапицерия и платове :mrgreen: Ще ти излезе 20-25 лева.Там ще ти кажат и откъде да си купиш хубаво лепило.Сваляш тавана, махаш старата тапицерия и всичко което е останало от нея, грундираш с лепилото и като изсъхне започваш да лепиш, но малко по-малко :wink: Мажеш 15-20см лепиш и същевременно опъваш където трябва.Това е ако си мераклия-ако не, има тапицери :D

Потребителски аватар
rufkata

Мнениеот rufkata » Сря 05 окт 2011 15:41

Трябва да се внимава с тавана при сваляне на плата,да не се обели до стереопор.Защото после при мазане с лепилото,се разяжда,сваля се само плата,и се изчиства остатъка от дунапрена.Най добре става с метла обикновена,от ония комунистическите.

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 05 окт 2011 22:31

То е ясно, че се сваля само тапицерията и остатъка от дунапрена, понеже от толкова години се е опекъл :lol: Хем ще си измиеш всички пластмаси които се свалят за да свалиш самия таван ;) После ще си го гледаш с кеф :mrgreen:

Потребителски аватар
jelevbg
Автомобил: Golf III
Двигател: AHU 1997
Контакти:

Мнениеот jelevbg » Чет 06 окт 2011 22:24

Колега, един съвет да ти дам, ако ще го правиш по добре с кожа да е ;) по-лесно се поддържа и изглежда в пъти по-добре и не поема миризми от цигари :да:

Потребителски аватар
da4ko
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEX 1995

Мнениеот da4ko » Съб 08 окт 2011 17:15

Колега, аз мисля, че ако се захванеш и сам можеш да се оправиш. ;) Преди време имах същия проблем, ходих по тапицери и като ми казаха разни извънземни суми... реших да си го направя сам. Оттогава направих таваните на има няма десетина коли. Специално на Голф 3 се прави за не повече от 4-5 часа ;) Сигурен съм, че и ти можеш. Ако имаш нужда от помощ, не се страхувай да питаш. Ще помагаме с каквото можем.
Успехи! :beer

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Съб 08 окт 2011 21:21

аз на моя боднах няколко карфици mhihi пак се получи добре :Mr Green Fun

Потребителски аватар
zl0star
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AGR

Мнениеот zl0star » Нед 09 окт 2011 5:15

:) Миналата седмица правих същата процедура.
Колегата "JaDaWiN" ти е дал линк към тази тема. Има подробни обяснения и много снимки.
Харесай си плат...без значение какъв...кожа ,текстил стига само да е с дунапрен.
Ако слижиш без ,просто ще ти лъснат всички дефекти по тавана. В най-добрия случай ще стане целия на малки зрънца. Дунапрена в този случай обира всички тези неравности и дефекти и ставаш като нов ;)
Така ,че...плат ,лепило и задължително един помощник за да не си потрошиш тавана докато го вадиш (сам е доста рисковано).
Но както казах ,има дълга тема с много и подробна иформация по този проблем...просто цъкни на линк-а ,който ти е дал "JaDaWiN" :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”