Парно на Golf 3 1.8 mono
- Angel88
- Автомобил:
- Двигател:
Парно на Golf 3 1.8 mono
Здравейте колеги имам следния въпрос към вас парното ми работи само на 4 ако някой знае от какво е и как да го оправя ще му бъда много благодарен
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Парно на Golf 3 1.8 mono
Здрасти!
С голяма степен на вероятност ти е изгорял един термопредпазител, стоящ на платката с баластния резистор на вентилатора.
Сваляш жабката и поличката под нея и виждаш нещо подобно:

А ето до кое трябва да достигнеш:

Интересува те малкото цилиндрично нещо в долната страна. Дебело е около 3-4мм и дълго 6-7мм.
За да си сигурен, че е то - временно го дай на късо с пинсета или кабелче и пробвай степените.
Нарича си се точно термопредпазител, струва м/у 0.50 и 2.50 лв ( в зависимост кой изедник колко иска да те натовари с цената) и се намира в магазините за електронни компоненти.
Специфицира се по температурата му на изгаряне, която е писана на корпуса. Мисля, че в случая ти трябва термопредпазител 142*С
п.п. снимките са на Пассат без клима, но на Голф е идентично
С голяма степен на вероятност ти е изгорял един термопредпазител, стоящ на платката с баластния резистор на вентилатора.
Сваляш жабката и поличката под нея и виждаш нещо подобно:

А ето до кое трябва да достигнеш:

Интересува те малкото цилиндрично нещо в долната страна. Дебело е около 3-4мм и дълго 6-7мм.
За да си сигурен, че е то - временно го дай на късо с пинсета или кабелче и пробвай степените.
Нарича си се точно термопредпазител, струва м/у 0.50 и 2.50 лв ( в зависимост кой изедник колко иска да те натовари с цената) и се намира в магазините за електронни компоненти.
Специфицира се по температурата му на изгаряне, която е писана на корпуса. Мисля, че в случая ти трябва термопредпазител 142*С
п.п. снимките са на Пассат без клима, но на Голф е идентично

колега може и да не е термопредпазителя, голфа си страда от панела за оправление на парното, по просто казано врътките които ти оправляват топло студено и вентилатора, аз го имам този проблем за втори път първия почна една по една да исключва степаните докато не отказа а втория директно ми остана 4-та степен само и даде на късо по едно време сменяш го и си ти. лошото е че само втора употреба се намира. ако те интересува цена пиши на лчно.
- Angel88
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги!!!
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Здравейте Колеги,проблема ми е подобен и за да не отварям нова тема пиша тук.При мен врътките работят до трета степен а четвъртата работи но без промяна от третата.Както работи третата,така и четвъртата.А би трябвало четвътрата да духа по-силно от третата,нали
Ако някой е имал подобен проблем или знае как да ги оправя да драсне 2-3 реда

- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Колега ключето е развалено има пластинки които като като се разместят и не правят контакт,на мен ми работеха 3-4 оправих 1-2 които не правеха контакт,работиха колко работиха и пак се преебаха сега ми работи само 4
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Братле,не вярвам да е от пластинките.Купих нови врътки и пак същата работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”